Z pekla štěstí

Z pekla štěstí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542554/bmid_z-pekla-stesti.jpg 4 6 6

Veronika Bachová, čarodějka z Hekabry, dostane za úkol obstarat mocný talisman, aniž by tušila, že při tom narazí na sektu lovců čarodějnic. Jakmile se jí podaří talisman získat, spustí kletbu dávné sumerské čarodějky Lilíty. Dokáže Veronika čelit smrtící hrozbě? Zvládne ochránit svou rodinu před nebezpečím?

Přidat komentář

Ketfl
15.10.2024 4 z 5

Z pekla štěstí je napínavá a čtivá fantasy jednohubka, která vás chytne od první stránky a nepustí, dokud nedočtete tu poslední. Pokud jste četli Zloděje duší, tak Z pekla štěstí vám dozajisté vykouzlí úsměv na tváři. Tato povídka časově předchází Zloději duší a ukazuje tak, že tyto dvě sestry se ve svém životě rozhodně nenudí. Tímto moc děkuji samotné autorce za oslovení a možnost si knihu přečíst v rámci spolupráce.

Když Veronika dostane za úkol získat tajemný talisman, vůbec netuší, jakému nebezpečí sebe i svou rodinu vystaví. Brzy jí je v patách mocný čaroděj, který chce talisman získat stůj co stůj zpět, takže Veronice s Eliškou nezbývá nic jiného než uniknout do bezpečí čarodějné obce Hekabry. A co víc? Samotný talisman spustí kletbu dávné sumerské čarodějky Lilíty. Mocný čaroděj však brzy není jediným, komu se Veronika a její rodina bude muset postavit. V Hekabře se objeví také lovci čarodějnic a čarodějky tak stanou tváří v tvář smrtelnému nebezpečí.

Martina Hohenberger si pro své čtenáře připravila skvělý čtenářský zážitek. Příběh je skvěle vypracovaný a napsaný, navíc je plný akce a napětí, takže vás strhne od první stránky a dokáže z vás vydolovat celou škálu emocí. Nebudu zastírat, u některých scén mi i slza ukápla. Na knize se mi moc líbilo, že autorka příběh doplnila o vlastní obrázky, které slouží pro lepší představivost – ať už popsaných scén nebo samotného prostředí. Z pekla štěstí je krátká fantasy povídka, takže celý příběh je popsaný na cca 70 stranách, což z něj činí napínavou a akční zábavu na jeden večer. Já jsem si tedy čtení moc užila. Bylo to strhující, dobrodružné a rozhodně nečekané.

Hodnotím 4/5*

Jita160
26.09.2024 4 z 5

Krátká fantasy povídka z pražských ulic. Je plná magie ,čarodějů, kouzel a boje proti zlu. Veronika mladá čarodějka musí ukrást mocný talisman a aniž by tušila že tím uvrhne rodinu do
smrtelného nebezpečí.
Dokáží se jako rodina spojit a vyhrát nad prokletím talismanu?


knizninadsenec
20.09.2024 5 z 5

Bylo to poutavé a čtivé od začátku do konce. Již jsem od autorky četla předchozí díl Zloděj duší a také kratší příběh Ďáblův spratek (oba doporučuji). Těšila jsem se na další příběh Veroniky a Elišky, co je čeká. Z pekla štěstí se odehrává před Zlodějem duší.

Příběh mě nezklamal a zhltla jsem ho rychle.
Poté, co Veronika dostane úkol od muže, jež musí splnit, protože jí vyhrožuje, dostane se do křížku s nebezpečným čarodějem a s Eliškou utíká do bezpečí Hekabry.
Avšak zjišťuje, že její úkol měl jiný účel, než si mohla myslet. Bojují a jsem nuceni se chránit nejen před čarodějem s jeho muži, ale i lovci. Nakonec to skončilo úplně jinak, než bych čekala. Hodně mě to překvapilo. Vůči dívkám to bylo asi i milé gesto... Vše jsem četla s očekáváním, co se stane nebo jak to dopadne.

Každopádně mě osobně se příběh líbil. Byl čtivý, plný magie, zvratů, lehký a zajímavý. Postavy skvělé. V knize jsou i doprovodné ilustrace, které jsou hezké.

Krásný fantasy příběh s magii, bojem, trochou napětí a koncem, který nečekáte. Nepředvídatelné konce mám též ráda.
Za sebe doporučuji.

knihomolkaJani
05.09.2024 5 z 5

"Štěstí je jen hloupý pocit. Jsi silná, Veroniko. Jen si musíš věřit."
Jako první bych chtěla vyzdvihnout skvělý nápad s ilustracemi, povídce to rozhodně přidalo na lepší představivosti.
.
Na začátku jsem byla zase trochu zmatená z děje, potom přišlo trochu toho napětí, dramatu, překvapení, ale i zlomeného srdíčka.
.
"Můj konec se blížil - smrtící bodnutí, bolest, pach krve a náruč temné nicoty."
Zažívala jsem u pár stránek tolik pocitů. Veronika u má opět pár špatných chvil, ale jinak jí mám jako postavu moc ráda. No a názor na Elišku se nezměnil.. Asi je hodná, ale občas je to taková káča pitomá.. Chtěla jsem říct nerozumná.
.
Velmi důležitou roli zde hrají i rodiče a teta Klára.. Klára je vždycky srdcovka..
Je tak hodná a silná, pro druhé by udělala všechno na světě.
.
Krátká povídka nabušená emocemi je přesně to, co potřebujete. Ani jsem netušila, že do tak krátké povídky se toho dá vložit tolik, a že to dohromady opravdu skvěle hraje.
.
Autorka Martinka Hohenberger má krásný styl psaní, píše s lehkostí a její příběhy se mi čtou moc dobře..
.
"Zda je kletba skutečná, by mohla potvrdit jedině má smrt."
.
Autorce Martince moc děkuji za poskytnutí elektronické verze za účelem recenze

Msomaji
27.08.2024 4 z 5

Z pekla štěstí je fantasy příběh, který se odehrává v současnosti nejen v uličkách Prahy, ale také ve smyšleném městě plném čarodějů. Příběh je sice kraťoučký, je však velmi čtivý a z mého pohledu je ze všech knih, které jsem od autorky četla, nejpovedenější.

Stejně jako v předchozích příbězích se mi nejvíc líbí svět, hlavně město Hekabra, které na mapách rozhodně nenajdete. Tohle městečko je plné čarodějů a obyčejný smrtelník se sem sám od sebe nikdy nepodívá.