Z lesa i ze zahrady od jara do zimy
Dagmar Lánská
Zkušená autorka kuchařských knih dává návod, jak zužitkovat ovoce a zeleninu ze zahrádek, ale i planě rostoucích rostlin pro pokrmy, kosmetice a léčitelství
Přidat komentář
Tak, to je něco. Knížku jsem získala, když knihovna vyřazovala knihy a zdálo se mi, že na lavici, kde byla pohozená, na mě čeká. Jakmile jsem ji otevřela, začetla jsem se do receptů, které využívají , jak produkty z lesa, tak i ze zahrádky. Vyzkoušela jsem nejen bylinky, ale i ořechy v podobě báječného ořechového likéru. Na knize se mi moc líbí nejen recepty, ale u jednotlivých bylin, ovoce a zeleniny je uvedeno množství vitamínu, minerálních látek. Recepty na zkrášlení také nejsou k zahození. Doporučuji.
Knížku měli za 5,- kč v antikvariatu, tak jsem si jí koupila. Je to víc jako kuchařka, ale něco se tam můžeme dočíst i o bylinkách, jejich použití na zdraví a v kosmetice. Na dnešní dobu už je dost zastaralá.
Autorovy další knížky
1990 | Plané rostliny v kuchyni |
2006 | Jedlé rostliny z přírody |
1994 | Koření pro každé vaření |
1987 | Z lesa i ze zahrady od jara do zimy |
1970 | Rok na naší zahrádce |
Autorka ve své době psala skvělé kuchařky jedna z nejlepších je kuchařka Plané rostliny v kuchyni