Vzpomínky a vrazi

Vzpomínky a vrazi
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539258/bmid_vzpominky-a-vrazi.jpg 3 22 22

Vzpomínky a vrazi série

1. díl >

Josslyn Drakeová ví o magii jen tři věci – je vzácná, zakázaná a smrtelná. Takhle ji to odmala učili a ona neměla nikdy důvod o tom pochybovat. Takže když se infikuje vzpomínkami nechvalně známého čaroděje a teroristy lorda Banyona, je rozhodnutá udělat vše pro to, aby se jich co nejdříve zbavila. I kdyby to mělo znamenat spolupráci s arogantním kriminálníkem Jericho Noxem, který pase právě po magii ukryté v její hlavě. Joss čeká střet s drsnou realitou. Bude muset přehodnotit všechno, co dosud věděla o magii, impériu i sobě samé. A ani ten Jericho nakonec není tak nesnesitelný, jak se na začátku tvářil.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Echoes and Empires, 2022


více info...

Přidat komentář

terezak016
11.09.2024 4 z 5

Uznávám, že hlavní hrdinka Josslyn Drake není úplně miláčkem Možná je vlastně pravým opakem, a já bych ji za kamarádku asi úplně nechtěla.
Josslyn však do příběhu dává šťávu a potenciál, a společně s Jerichem Nocem tvoří zajímavý pár.


Příběh je vlastně taková fantasy detektivní a trochu temná, ale velmi lehká romance. Vážně mě tam nenapadne postava, která by ve skutečnosti neměla jinou historii než tu, kterou se dozvíme na začátku.


V knize se odehrává přítomnost a minulost, kterou bohužel od sebe nikdo nijak výrazně graficky neodlišil, což mě osobně nevadilo, ale jsem zvyklá to mít v knihách lépe zpracované.


Příběh končí velmi zajímavým zvratem, ale pokračování už brzy vyjde, takže se dozvím, co se stalo dál.

Za knihu děkuji @cosmopolis_cz díky #spoluprace

terezak016
02.09.2024 4 z 5

Uznávám, že hlavní hrdinka Josslyn Drake není úplně miláčkem Možná je vlastně pravým opakem, a já bych ji za kamarádku asi úplně nechtěla.
Josslyn však do příběhu dává šťávu a potenciál, a společně s Jerichem Nocem tvoří zajímavý pár.


Příběh je vlastně taková fantasy detektivní a trochu temná, ale velmi lehká romance. Vážně mě tam nenapadne postava, která by ve skutečnosti neměla jinou historii než tu, kterou se dozvíme na začátku.


V knize se odehrává přítomnost a minulost, kterou bohužel od sebe nikdo nijak výrazně graficky neodlišil, což mě osobně nevadilo, ale jsem zvyklá to mít v knihách lépe zpracované.


Příběh končí velmi zajímavým zvratem, ale pokračování už brzy vyjde, takže se dozvím, co se stalo dál.

Za knihu děkuji @cosmopolis_cz díky #spoluprace


lena.o.knihach
25.08.2024 2 z 5

Zakázaná magie, temná tajemství, válka dvou světů a dívka, která může změnit tvář impéria.

Josslyn Drakeová se jednoho dne ocitne u loupeže, která neprobíhá zrovna podle zlodějova plánu. Tajemná skříňka s cenným obsahem se náhodou otevře a Joss tak získá magické schopnosti.

Aby se jich zbavila, musí spolupracovat s kriminálníkem Jericho Noxem, který nakonec není tak nesnesitelný, jak se na první pohled zdálo.

Už od začátku mi vůbec nesedla hlavní hrdinka. Byla arogantní, namyšlená, rozmazlená a moc se v průběhu nezměnila. To se ovšem nedá říct o jejím parťákovi. Jericho patří k světlým bodům této knihy (a moc dalších jich není).

Vzpomínky, které se Joss díky magii ukazovaly, mohly být oddělené od textu nebo aspoň napsané kurzívou, protože takhle jsem se v tom občas ztrácela. K tomu všemu mi ještě chyběly informace o světě a magii.

Děj byl předvídatelný, ale naštěstí čtivý, takže jsem to měla rychle za sebou. Kniha Vzpomínky a vrazi sice není pro mě, ale věřím, že si své čtenáře získá. Závěrečný díl vychází už v září.

Děkuji @grada_cz & @cosmopolis_cz za knihu. #spoluprace

DreamerX9
23.08.2024 1 z 5

Zajímavý námět bohužel ne prilis originalní. Magická detektivka. Nicméně svět mě příliš nezaujal a trvalo spoustu stran než se kniha rozjela. Za mě spíše průměr ale počkám na další díl.

knihomolkaJani
16.08.2024 4 z 5

"Jsem nakažená magií. A potřebuju jí ze sebe dostat ven, pokud mám mít šanci tohle přežít."

