Všemi smysly

Všemi smysly
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538668/bmid_vsemi-smysly.jpg 4 643 643

Vzlety a pády série

1. díl >

Dvacetiletá Ember čelí nejtěžší zkoušce svého života: ze dne na den má na starosti tátův pohřeb, zhroucenou mámu i dva mladší sourozence. V lásce to také není žádná sláva… naštěstí se ale v té správné chvíli zjeví Josh Walker, sexy potetovaný fešák, hokejová hvězda a zároveň její nový soused. Stačí jediný jeho pohled nebo dotek, aby Ember zapomněla na svoji bolest. Když ale vyjde najevo Joshovo tajemství, její svět se otřese. A Ember se musí rozhodnout, jestli zvládne milovat muže, který by ji mohl zničit.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fragment (CZ)

Full Measures

dee101
dnes 3 z 5

Jako čtenář Čtvrtého křídla jsem v mezičase přešla k dalšímu z děl autorky. A jakože jo, jako oddechovka to působí vlastně fajn, příběh prvoplánový. Akorát v celku je to prostě takové nemastné neslané. Postavy vykreslené nic moc. Neurazí nenadchne...

monushka
včera 3 z 5

Má dcera právě čte sérii Empyreum, ze které je naprosto nadšená a vychvaluje jí do nebes. Než se knihy dostanou ke mně, půjčila jsem si zatím autorčiny dvě knihy ze série Vzlety a pády. Jako první jsem začala Všemi smysly.

Jednalo se o mé první seznámení s autorkou a upřímně z knihy nejsem moc "odvařená". Být mi tak o patnáct let méně, pohlížela bych na příběh jinak, autorka zde cílí vyloženě na první "opravdovou" lásku. Což mě donutilo zavzpomínat na tu svou.

Obě hlavní postavy mi byly od začátku sympatické, ale časem mi začaly vadit Decembeřiny neustálé změny v chování. Zajímalo by mě, zda taková "zmatenost" byla způsobena překladem a nebo zda je tomu tak i v originále.

Co mi vyloženě vadilo, bylo velké množství překlepů. Proč, když si dá nakladatelství takovou práci s nádhernou obálkou a ořízkou, odebere kvalitu v tištěném slově?

Abych příběh úplně nepohanila, ztráta otce ve mně vyvolala velké emoce a otírala jsem i slzy. I přesto, že jsem se nedokázala pořádně začíst, dám autorce šanci s dalším dílem této série. Už vím, že nebudu mít velká očekávání a třeba budu překvapená.

boeink
předevčírem 1 z 5

No jo..tak zase jednou půjdu proti proudu, protože tohle byl pro mě prostě škvár. Zaregistrovala jsem zájem, který se zvedl kolem autorky, tak jsem byla zvědavá a protože fantasy nečtu, zkusila jsem tuto knihu. Bohužel, žádné emoce ve mě nevyvolala. Trochu jsem měla pocit, jako bych četla něco hodně ranného (a nepříliš povedeného) od Colleen Hoover, ale Colleen ze mě aspoň vyždímá nějakou tu slzu. Naprosto se ztotožňuji s názory Afky a Verunky289, v této knize se pořád řešilo, jak je Josh úžasný a sexy a jak ho Ember hrozně chce a to vlastně hned potom, co jí zemřel otec. A tak se ti dva celou knihu po sobě sápou a olizují.
Holt, už mi není dvacet a musím si líp vybírat čtivo!

hanka_reading
předevčírem 4 z 5

Autorka mě překvapila hned na začátku a to tím, jak rychlý zvolila rozjezd - byl dost náročný a velmi emotivní. A vlastně celá kniha byla emočně nabitá. Ember mě svým chováním, resp. nerozhodností, občas štvala, ale někdy jsem ji chápala. A Josh - ten se zdál občas až moc dokonalý. Každopádně knihu jsem si užila. Za mě je velmi čtivá a moc se těším na další díl.

@agata
14.03.2025 5 z 5

Wau kniha krasna emotivna asi druha pri ktorej mi vysli slzy. Tato autorka ma dar.

