Království těla a ohně

Království těla a ohně
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489499/bmid_kralovstvi-tela-a-ohne-hCP-489499.jpg 4 1120 1120

Z krve a popela série

Je láska silnější než pomsta? Druhý díl bestsellerové fantasy série. Všechno, v co Poppy věřila, je lež – oklamal ji i muž, do kterého se zamilovala. Teď sama netuší, kým bez závoje Panny vlastně je. Ví ale, že pro ni neexistuje větší hrozba než Princ Atlantie. Chce, aby proti němu bojovala, a ona jeho rozkaz ráda uposlechne. Aby našla svého bratra, musí se spojit s nebezpečně svůdným Casteelem DaNeerem. Je jen otázkou času, než tajemství dvou království vyjdou na světlo. Ale až nebesa začnou krvácet, mohlo by být pozdě.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fragment (CZ)

A Kingdom of Flesh and Fire, 2020

pipa36
29.07.2022 3 z 5

Po dlouhé době série, u které jsem dočetla všechny (oba) vydané díly. Musím přiznat, že i ta spousta vycpávky jen kvůli umělému a zbytečnému natahování děje mi tentokrát až tak nevadila, aspoň, že jsem četla. Hlavní hrdinka je i nadále naivní pipinkou s touhou předělat toho svého ulhaného temného únosce na rytíře ve zlaté zbroji na bílém koni, ale tak nějak se mi to četlo dobře. Dokonce i práce korektora se mírně zlepšila (i když prostoru má ještě dost), takže hodnotím stejně jako minule - 3,5 hvězdy.
Jak jsem již říkala u minulého dílu - při čtenářské krizi se moc nedíváte na to, co čtete, hlavně že vás něco zaujme. Tato série to splnila, takže pokud vyjde další díl a moje vrchní knihovnice mi jej dá do hromádky k přečtení, asi do toho půjdu :-).

M.Black
28.07.2022 3 z 5

Za mňa určite lepšie ako prvý diel....ALE nad niektorými časťami som len prevracala očami. Rozumiem Poppynym večným otázkam...ale čo je veľa je veľa proste, stále sa niektoré veci dookola opakovali. Pre mňa zbytočne naťahovanie deja, čím mohla byť kniha kratšia.
A ten záver to čo bolo? Chýbalo mi tam viac opisov boja na záver, veď na toto sme čakali asi celú knihu. Všetko natlačené v dvoch kapitolách a koniec? No neviem, to že ju porovnávajú s Massovou je naozaj obrovský omyl...

__Vev__
27.07.2022 3 z 5

Bylo to lepší než jednička? Nebylo. Bylo to dobrý, víceméně. Ale znovu si to už asi nepřečtu, bohužel. První půlka se děsně táhla. Poppy byla někdy hloupá a občas jsem jí chtěla dát ránu a pořádně s ní zatřást, aby se probrala.
Kniha mohla být o několik stránek kratší. S Maas ji rozhodně nejde srovnávat, jablka a hrušky.
Měla jsem velká očekávání. Nevadí.

lucakuca
26.07.2022 3 z 5

(SPOILER) Ach jo.
Tak druhý díl je taková harlekýnka.
Bla bla city city bla bla.
"Cože? Ty jsi princ? Praštím tě!" "Ty jsi tak rozkošná." mlask mlask mucky mucky.

Cože? Ty se chceš ženit? Praštím tě!" "Ty jsi tak rozkošná." mlask mlask mucky mucky.

Cože? Ty jsi měl bejvalku? Praštím tě!" "Ty jsi tak rozkošná." mlask mlask mucky mucky.

Cože? Ty jsi se zaslíbil? Praštím tě!" "Ty jsi tak rozkošná." mlask mlask mucky mucky.

Cože? Já zářím? Praštím tě!" "Ty jsi tak rozkošná." mlask mlask mucky mucky.

První díl byl plný všeho a rovným dílem. Druhý tento díl fakt jen city city a pojď si o tom popovídat. První akce až na str. 208.
Ale zajímá mě, jak to autorka všechno zkoulí a zakončí a budu doufat, že se to vrátí stylem k původní jedničce.

Thalin
23.07.2022 0.5 z 5

Myslela jsem si, že druhý díl bude třeba lepší, ale nebyl. To neustálé porovnávání a přirovnávání k Mass už začíná být fakt otrava. V čem tam sakra vidíte podobu? Hlavní hrdinka je nudná, naivní a místy až dost hloupá. A z relativně vtipného hlavního protagonisty z jedničky se tady vyklubal agresivní úchyl. Už u pasáže "Za svoji zálibu v násilí se nemusíš stydět. Ne přede mnou. Neříkal jsem ti, že mě to vzrušuje?" jsem s protočením očí tušila velký špatný a to se nezměnilo.

Každá druhá jeho věta mířená k Poppy je víceméně sexuální narážka nebo slizárna. Hlavně jeho neustálé omílání, jak ho její agresivita, ať už fyzická nebo slovní, rajcuje. Neuvěřitelně mě štval a veškeré sympatie k němu se pohřbily kilometr pod zem. A mohly za to právě jeho neustálé sexuální narážky, jak od nadrženýho puberťáka a jejich otravné pošťuchování a rádoby vyhrožování. Ne fakt, kolikrát chtěla Poppy někoho zapíchnout? Už v půlce jsem měla sto chudí řvát, ať to sakra udělá a jen o tom pořád nemele.