Příběh je postavený na vzpomínkách a zajímavých tajemstvích. Tajemství má v této knize snad každý. Autorka si zde připravila nejedno překvapení.
.
Přiznám se, že k hlavní hrdince Josslyn jsem si více jak čtvrtku knihy hledala cestu (i z toho důvodu dávám hvězdičku dolu). Byla otravná, namyšlená, arogantní a rozmazlená.
.
Zato  hlavní hrdina a její průvodce Jericho Nox, to je hned od začátku jiná liga.. Má svou velmi temnou stránku, ale já si oblíbila i tu.. "My nejsme kámoši, Drakeová. Nevim, co si myslíš, že se tady děje, ale není to žádné naleštěné přátelství, co mezi námi kvete. Já tě nepotřebuju. Nepotřebuju nikoho."
.
Opravdu jsem si zde moc oblíbila pár vedlejších postav, snad se s nimi setkáme i v dalším díle. Doufám, že pokračování naváže ve stejný moment, ve kterém tato kniha končila.. Parta se nám tu trochu rozšířila a tvoří ten nejlepší tým!
.
Vyzdvihnout musím zajímavě podanou magii. Hlavní hrdinka tu zatím není nejsilnější a a ni neovládá schopnosti, které by byly silné.
.
Pár zápletek mě nepřekvapilo, protože to nějak vyplynulo z děje.
.
Na to, jak jsem byla na začátku skeptická, teď mohu s klidem říci, že tenhle příběh je skvělý a zamilovala jsem si ho!
.
Největší progres vnímám u Josslyn Drakeové, z pipiny se vyklubala bojovnice, ale přetvářet se umí stále.
.
Jsem moc ráda, že vám i tuto magickou romantasy plnou tajemství mohu doporučit!
.
"Existuje elementie, čirá a přirozená a všudypřítomná jako neviditelná planoucí řeka, a pak je tu magie, která číhá ve stínech toho, co je známé, co je přístupné většině čarodějek a čarodějů. O takové magii se mluví jen v legendách..."

nela3812
13.08.2024 4 z 5

Nějaké mouchy jsem si tu sice našla, ale celkově jsem si příběh moc užila a doufám, že se v brzké době dočkáme pokračování. Přebal knihy mě totiž okamžitě vyvedl z omylu, když jsem si myslela, že se bude jednat o standalone. Nakonec to však příběhu a postavám jenom prospěje a já se mám alespoň na co těšit!

Vytvořený svět je zvláštní kombinací moderní doby (fotoaparáty, zbraně, galavečery), historického konceptu (gardy, róby) a fantasy (magie). Tohle vše vytváří atmosféru, do kterého jsem se nedokázala začíst. Prvky moderní doby jsou tam za mě zkrátka navíc. Objevují se velmi sporadicky, nutí mě se nad nimi pozastavit a příběhu nic nedávají.

Bavila mě zápletka, která zpočátku vypadá jednoduše. Ale jakmile se příběh začne posouvat dál, přidají se další postavy, nová místa a komplikované vztahy, dostává to záhy zcela jiný rozměr. Tempo příběhu je na můj vkus zbytečně pomalé, ocenila bych větší akci a další zvraty. I tak jsem se ale od příběhu nemohla odtrhnout a autorka si mě svým vyprávěním získala.

Již zmíněné vztahy mezi postavami patří mezi jednu z mých nejoblíbenějších částí příběhu. Během čtení nalézáme další a další propojení, zamotáváme se od klubka vztahů a postupně odhalujeme lásku i zradu. Ve výsledku je z toho poměrně napínavá vedlejší zápletka.

V čele stojí Josslyn, která si vás zprvu nejspíše nezíská. Je sobecká, marnivá a extrovertní. Ani jeden z povahových rysů mi nebyl sympatický, ale má velký prostor pro rozvoj, což s ohledem na sérii vítám a těším se, co nám v dalších dílech ukáže. Na druhé straně stojí Jericho - tajemný, tichý a plný bolesti. Dva protiklady, které společně vytvoří nejednu zajímavou výměnu názorů. Upřímně jsem zvědavá (nejen) na jejich společnou cestu.

Další díl si určitě přečtu.
Hodnocení: 3,5

Bookish_Adria
06.08.2024 5 z 5

Vzpomínky a vrazi je naprosto skvělá fantasy kniha. Jedná se o první díl a už teď vám můžu říct, že se nemůžu dočkat pokračování a snad ještě letos se ho dočkáme.

Josslyn je mladá dívka, která vyrůstala v přepychu. Žila si opravdu krásný život, dokud čaroděj nezavraždil jejího otce. Tím se její život změnil od základu. Magie v tomto světě je špatná a zakázána. Kdo jí ovládá je popraven nebo přemístěn do vězení. Josslyn bylo od malička vštěpováno do hlavy, že magie je zlá. Když se hlavní hrdinka omylem připlete do loupeže, tak by ji ani ve snu nenapadlo co se jí stane.

Jericho Nox je kriminálník a pracuje pro “bohyni čarodějku, která ho pověřila lehkým úkolem. Ukrást zlatou skříňku, ale nečekal, že když ji otevře, tak magie, kterou skříňka ukrýval se dostane do Josslyn, která se do loupeže omylem připletla. Josslyn se chce magie v sobě zbavit a tak jí nezbývá nic jiného než se přidat k Jerichovi. Na cestě za svobodou, ale zjišťuje, že nic není tak jak si celou dobu myslela. Je jen otázka času jak se s tím vším Josslyn popere a jestli je sama ochotná zjistit pravdu.

Příběh byl napínavý a poutavý. Sama jsem se od něj nemohla odtrhnout a zamilovala jsem ji ho. Jericho je úžasná postava. Jeho osobnost a drzost se mi líbila. Josslyn na mě ze začátku působila jako princeznička, ale nakonec si mě získávala. Příběh byl plný zvratů, které jsem osobně nečekala. Strašně se těším na další díl. A já rozhodně doporučuji.

Autorovy další knížky

Morgan Rhodes (p)
kanadská, 1971
2013  82%Soumrak království
2014  86%Jaro rebelů
2024  67%Vzpomínky a vrazi
2024  0%Legendy a lháři
Skrýt reklamy