Lofda
10.03.2025 4 z 5

Knížky téhle autorky vidím všude, takže jsem si říkala, že je načase si od ní taky něco přečíst ;-)
Knížka má vyvolat emoce, to se rozhodně povedlo! Pár pasáží jsem neustála a brečela jak želva.
Nejsem cílová skupina a přiznám se, že to "pubertální vzdychání" mě úplně nebavilo.
Ale jako celek hodnotím vysoko, Josh byl poklad a to samotné rozuzlení jsem nečekala..
Časem si ráda přečtu další díly.

Knizni_gulas
09.03.2025 3.5 z 5

Tohle bylo takové milé čtení o životních ztrátách, zkouškách, lásce, zklamání i odhodlání. Začátek jsem ještě ustála, sice s knedlíkem v krku, ale na konci při čtení jedné pasáže, mi slzička ukápla.

Rozhodně to není nic, co byste ještě nečetli, děj byl předvídatelný, ale pokud chcete podzimní oddechovku, tak můžu doporučit. Ačkoli nejsem úplně cílová skupina, čtení mě moc bavilo. Neříkám, že si přečtu všechny knihy z této série, ale ve čtvrtém díle by se autorka měla k Ember a Joshuovi vrátit, takže pokračování jejich příběhu si přečtu ráda.

Co mi v knize velmi vadilo, byly stylistické, ale hlavně gramatické chyby, které mě byly do očí. Co se mi naopak velmi líbilo, byla krásná obálka a hlavně ořízka. Ta je prostě úchvatná.

mina_harker
05.03.2025 3 z 5

Fajn knížka.

Alethea_k
05.03.2025 5 z 5

Od knihy jsem nečekala doslova vůbec nic. Spíš jsem předpokládala, že bude hloupá, že ji ani nedočtu, no prostě že to bude hrůza od světoznámé profláklé autorky. O to víc jsem byla příjemně překvapená!!!
Kniha mě dostala prakticky od první kapitoly, styl psaní je neuvěřitelně čtivý, potřebovala jsem vědět, jak to bude pokračovat dál, přestože se jedná o romantiku. Ještě nikdy v životě se mi nestalo, že by mě kniha rozplakala v první čtvrtině. Tahle to dokázala!! A pak znova na konci.
Stejně tak jsem vnitřně brečela kvůli korekturám textu, ale to je trošku jiný příběh... Buď poslali do tisku chybný soubor, nebo to korekturu vidělo hodně z rychlíku. Chyba hned na první straně je dost ostuda. Stejně tak špatné koncovky, na jedné straně reakce hl. hrdinů v rozhovoru na sebe ani nenavazují... respektive to vypadalo jako doslovný překlad z aj od AI a nikomu to nepřišlo divný... Z tohohle úhlu pohledu je kvalita textu tristní.

Ale zpět k samotnému příběhu. Když jsem knihu brala do rukou, netušila jsem, že se jedná o military contemporary romance. Nikdy předtím jsem nic takového nečetla. A ty brďo, mně se to táááák strašně dostalo pod kůži!
Podotýkám, že nejsem patnáctka, pro které v komentářích tuto knihu doporučují. Ano, děj je jednodušší, ale to se tak od romantik očekává. Autorka neuvěřitelně vystihla emoce hl. hrdinky (a nejen její). Dokázala jsem se okamžitě vcítit do Ember, její rodiny a soucítit s onou velkou tragédií. Za mě byly reakce Ember na jednotlivé události naprosto logické a v pořádku, dokážu k jejímu chování z reálného života přiradit lidi, kteří by se zachovali stejně nebo dost podobně. Jediná reakce, která mi nesedla, byla hned na začátku.

SPOILEROVÁ ČÁST
Umře jí otec a ona na to zapomene, když vidí sexy kluka. Naštěstí aspoň zafungovala sebereflexe a ona si hned začne nadávat, co to sakra dělá když má kluka a mrtvýho tátu. Navíc se časem v ději vyjasní, že do něj byla zabouchnutá už na střední. Tak budiž.