Děj se táhl, prvních sto stran se de fakto jen dohadují, zda si ho vezme nebo ne, pak se pokusí vzít roha, nejdřív ho hrozně nenávidí, pak s ním leze do postele a neustále se vlastně jen dohadují a debatují o ničem...

Já nevím, prostě mě to nebavilo, nic moc se tam nedělo, kromě neustálých záminek, aby na ni mohl Casteel sahat. Autorka asi nezná jiné části lidského těla než boky a dolíčky (A nesmíme opomenout popisky jeho dokonalého tělo. Bez toho by to nebyla správně napsaná kniha, kdyby mužský hrdina nebyl z kamene vysekaný Adónis. A dolíčky, hlavně dolíčky, těch není nikdy dost.) A jinou frázi než "pro lásku boží"...

Ze vztahu hlavních hrdinů se akorát stalo neustálé popisování toho, co jejich tělo zrovna dělá a jak jsou hrozně sexy. Jednička mě kdo ví jak neohromila, ale pořád se to ještě dalo a místy mě to i bavilo. Tohle jsem ale vyloženě protrpěla. Z oslovení "princezno" a narážek, jak ho vzrušuje a co by s ní chtěl dělat, jsem už měla už v půlce osypky. Ale dle hodnocení je tohle přesně to, co se dnes od knih očekává. Nebo to alespoň očekává dívčí osazenstvo. Co na tom, že tomu chybí děj že...
Veliké zklamání.

Knihokraj
14.07.2022 1 z 5

Tak jo, koukám, že má Království těla a ohně fakt vysoký hodnocení, takže to moje mezi vším tím "hajpem" bude vypadat jako pěst na oko. :D

Nicméně jsem nedočetla. Přišlo mi to nudné, zbytečné čtení, postavy se nevyvíjely, děj ubíhal tak rychle jako unavená želva na slunci, milostná linka mě nebavila a to Casteelovo věcné "jsi tak vzrušující, když..." mi přišlo žalostné. Pořád jsem si nezvykla na jméno Poppy, nebavilo mě, jak se furt ptá (na což měla samozřejmě nárok, jen mě ten popis světa touhle formou nezaujal) a za těch 300 stran, co jsem dala, se toho prostě nic moc nedělo (až teda na ten jeden pokus o útěk, no).

Omlouvám se všem fanynkám a fanouškům, jedničku jsem žrala, ale tohle mě prostě nenadchlo. Odkládám. Za mě zatím největší zklamání roku.

Morla
09.07.2022 5 z 5

Tak tady dostala Maas od Jen celkem nasekáno :)

Druhý díl ještě lepší než první… i přes sexuální prvky knihy (YA ani náhodou) to má hlavu i patu a člověk nemá pocit, že musí prodělat lobotomii aby to vydržel. Naopak… já si užívala každé písmenko knihy, každou řádku… a rozhodne chci vic! Všeho !

Sabininblog
07.07.2022 5 z 5

Skvělý! Při čtení konce jsem měla i husinu. Těším se na další díl, pro mě must-have.

Lidska_ctecka
07.07.2022 5 z 5

Drahouškové,
tohle bylo naprosto úžasné. Dlouho už jsem nečetla takhle skvělou knihu.
Druhý díl (100% lepší než 1.) je zaměřený více na vztahy a to se mi moc líbilo. Žádné příliš dlouhé pasáže zaměřené jen na popis problému a okolí. Vyvíjející se vztah Poppy a Casteela byl doplněn o správnou dávku děje a nových odhalení. Mimo jiné jsem začala mnohem více rozumět postavám a tomuto fantasy světu.
Velké plus má také autorka za humor, který ke mě neskutečně mluvil.
P. S. Už dlouho jsem nedala knize 5/5, ale tato si to za mě určitě zaslouží... : )

zuzikis
28.06.2022 4 z 5

Na druhý díl jsem čekala jako na smilování a hodnotím o jednu hvězdičku méně. Hned vysvětlím.. Za mě to čtivé bylo a vlastně vše, co jsem čekala tam bylo, romantika, humor, napětí, další rozuzlení. Knihu jsem si užila, ale něco mi tam nesedělo. Někdy při čtení jsem si všimla, že některé dialogy mi tam neseděly a přemýšlela jsem, že ta kniha po prvním díle vlastně vyšla celkem rychle. Může to být špatný překlad? Nebo autorka si nedala tolik načas jako s první knihou? Někdy se mi zdálo, že se tam dialogy pořád opakují a kniha nepřichází s něčím novým, trochu mě to rušilo při čtení. Jinak jsem si knihu, ale užila a na autorku jsem nezanevřela :-) možná někdy doplním komentář až si zase v klidu přečtu druhý díl pozorněji a ne jí mít přetenou za dva dny :D

