Za zamčenými dveřmi

Za zamčenými dveřmi
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521936/bmid_za-zamcenymi-dvermi-65784d6d43a7e.jpg 4 856 856

Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná chirurgyně s poklidným a osamělým životem. Nikdo netuší, že její otec byl sériový vrah. Pak však Nora zjistí, že jedna z jejích pacientek byla zavražděna – a to stejně děsivým a jedinečným způsobem, jakým vraždil i její otec. Někdo ví, kdo Nora je, a chce, aby za ten hrůzný zločin nesla zodpovědnost. Jenže ona není vrah. Policie jí nemůže nic přišít. Pokud se jí tedy někdo nepodívá do sklepa…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr

The Locked Door, 2021

Hella
předevčírem 4 z 5

Jojojo, takovéhle knihy mám ráda, to se čte samo.
Na DK aktuálně 87% od 857 hodnotících.

martianekk
13.11.2024 3 z 5

Pěkně napsaný krimithriller. Pro milovníky detektivek a psychologie se určitě hodí.

martina2540
08.11.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, byla čtivá a měla spád, konec jsem nečekala

Edona
01.11.2024 3 z 5

Po přečtení Pomocnice jsem sáhla pro další knihu autorky - Za zamčenými dveřmi. Hlavní hrdinka Nora je chirurg a má za sebou složitou minulost. Minulost, která jí dohání a příběh má tajemnou, místy děsivou atmosféru. Nicméně úplně nevím jak knihu hodnotit.. x stran se nic moc nedělo, příběh mě vůbec nevtáhnul. Špatná rozhodně nebyla, ale na zadek jsem si z ní nesedla.

adrika20
25.10.2024 5 z 5

Kniha se četla dobře, byla čtivá a napínavá . Zajímavý příběh .
Asi v polovině knihy jsem si říkala, že vím kdo za tím vším stojí, ale spletla jsem se.
Rozuzlení bylo nečekané. Wow.

Duchoslp
21.10.2024 4 z 5

Tohle bylo super čtení, takové rychlé s svižné s překvapením na konci. Protože vrah určitě není zahradník

adan1
20.10.2024 5 z 5

Tolik podezřelých a všechno špatně. Bylo to úplně jinak.

petra3242
11.10.2024 4 z 5

Trošku pomalejší rozjezd, ale pak už se čtení nedalo zastavit. Ten pocit mrazení v zádech byl úplně návykový, četla jsem i v noci při slabém světle lampičky, a pak se bála, aby se mi nezdálo o příšerách za zamčenými dveřmi. Ještě, že nemáme sklep, tam už by mě nikdo v životě nedostal.

Co se týká podezření na pachatele, byla jsem úplně mimo.

Pája699
10.10.2024 5 z 5

Tak tohle mě neskutečně bavilo! :-)

Být dcerou známého sériového vraha, není vůbec žádný med. Doktorka Nora Davisová o tom ví své. Mě kniha strhla od první stránky až do té poslední. Napětím a nedočkavostí jsem sotva dýchala.

Autorka si s vámi slušně pohraje, že budete opravdu podezřívat úplně všechny :-) pokud budete číst mezi řádky, tak skutečného pachatele uhádnete. Mě zaskočil motiv, ten jsem opravdu nečekala.
Střídání minulosti se současností, mě moc bavilo. Místy jsem si i říkala...Noro, ty v sobě něco ďábelského máš .-) Krátké kapitoly ubíhají jak nic……

Čtivý a napínavý thriler, který určitě doporučuji.

Já bych se s doktorkou Davisovou klidně ráda setkala i v další knize….mě tato postava bavila.

Petra8619
08.10.2024 4 z 5

Napínavé čtení. Stránky ubíhaly jak nic. Ačkoliv jsem podezřívala skoro každého, vraha jsem neodhalila. Za mě velmi povedený thriller. Plných pět hvězdiček dát nemůžu za logickou nesrovnalost v závěrečném epilogu. Nemůžu napsat jakou, byl by to spoiler, ale je to už jen malá špetička v závěru, že to nemění nic na tom, jak dobře se mi to četlo, jak jsem byla pořád v napětí a jak mě překvapilo, kdo je vrah.

Calibra
07.10.2024 4 z 5

5/23 Je vidět, že je psána před Pomocnini, nicméně není špatná. Příběh poměrně originální, vsuvky z minulosti prostě zbožňuju.

