Winter

Winter
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339866/mid_winter-mesicni-kroniky-WLy-339866.png 5 1175 1175

Krásná a všemi milovaná princezna Winter je trnem v oku své mocné maceše královně Levaně. Jenže není tak slabá, jak si Levana myslí. Společně s kyborgskou mechaničkou Cinder a jejími spojenci by se jí mohlo podařit rozdmýchat povstání a ukončit dlouhou válku. Dokážou Cinder, Scarlet, Cress a Winter porazit Levanu a dopsat šťastné konce ke svým příběhům? V posledním díle Měsíčních kronik se uzavírá osud všech hrdinů úchvatného dystopického příběhu, který si zamilovali čtenáři na celém světě.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Alicanto (Egmont ČR)

Winter, 2015

lenča30
24.05.2017 5 z 5

Skvělá kniha,ráda se odreaguju u pohádky.

Anasa
21.05.2017 5 z 5

Odpočinula jsem si, vrátila se zase do ...nácti a vyčerpala jsem na čas svou potřebu romantiky a dobrodružství. Takže fajn.

Pucik13
08.05.2017 4 z 5

Poslední díl měsíčních kronik si udržel svou úroveň - opět se to příjemně četlo. Jen překladatel si mohl trochu víc pohrát se synonymy - na moje gusto tam všechny postavy často vrčely. Děj každopádně promyšlený, vše do sebe zapadlo. Moc pěkné, ještě ve mne ta náctiletá dušička, kterou to potěší, je☺

IvankaM
02.05.2017 5 z 5

Perfektní ukončení série! Nemůžu se dočkat, až se vrhnu na novely. Doporučuji každému k přečtení!

Evule114
25.04.2017 5 z 5

Asi bych se upalcovala, kdybych tady dala téměř každému palec, takže s vámi souhlasím. Tato série mě málem zabila, především poslední díl. Myslela jsem, že knihu v životě nepřečtu, ale byla jsem tak napjatá a vystrašená, že jsem byla najednou na konci a říkám si, to jako vážně? Takže jí nebudu komentovat, dokud si nepřečtu ještě Hvězdy nad hlavou a nedozvím se více, protože mi těch skoro osumset stran nestačí, ale nedalo mi to a tak hodnotím...
Kniha byla od samého začátku až do konce napínavá. Nevadilo mi, že hlavní postavy se rozdělovaly, jinak by to ani nešlo. Nejen, že mi bylo líto vlka, ale i Winter. Sice ostatní říkají, že v knize měla mít víc prostoru, ale mě to tak vyhovovalo. A poslední věc, která mě překvapila byla Adri s Perlou a jak se k nim Cinder zachovala.. to já bych bych jim udělila trest za to, jak se k ní chovali, aspoň na nějakou dobu :-) Ještě bych se chtěla dozvědět víc o vládě Cinder a jak ostatní pokračují se životy.
Jinak byl tento díl dokonalý a mohl mít více stran... Toť vše, proto 5 hvězdiček :-)

violet1313
23.04.2017 5 z 5

Představuji vám jednu z nejlepších sérií, jakou jsem kdy dostala do rukou.

Už od první chvilky posledního dílu jsem si kousala nehty na rukou ve strachu, jak to sakra skončí. Nemohla jsem dýchat a trnula hrůzou. Všechny hlavní postavy jsem si tolik zamilovala, že pokaždé, když se jim dělo něco zlého, jsem div nebrečela.
Doporučuji naprosto všem.
Amen

*Jeannette*
20.04.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších sérií, co jsem kdy četla...naprosto dokonalé!

PetikLozik
14.04.2017 5 z 5

Konečně!!! Tahle knižní série byla prostě dokonalá. Když jsem po druhé hodině ráno dočetla poslední stránku, proběhlo mi hlavou: "A co teď se životem?" Po dlouhé době mě kniha vtáhla do děje natolik, až cítím spoluúčast na poražení Levany :D.