SPOILER FREE
Úplně si dokážu představit chování i vzhled toho jejího bývalého. Takových kreténů chodí po světě... :D A myslím si, že každá holka by chtěla svého vlastního Joshe. Byl vykreslen jako bůh :D Spicy scény nebyly trapné, naopak. Stejně tak byly podezřele dobře přeložené. Nebylo mi trapně jako v některých knihách, kde se popisuje vtipně přirození. Ten boj o lásku na konci mi taky sedl. Fakt mi to na poměry romantik přišlo reálné (a proto se to některým může zdát slabé).
Kniha se ke mně nejspíš dostala fakt v pravou chvíli a rozhodně se pustím do dalších dílů (přestože je mi jasné, že teď už půjde o stejný mustr). DOPORUČUJU VŠEM!

kaculinka777
04.03.2025 3 z 5

(SPOILER) Tak jo, vzhledem k tomu, že toto byl první počin, který jsem měla od autorky možnost číst a vím, že všichni vychvalují Čtvrté křídlo, které už mám doma.. no čekala jsem víc.

Popravdě se mi do knihy docela těžce začítalo, obracela jsem stránky a vážně se to táhlo. Zároveň jsem ale milovníkem romantických knížek takže jsem si říkala “co tu je sakra špatně .. a po chvilce mi to došlo… žádné napětí.

Autorka hned zpočátku vybalí zápletku okolo celé se bude celá kniha točit - úmrtí ve válce a upřímně pro mne také díky tomu bylo velice předvídatelné jak kniha skončí a jaké že to má Josh tajemství. (Taktéž je součástí armády což hlavní hrdinka naprosto díky smrti svého otce jako lékaře v armádě odmítá).

Napětí mi tedy chybělo i v případě Joshe a Ember. Neříkám, že to byla vyloženě špatná romance. Ihned po přečtení jsem plakala jak želva z posledních stran a dala knížce 4 hvězdy ale uplynuly 3 dny a vlastně jsem si uvědomila, že jsem hodnotila celou knihu na základě prvních a posledních stran. A to neni fér. Jiné knihy mají daleko větší zapojení čtenáře do děje, větší napětí mezi postavami. Menší předvídatelnost. U téhle knihy to bylo naopak většinou jsem z toho měla pocit, že autorka nedokáže zaplnit ten balast něčím “vice něčím co me dokáže nadchnout.

Asi už jsem s věkem náročnější čtenářka. Knihu bych přirovnala jako slabší odvar Odvrácené tváře lásky od C. Hoover a určitě to není romance pro dospělé. Skvěle se v ní vyžijí čtenáři YA, kteří chtějí na léto nebo zimu contemporary oddechovku s předvídatelným dějem, který upřímně řečeno příliš nešokuje.

P.S. knihu jsem četla dva týdny po Haunting Adeline a po tomhle už žádné spicy scény nebudou nikdy stejne pro me takže hodnotím spicy scény 1*/3

Jájinka_sh
02.03.2025 4 z 5

Ten začátek mě úplně odrovnal, hned na prvních stránkách brečet... Riley je vocas neskutečnej :-D Pořád se to s Joshem motalo kolem toho samého, tak jsem si říkala, jaká tam vlastně nakonec bude zápletka, ale tohle jsem nečekala, bylo jasné jak to všechno nakonec skončí, jako všechny romantiky. Není to nijak hlubokomyslné, ale co člověk čeká od romantiky o dvacítce... Pekný, začátek náročný, ale pak to přejde do klasický romanťárny, já bych osobně nezvládla to ošahávaní jiných na mým chlapovi, ale co už :-D

tabaluga
22.02.2025 4 z 5

Kniha plná emocí...Ember musela být hodně silná, protože osud ji tedy pěkně naložil. Otec, přítel, kamarádka....a naštěstí v tomto zmatku potká Joshe, pevné spojení se zemí. Dokážou spolu překonat všechny nesnáze, který jim život staví do cesty???kniha byla hodně předvídatelná a doporučuji spíše mladším ročníkům:-)