Twoo
06.10.2024 5 z 5

Povedeny thriler, jaky jsem od autorky ale i cekala, protoze znam Pomocnici. Hlavni postava dost uveritelna a pro me osobne sympaticka, ale to je spise bonus. Podstatne je, ze knizka se cte jednim dechem, v sobotu jsem koupila a v nedeli mela precteno. Dokonala kniha na odpocinek u krbu, vyborne mi sedla k pozimnimu vikendu.

Aires
01.10.2024 4 z 5

Některé dveře jsou zavřené z dobrých důvodů. Možná za nimi najdete obyčejný sklep s bramborama, možná dílnu anebo možná...děsivý volnočasový kouteček sériového vraha!

A stejně jako některé dveře, tak i některé knihy byste měli nechat zavřené, pokud nechcete strávit přikovaní následujících několik hodin k jejich stránkám. Přesně tak návykové čtení je i tahle kniha. Návyková, napínavá, trochu creepy, trochu tajemství, rozhodně patří k těm lepším thrillerům, které jsem četla.

Jediná výtka k hlavní hrdince, kdybyste zjistili, že vám někdo chodí do domu- fakt byste čekali několik dní než vás napadne nainstalovat alarm? Přijímali byste tu hru na kočku a myš tak nějak pasivně- ,,jo dějou se mi fakt děsivý věci, ale musím myslet na svůj zítřejší program operací,, anebo aktivně- sice podělaní strachy, ale odhodlaní přijít tomu na kloub?
Ale jinak to byla skvělá jízda a klidně bych se s doktorkou Davisovou potkala v další knížce znovu :)

cerna7151
26.09.2024 5 z 5

Skvěle se to četlo, děj krásně ubíhal a přitom držel čtenáře neustále v napětí. Určitě si přečtu i další knihy.

KateTheBlogger
26.09.2024 5 z 5

Čtivé, promyšlené a děj rychle ubíhá. Nicméně jsem celou dobu měla podezření na někoho úplně jiného, takže závěr mě překvapil - v tom pozitivním slova smyslu. Za mě velmi povedený thriller.

alzbeta2843
25.09.2024 2 z 5

Predom sa ospravedlňujem za hodnotenie, ale je to len môj subjektívny názor na knihu. Zrejme som sa nechala zlákať anotáciu, ktorá znela veľmi dobre až mrazivo. Dcera seríoveho vraha, ktorý na oko žil rolu vzorného manžela, otca a suseda a v skutočnosti za zamknutými dvermi mučil a trýznil ženy? To znelo naozaj perfektne. Avšak už od prvých stránok mi postava Nory nesedela. Jej chovanie bolo naozaj nelogické a v jednu chvíľku sa chovala ako najväčšia drsnačka a v zápätí sa chovala iracionálne a zbabelo. Niektoré tie situácie ma vytáčili, ale ja som si stále myslela, že to autorka vysvetlí a že to bude mať svoj dôvod, ale ten bol chabý a stále sa opieral o minulosť jej otca. Viz príklad s Bradym a jeho tajomstvom. Autorka nám počas knihy, stále prekladala nejaké domienky, aby zavádzala, ale mne to hrozne vadilo. Bolo to až príliš okaté a tak som v závere knihy nebola taká prekvapená.

Ja nebudem odradzovať nikoho od prečítania knihy, ale na mňa knihy nefungovala a už nedám autorke šancu.

janca.hl
24.09.2024 5 z 5

Do knížky jsem měla lehce problém se dostat, už jsem zvyklá podezřívat každého, i Freida si s tím ráda hraje. Konec mě překvapil, ale nebyl takový "wow" jako u Pomocnice. Takže za mě lehoulince slabší, ale taky moc fajn!

gordon13
22.09.2024 5 z 5

Novou knihu autorky doporučuji všemi deseti! Neskutečně chytlavá a
s nápaditým koncem! Jak to s tou Norou vlastně je? Je to každopádně
zvláštní dáma a krev není voda ...

broskev28
07.09.2024 5 z 5

U druhé knihy Freidy Mc Fadden už jsem tušila zradu, takže jsem podezírala preventivně každého. Ale dopadlo to zase stejně: ani náhodou jsem padoucha neuhodla, vedle jak ta jedle! Ovšem poděkování mě pobavilo asi nejvíc . . .

rilajaan
06.09.2024 5 z 5

Možná trošku slabší než "Pomocnice", ale přesto moc dobré. Strhující a napínavé až do konce.