Výživa pro dokonalou kondici a zdraví
Petr Fořt
Publikace známého odborníka na výživu přístupnou formou popisuje nejnovější vědecké objevy a názory, a to především v kontextu se zdravím, a tím pádem tedy s fyzickou a psychickou kondicí a pohodou, která se označuje stále používanějším výrazem "wellness". Publikace je věcná a praktická. Vysvětluje nejen některé základní odborné problémy výživy, ale také reálné obtíže při zajištění stravování sportující i nesportující populace. Objektivně hodnotí rizika nevhodné výživy a její vliv na vznik základních civilizačních onemocnění, a to na základě nezávislých vědeckých informací z celého světa. Publikace je naprosto otevřená, kritická a přitom realistická, tudíž pro mnoho čtenářů objevná a pro mnoho dalších možná i šokující.... celý text
Přidat komentář
Kniha poměrně dosti poučná. Pro mne osobně bylo nejzajímavější povídání o mozkových nutrientech :) Nečekejte příklady "zdravých" jídelníčků, co jíst ráno, na svačiny, co k obědu...
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2007 | Tak co mám jíst? |
2008 | Aby dětem chutnalo |
2000 | Moderní výživa pro děti |
2002 | Sport a správná výživa |
2010 | Recepty a výživové tabulky (nejen) pro sportovce |
No tyjo. Ze začátku jsem si myslela, že se jedná o kvalitní publikaci. Pak ale přišla část o půstech a nahrazování pevné stravy stravou tekutou. A lidi... nevěděla jsem jestli řvát, brečet, nebo se smát, že něco takového někdo vypustil mezi čtenáře. Ach jo, kdy už konečně všichni pochopí že žádné detoxy ani půsty nejsou vůbec potřebné, naopak, spíše tělu škodí...