Linda007
26.06.2022 5 z 5

Parádní a doufám, že se u nás vydají i ostatní díly. Napsané jsou zatím čtyry ze šesti. Jediné co mi na knize vadilo, bylo jak Popper stále dokola odmítala Casteela. To bylo zbytečně zdlouhavé. Jinak se to super četlo a nemohla jsem se odtrhnout.

andrejci
26.06.2022 5 z 5

Páni, páni, páni...kde mám začít? Tohle byla rozhodně jedan z nejlepších knížek jaké jsem kdy četla. Přes 600 stran mi uteklo strašně rychle.
Plynule to navazuje na první díl. I když se tam vlastně moc nestane tak se tam stane všechno. Autorka to všechno krásně vymyslela. Jsem ráda, že tady neplatí pravidlo, že druhý díl bývá nejslabší. Já tu knížku doslova zhltla.
Poppy a Cas - já je prostě miluju. Jejich konvezace byla vždy skvělá a vtipná a rozhodně patří k mým oblíbeným postavám. A když se do toho přidal i Kieran tak to bylo prostě geniální. Několikrát jsem se smála i nahlas což se mi normálně nestává.
A opět se potvrdilo to co jsem zjistila už v minulém díle. Autorka umí psát konce. A byl opět skvělý. Taková poklidný, ale pak jen sedíte s pusou dokořán a přemýšlíte co se právě stalo.
A k tomu ta obálka. Ta je prostě nádherná a dokonale k ději sedí.
Tady bylo prostě všechno. Sarkasmus, láska, napětí, akce, vtipné ale i smutné chvíle.
Nutně potřebuji další díl. To čekání mě jinak zabije. Tohle bude rozhodně jedna z nejlších knoh jaké jsem kdy četla.

Tesset
21.06.2022 4 z 5

Super. Nekazil to pomalý rozjezd jako u prvního dílu. Druhý začínal tam, kde první skončil, takže doporučuju číst bezprostředně za sebou - já čekala na vydání druhého dílu a občas jsem pak tápala. Poppy mi občas přišla strašně naivní a řešila kraviny, po chvíli pak vyhodnotila, že ostatní měli pravdu - to bylo takové zbytečné natahování. Dost často se tam i opakovaly stejně věci. A zase ty chybky ach jo - ale to je na českém překladu. Jinak ale super. Za mě povedená série.

Carol1122
19.06.2022 3 z 5

První knížce jsem dala dvě hvězdičky za hezký obal i nápad. I přes značnou kritiku jsem se rozhodla pustit do další. A oproti jedničce dávám této už hvězdičky tři. Bylo to... dobré a ušlo to. A i přes to, že asi 2/3 knihy jsou hrozně dlouhé dialogy, které jsou pořád jen na téma, jak by chtěla Poppy Casteella bodnout svou cute dýkou, nebo jak Casteel dráždí často Poppyin uzlíček nervů (to už bylo hodně iritující), tak děj docela rychle ubíhal a dal se číst. I obálka je opět pecka. Ale nemůžu si pomoct, ten příběh není prostě doladěný. Kolikrát jsem byla zmatená, co se vlastně odehrává, o co tam jde a jsou to tedy upíři, nebo vlkodlaci? Pokud by byl příběh rozpracovaný lépe a Poppy většinu času nefňukala, aby vás hlavní hrdinka bavila, opravdu by to mohl být skvělý příběh. Vyzdvihuji ale docela napínavý konec a proto mi to nedá a ráda si přečtu další díl.

girdi
18.06.2022 5 z 5

Měla bych ty hodnocení psát hned, když knihy dočtu, protože takhle zpětně teď můžu jen dát pět hvězd a dodat, že druhý díl furt dobrý a těším se na další ;-)

Doomiiniikaa
13.06.2022 4 z 5

Příběh je hezký, všechno ohledně děje oceňuji a hodnotím 5*, akorát mi už hodně vadilo,jak si Poppy neustále něco nalhávala,to bylo po pár stránkách už otravné, stejně tak hádky a románky, které vedli s Casteelem, a bylo to už ohrané a stále dokola to samé. Škoda, že se autorka nevěnovala více příběhu jako takovému.

1259
10.06.2022 5 z 5

Opět dokonalost sama a jediný, co k tomu dodám je, že už aby byl další díl.

luca321
09.06.2022 4 z 5

Dala bych jí tak 4,5 * protože se mi líbila mnohem víc než první díl. Jediné, co mě už přestávalo bavit, bylo, jak si Poppy neustále něco nalhávala, i když věděla, že to není pravda. Jinak je knížka moc čtivá a dobře napsaná. Jsem zvědavá na 3.díl, jak to autorka zvládne, protože konec tohoto dílu....

Denisa31
08.06.2022 3 z 5

Tento díl byl pro mě docela zklamání. Bavilo mě tak posledních pět kapitol. Skoda.

Bryel
08.06.2022 5 z 5

Nemůžu si pomoct, i když mi druhý díl přijde o něco slabší než první a místy zbytečně vleklý a chaotický, moc jsem si ho užila. Ústřední trojice mě strašně baví.
Závěrečných 100 stran mě úplně dostalo a budu s nadšením vyhlížet pokračování..