Kristie_7
11.02.2025 5 z 5

Noo… Nikdy bych nevěřila, že budu brečet hned na začátku knihy, ale tahle autorka se s námi nemaže a naloží nám pěkně hned na začátku. Tohle byla od začátku do konce jedna velká emocionální jízda.
Hlavní hrdinka December “Ember je z vojenské rodiny a jednoho dne se její svět zhroutí jako domeček z karet. Místo radosti z návratu otce z mise musí řešit jeho pohřeb. Její matka se z toho zhroutí a je úplně apatická, takže je na Ember, aby se postarala o vše okolo pohřbu, domácnosti a ještě o své dva mladší sourozence.
Jako… autorka chudák holce fakt naložila. A mně taky! Ani nevím, jak se to stalo, ale prožívala jsem s hlavní hrdinkou úplně vše hned od první stránky.
Ember je, za mě, neskutečně silná holka. Ví, že se nemůže zhroutit kvůli svým dvěma sourozencům, a tak se snaží, co může, aby nějak fungovali dál… zatímco v soukromí trpí a prožívá zoufalou bolest ze ztráty otce. Smekám před ní až na zem. Poprala se s tím skvěle a za to má můj obdiv.
A jako by smrt otce nebyla málo, tak její takzvaný přítel tomu nasadí korunu! Nezlobte se na mě, ale já vůbec netuším, co na něm ta holka viděla…
Ve chvíli, kdy Ember ztrácí pevnou půdu pod nohama a neví, jak to teď všechno zvládne, jí do života vstoupí Josh.
Já toho kluka sakra MILUJU! To byl neskutečnej božan! Zjevil se v jejím životě z ničeho nic, chytil ji, když “začala padat a držel ji na každém kroku. Byl tu pro ni. Byl jí oporou, kterou tak strašně potřebovala! A já ho za to milovala. Byl její skálou a choval se k ní jako k princezně.
Josh je místní hokejová hvězda a navíc také trenér Embřina mladšího brášky. Takže vyhnout se mu, je pro Ember prakticky nemožné. O to víc, když se Ember přestěhuje ke své kamarádce a zjistí, že Josh je její nový soused.
Ta chemie mezi nimi je naprosto úžasná od samého začátku. A když Ember povolí, postaví se znovu na vlastní nohy a dovolí si zase něco cítit, otevře se i Joshovi a dá mu šanci. Ti dva spolu byli tak úžasní, že jsem myslela, že se z nich rozteču. :D
Jenže pak nám tu autorka svrhne další bombu a vztah Ember a Joshe se otřese v základech. Tohle mi rvalo srdce… Chápala jsem Embřin strach a milovala jsem Joshe za to, že nepřestával bojovat.
Vážně jsem jim držela palce, aby tohle nakonec ustáli.
Tahle kniha vás v samém začátku rozerve, aby vás postupně pomalu zase slepila dohromady, a nakonec vás rozerve znovu a vy se budete jen modlit, aby vás nakonec zase slepila. Je to emocionální horská dráha, takže doporučuji připravit kapesníčky. Tohle mělo být uvedené jako varování na první stránce, ale nakonec jsem si na to musela přijít sama. Takže já vás takhle varuju rovnou. :D
Budete plakat, budete trpět spolu s hlavní hrdinkou, budete se smát… ale budete to milovat! Stejně jako já. Takže tenhle příběh můžu jedině doporučit, protože jinak to ani nejde. :)

Afka
06.02.2025 1 z 5

No, dobře mi tak, měl mě varovat už ten název.... Z knihy jsem si odnesla především poznatek, že Josh je teda ale fakticky super krasavec s vypracovanými svaly. To bych řekla, že je naprosto stěžejní myšlenka celé knihy. Občas se tam, pravda, i něco přihodí - někdo umře, přivezou nějaké krabice, přijedou novináři, někdo skládá nějakou přísahu, no ale to je vždycky tak na půl stránky - a pak hup, už jsme zase zpátky u Joshe. Škoda, protože třeba ty informace o zvycích v rodinách příslušníků armády mohly být celkem zajímavé, i když armády obecně nemusím a tu americkou už vůbec ne. Ale aspoň něco by to člověku dalo. Dávám hvězdičku, jenom proto, že se s tím ta spisovatelka smolila a přece jen jí to nějakou práci dalo. Ale jinak pro mne teda děs. :-(

Verunka289
06.02.2025 1.5 z 5

Tohle opravdu ne. Chápu, že asi nejsem cílovka, není mi už dávno 20, ale i kdyby mi 20 bylo, tak opravdu nevím.... Hlavní hrdince zemře tragicky otec a hned ve druhé kapitole už slintá po klukovi a nejraději by se na něj vrhla? To jako vážně? Vážně se tohle někde děje? Kniha naprosto postrádala nějaké dialogy, přišlo mi, že tam jde stále jen o to jedno.... vždyť oni spolu skoro ani nemluvili, jen se po sobě plazili. Nemyslím si, že bych byla nějaký puritán, ale bylo to na mě teda příliš. A pokud to má být odraz společnosti, tak mě docela děsí, kam by ta společnost měla směřovat.

