Padlí andělé

Padlí andělé
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532448/bmid_warhammer-40-000-horovo-kacirstvi-padli-andele.jpg 4 18 18

Když se zprávy o Horově zradě rozšíří, Velké křížové tažení se zadrhne a primarchové a jejich legie se rozhodují, komu budou nadále loajální – zda Císaři nebo rebelskému vojevůdci Horovi. V tomto pokračování Sestupu andělů čelí i Temní andělé času zkoušek jak mezi hvězdami, tak na své domovské planetě Calibanu. Když její obyvatelé začnou usilovat o vymanění se z vlivu Impéria, vypukne občanská válka a Temní andělé jsou uvrženi do smrtícího konfliktu, v němž je zpochybněno všechno, co znají a čemu věří. Jedenáctá kniha ze série Horovo kacířství ze světa Warhammeru 40 000.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Polaris

Fallen Angels, 2009

markus223
06.11.2024 4 z 5

Rozhodně lepší než "Sestup andělů" na který tahle kniha navazuje.

thorir
15.10.2024 3 z 5

Kniha navazuje na příběh vyprávěný v Sestupu andělů. Luthor, Zachariel – v pozici knihovníka, a další, se vrací zpět na Caliban. Primarcha Lion ElJonson, Nemiel – v pozici kaplana, a zbytek legie Temných andělů, pokračují v nekončícím křížovém tažení za znovuobjevení a sjednocení ztracených lidských světů roztroušených po galaxii. Události Horova kacířství však zasáhnou i Anděly. Příběh se rozděluje na dvě linie. Na Calibanu dochází k podivným vzpourám a následně k organizovanému povstání proti přítomnosti Impéria. Druhá linka sleduje Primarchu bojujícího proti kacířům a silám Hora na planetě Diamat. Z těchto dvou je výrazně zajímavější ta první, tj. dění na Calibanu, povstání a rozkol v řadách Temných Andělů. Ta druhá linka je spíš do počtu, přišla mi nezajímavá, nedůležitá. Zatímco primarcha bojuje generickou bitvu, na Calibanu se odvíjí události zásadního významu. Zachariel a spol. se dostávají na samotnou dřeň podstaty planety. Některé momenty jsou zajímavé a zábavné, některá odhalení na Calibanu celkem zásadní, a přestože Chaos, temné rituály a zakázané znalosti svoji roli sehrají také, čekal jsem mnohem větší zapojení temných žíznících bohů v našeptávání zrady. Anebo ne, prostou zradu možná není nutné hned svádět na působení Chaosu. Uvidí se, co přinese další vývoj. Konec je trochu víc otevřený, než bývá obvyklé.
V rámci série díl nepatří k těm zajímavějším, fanoušky však jistě neurazí.

OlafSveinsson
09.09.2024 4 z 5

Rozhodně lepší díl než Sestup Andělů. Nicméně první polovina knihy mi dala zabrat. Přeskakování z jedné dějové linky na druhou mě ze začátku docela dost vadilo. Pak jsem si zvykl a konec knihy už byl poměrně čtivý.

KrutorDávač
26.03.2024 5 z 5

Pokračování příběhu z knihy Sestup andělů. jediná chyba knihy je, že je velice krátká.

Warhammer

Mike Lee