Vyvolená
Barbara Wood
Ulriku pronásledují sny, v nichž vidí, že vlasti jejího otce hrozí zkáza a že jejím posláním je zachránit otcův národ. Vytuší, že právě ona je vyvolená pro tento nelehký úkol, proto se musí z Říma vydat na nebezpečnou cestu. Jenže se vášnivě zamiluje a její božská moc i pozemská láska k Sebastianovi čelí zradě a nebezpečí. V Římě totiž vládne krutý císař Nero.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , AlpressOriginální název:
The Divining, 2012
Je to pokračování Plamenu Duše.kniha je o Ulrice dceři Selen.v knize mi chybí Andreas,který jako by vůbec nebyl což ubírá hvězdičku.Dalsi-konec mi přišel takový nedokončený.Kniha Plamen Duše měla šmrnc -tohle mi přijde neúplně povedené pokračování a přitom stačilo málo a kniha mohla být úplně dokonala
Ano, nejlepší román od Barbary Woodové to není, ale přesto mi zpříjemnil dovolenou a jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.
Kniha pro mě vcelku zklamání. Autorka měla dobrý nápad a těšila jsem se na historické prostředí, ale bohužel mi příliš nesedl styl psaní. Navíc jsem nebyla schopna vytvořit si nějaký vztah k postavám. Knížka mě příliš nezaujala a trvalo mi hodně dlouho se jí celou prokousat. Jak už jsem napsala, hezký nápad, ale zpracování nic moc.
V dospívání mě Woodova docela bavila a když jsem knížku vzala po letech do ruky, překvapilo mě, jak je to čtivé. Bohužel mě to časem trochu přestalo bavit, ějj není moc zajímavý a ani historické "zákulisí" nebylo nijak zaživné. Asi slabší kus od autorky.
Autorka je skvělou vypravěčkou, což se potvrdilo i tentokrát, téma také nebylo špatné, ale všeho bylo příliš: příliš tajemství, náhod, cestování i šťastných setkání a pohádkového konce.
..."dokud existujeme, máme žít v lásce a pokoji, protože čas je vzácný"...
Velice pěkná čtivá knížka, ale jen ten konec mi přišel nějak urychlený. Škoda, že autorka nepřidala více stránek navíc.
Toto byla moje první knížka od Woodové. Čekala jsem od knížky hodně a to se také potvrdilo. Pěkný příběh.
Další kniha od B.Wood, kde se věnuje daleké historii, tentokrát ne Egypt, ale starověký Řím..... Četla se moc hezky, jen ten konec je takový zamotaný.
Jsem zklamaná, čekala jsem víc po předchozích zkušenostech s touto autorkou. Zdá se mi, že chtěla využít již vytvořené postavy stůj, co stůj. Někde v průběhu čtrnácti let mezi vznikem Plamenem duše a této knihy se vytratil Andreas, se kterým Selené čekala dítě. Děj byl schematický, nedotažený a konec těžko uvěřitelný. Škoda...
Celkově dobře se četla, má spád a udržuje čtenáře dost v napětí, ale ten až překombinovaný a těžko uvěřitelný konec mě od autorky hodně zklamal. Měla jsem z toho pocit, jakoby měla v hlavě zbytek čehosi, co nestihla napsat do Plamenu duše, ale zase toho bylo málo na celou knížku, tak to nějak splácala, aby to ukončila.
Dobře se to četlo, ale chvílemi jsem měla pocit, že spisovatelka stejně jako Šeherezáda příběh uměle natahuje. Dějiště příběhu je zvolené dobře, kniha neurazí ani nenadchne. Velká láska a dobrý konec nechybí, za tři hvězdičky určitě stojí.
Krásný zajímavý příběh ale od autorky jsem už četla mnohem lepší dílka.Přesto doporučuji stojí za přečtení.
Čína léčitelství Řím tajemství jasnovidectví zahraniční (mezinárodní) obchod Nero, římský císař Claudius, římský císař
1998 | Panenky z ráje |
1999 | Pod africkým sluncem |
2001 | Doktorka Samantha |
2002 | Plamen duše |
2011 | Zlatá země |
Kniha patří k těm slabším, ale dočetla jsem.