Knihontýnka
01.02.2025 4 z 5

Četla jsem knihu krátce po novince Přísahej a přiznám se, že se mi to optikou týdenního odstupu trochu stírá. Všemi smysly je takové hodně emoční, milé, americké a moc dobře napsané. Autorka plně využívá svoje vlastní zkušenosti a pozorování. Nejsem už cílová skupina, navzdory tomu jsem si čtení užila. Vracet se ke knize ale určitě nebudu.

broskev28
29.01.2025

Fantasy Rebeccy Yaros se mi docela líbila, takže jsem se rozhodla zkusit to i s příběhem ze současnosti. A tady zas až tak spokojená nejsem. Není to špatné čtení, jen je dost předvídatelné a tak nějak ohrané, alespoň pro mne. Ale já určitě nejsem cílovka, zadečky a podbřišky mě nechávají chladnou, takže můj názor není směrodatný. Nepochybuju o tom, že si kniha čtenáře, resp. čtenářky najde, takže jim přeju příjemné čtenářské zážitky.

Kniholapka
27.01.2025 4.5 z 5

Oproti Čtvrtému křídlu to bylo něco úplně jiného, ale ani tady se autorka neztratila. Mé pocity klesaly a stoupaly, stejně jako u hlavních hrdinů. December jsem její situaci opravdu nezáviděla a celkem jsem i její obavy chápala, ale zas kdo by odolal zdánlivě dokonalému Joshi. I když, co to povídám, on vlastně dokonalý je. Moc se těším, co tato série přinese...

Christina721
27.01.2025 5 z 5

Tahle kniha mi zlobila srdce ale zároveň mě uzdravila..
Miluju knihy, které ve mně vyvolají paletu pocitů, které se střídají, jak na horské dráze..
Je to jedna velká emoční jízda, rychlý spád, nečekaný zvrat a spicy scénky, kterých tam na můj vkus bylo příliš..
Nebo teda, abychom se pochopili, mám ráda spicy knížky (moc ráda), ale tady mě to spíš překvapilo a nějak se mi to do celého konceptu nehodilo, bylo jich až až a Ember mi v tomhle ohledu přišla trochu přeafektovaná (jinak, jsem s ní soucítila a moc si jí oblíbila) ale za to rozhodně hvězdičky neubírám, to je asi jen nějakej můj osobní problém

Ember přijde ve válce v Afghánistánu o otce, který zemře v den Embřiných 20. narozenin, byl to vojenský lékař.
Na Ember padne veškerá tíha a musí se postarat o mladší sourozence, jelikož její máma to nezvládla a sesypala se.
Zkrátím to, ještě v ten den potká Joshe, který jí vidí v tomhle šíleném stavu..
Je to její crush ze střední školy, kdy byl Josh, takový ten klasický frajírek, jak už to tak bývá, mezi nimi to zajiskří a už se nám tu něco klube..
Josh je hokejovým trenérem jejího mladšího bráchy Guse.

Ember má po dlouhé době pocit, že žije, “láskas Joshem se vyvíjí správným směrem a Ember začíná být konečně šťastná..

Nebylo by to ono, kdyby nenastal zvrat, zápletka.. a všechno se ze dne na den opět změní.
Ale o tom, už si přečti sám/sama a užij si příběh moje recenze můžeš najít na instagramu _tinka_petrova_

NellaSknihou
26.01.2025 5 z 5

Tento příběh je hluboce emotivní a dojemný. Hlavní hrdinka December je mladá studentka, která se ocitá ve velmi obtížné životní situaci. Je statečná, silná a vždy myslí především na blaho druhých, i když to znamená, že často zapomíná sama na sebe. Když se zdá, že na všechno zůstala sama, nečekaně najde oporu tam, kde by to nejméně čekala.

Kniha je plná silných emocí, lásky a nečekaných zvratů. Přináší příběh o odvaze, vytrvalosti a hledání vlastní cesty. Nejednou jsem měla slzy na krajíčku a příběh mě hluboce zasáhl. December je inspirativní postava, která dokazuje, že i v nejtěžších chvílích je možné najít sílu jít dál.