Jenom doufám, že se to nikdo nepokusí zfilmovat, protože by mi zničil všechny mé iluze. Já jsem si film v hlavě vytvořila sama. :P

PS: I love you Thorne ♥

girdi
10.04.2017 4 z 5

(SPOILER) Vyvrcholení pohádkové fantasy bylo příjemnou tečkou za touhle sérií. Tentokrát hodně akce, lásky a navíc i pár malých překvapení. SPOILER: Samozřejmě nechyběl šťastný konec a jako třešnička na dortu několik zajímavých paralel se součaným světovým děním. Spokojenost.

kasilka
03.04.2017 5 z 5

Úžasný závěr Měsíčních kronik! Když jsem viděla kolik má kniha stránek, tak jsem si říkala, že to budu číst měsíc, ale opak byl pravdou :)
SPOILER - jen mě trochu mrzí, co se na konci stalo s Vlkem :(

Damonka18
31.03.2017 5 z 5

Úžasný závěr. Přiznám se že jsem se dost bála, že někdo z hlavních hrdinů umře. Nestalo se!! Pecka na konec. Nechtěla jsem za boha dojít na konec! Na tuhle sérii nikdy nezapomenu. Žili štastně, až......do konce svých dnů! :3

mikes123
30.03.2017 2 z 5

Poslední díl zbytečně roztahaný. Zbytečně moc zvratů a zpáteček - asi je autorka palcená od počtu slov. První 3 díly měly lepší spád.

Shinju
24.03.2017 5 z 5

:) Nemám slov. Ale tahle knižní série se pro mě stala srdeční záležitostí.
A jsem moc ráda, že jsem si koupila i relaxační omalovánky, protože se díky nim mohu opět vracet do děje.

E.lisabeth
24.03.2017 5 z 5

Tak to je už můj druhý konec světa za posledních deset dní (první byl konec seriálu :D). Co mi to děláte?
Ke knize - některé pasáže mi přišli zbytečně protahované, ale na celkový dojem to nemělo vliv. Rozhodně to není odpočinková kniha, jako předchozí díly, které se věnovali hlavně převyprávění konkrétní pohádky. Tento díl je plný dějových zvratů a očekávání. Přesto se i zde našlo pár stránek zameřených na daný příběh.
Ale bylo toho málo, poslední věta knihy, mě absolutně neuspokojila:).

Celá serie bude mít čestné místo v knihovně.

RosaRoses
19.03.2017 5 z 5

Celá tahle série mě bavila, byla v ní láska, akce, vtip (Thorne), trochu té krve a přátelství.
Winter představovala příjemné propojení všech předešlých dílů, přesto tenhle díl byl asi nejslabší z celé série. Nevadilo mi distopické vedení měsíce, ale vadilo mi že se strašně podobalo hangry games. Celé to do sebe ale nějakým způsobem zapadlo a vytvořilo to knížku hodnou 5*.

Dragita
17.03.2017 5 z 5

Skvělý závěr série. Mrzí mě, že už je konec, natolik jsem si hrdiny oblíbila. Bylo to napínavé až do konce a autorka umí tnout do živého :)

clever.potheat
17.03.2017 2 z 5

Asi nejslabší díl z celé série. Nebál bych se použít ani slovo sračka.

maruschka
13.03.2017 5 z 5

Velká spokojenost. Důkaz, že lze napsat čtivou YA fantasy bez hromady trapných klišé. Celá série je návíc takovým roztomilým úvodem do feminismu (Vlk a ostatní kluci jsou super, ale co si budeme povídat, tohle je večírek v holčičí režii). Jen dvě připomínky - jedna ke komentujícím: proboha, fakt je tak těžké použít slovo SPOILER? Třeba takhle: SPOILER!!! I zmínka o tom, že se některé z hlavních postav stane něco fatálního, dokáže narušit zážitek ze čtení. KONEC SPOILERU Druhá: po předchozích dílech, kdy jsem si libovala, že na české poměry se v knihách vyskytuje poměrně málo chyb, se české vydání Winter nedá označit jinak než jako velká ostuda (překladatelek, redaktora, korektora - takže nakladatele). Z těch chyb mě doslova bolely oči. Pevně doufám, že dotisk bude v lepší "formě" - ráda investuju znovu, jen abych si opětovné čtení (na které se už teď moc těším) užila bez tiku v pravém oku.

xxiixxi
13.03.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila, Winter byla jako postava zajímavá, ale zároveň trochu rozčilující. Děj byl někdy trochu natahovaný a revoluce se nakonec povedla spíš kvůli sérii náhod, ale líbilo se mi, že jsme se konečně mohli pořádně podívat na Měsíc, a jak do sebe další věci konečně zapadaly. Chvílemi to bylo vcelku i brutální, ale to je dobře, všechno nemusí být plné cukrové vaty.

soltera
01.03.2017 5 z 5

Výborná sci-fi séria treba si to prečítať. Páčilo sa mi to. Veľmi. Všetky 4 diely rovnako. Teším sa na 4.5 diel.

Marissa Meyer
americká, 1984