Willard a jeho kuželkářské trofeje. Perverzní mystérium
Richard Brautigan
Příběh, ve kterém jsou omylem zavražděni manželé provozující poněkud neobvyklé sexuální praktiky, je parodií na perverzní thriller.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1995 , ArgoOriginální název:
Willard and His Bowling Trophies: A Perverse Mystery, 1975
Zábavný vhled do duše Boba, jenž má v penisu bradavice. Prosil bych aby někdo udělal spin-off Harryho Pottera, ve kterým bysme se dozvěděli, že se všechny díly odehrávaly v Bradavicích, které jsou v Bobově penisu.
V knize je sex a bouchačky, takže dávám 8 rokenrolů z 10. Škoda jen, že chybí Jiří Krampol či tanky.
Skvěle napsaná nálož absurdní depky.
Jako kuželkářské trofeje?
Jo, kuželkářské trofeje.
A co s nima dělá?
A proč ne?
A co sestry Loganovy?
Smutek, ztráta smyslu života, jejímž spouštěcím mechanismem byla zdánlivá banalita (ukradené trofeje, jediná manželská nevěra ...) vše zastřešené notnou dávkou absurdity tolik vlastní Richardu Brautigenovi. Kratičké kapitoly, opakované fráze, jednoduchý děj, z kterého ale jasně vyplynuly tragické osudy několika lidí, ať už bratří Loganových, jejichž život se radikálně změnil právě ukradením jejich trofejí, nebo Konstance a Boba, jejichž život troskotal na bradavicích a nakonec na vtípku s vyměněnými čísly bytu. Nečekejte erotický román, i sex je v této knize v podstatě "legrační" a přitom smutnou záležitostí, zoufalou snahou o to, aby byl život zase normální, navzdory tomu, že cesta k normálnosti vede přes "nenormálnost" :-)
Ve své době (konkrétně mé pubertě) mi tahle kniha vystřelila mozek z hlavy. Totální nekonvenční masakr mé nevinnosti dřívkem od nanuku. Doporučuji všem, kteří hledají v záplavě trapně korektního braku o upírech pořádně špinavý brakový zážitek.
Kniha mě nikdy příliš nenadchla.
Ale napsaná slušně je - krátké kapitoly, přehledný děj, pohoda.
2018 | V melounovém cukru |
1987 | Horoskop orloje |
1993 | Chytání pstruhů v Americe |
2007 | V melounovém cukru / In Watermelon Sugar |
1995 | Willard a jeho kuželkářské trofeje. Perverzní mystérium |
Spoutaná žena, roubík, kožený pásek, podivné sexuální praktiky, zvláštní pták z papíru s dlouhýma černýma nohama, ukradené kuželkářské trofeje a jedno ozbrojené přepadení. Že vám to nejde dohromady? Tak věřte, že jde o autorovu zdařilou parodii na perverzní trillery. Ale nebyl by to Brautigan, aby v tom nebyla poetika, vtip, nadhled a někde v pozadí i smutek, který přetrvává.