Za zamknutými dverami

Za zamknutými dverami
https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 4 757 757

Existuje dôvod, prečo sú niektoré dvere zamknuté... Kým si jedenásťročná Nora Davisová robila vo svojej detskej izbe domáce úlohy, jej otec zabíjal v pivnici ženy. Až kým sa pred ich dverami jedného dňa neobjavila polícia. O pár desaťročí neskôr trávi Norin otec svoj život za mrežami a z Nory sa stala úspešná chirurgička, ktorá vedie tichý, osamelý život. Nikto nevie o jej minulosti a Nora urobí všetko pre to, aby to tak aj zostalo. Jedného dňa však zavraždia jednu z jej mladých pacientok – rovnakým ohavným spôsobom, akým zabíjal svoje obete Norin otec. Niekto pozná Norino tajomstvo. Niekto chce, aby ju zatkli za ten hrozný zločin. No ona nie je ako jej otec. Polícia jej nemôže nič dokázať. Pokiaľ nenazrú do jej pivnice... Od autorky bestsellerov podľa New York Times Freidy McFadden prichádza nový strhujúci psychologický triler o vine, tajomstvách a o tom, či je možné potlačiť to, čo máme v krvi.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 25.11.2024
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Bude vydáno: , Motýľ
Originální název:

The Locked Door, 2021


více info...

Přidat komentář

broskev28
07.09.2024 5 z 5

U druhé knihy Freidy Mc Fadden už jsem tušila zradu, takže jsem podezírala preventivně každého. Ale dopadlo to zase stejně: ani náhodou jsem padoucha neuhodla, vedle jak ta jedle! Ovšem poděkování mě pobavilo asi nejvíc . . .

rilajaan
06.09.2024 5 z 5

Možná trošku slabší než "Pomocnice", ale přesto moc dobré. Strhující a napínavé až do konce.


rimar
02.09.2024 5 z 5

Ano má to slabší pasáže a ano má to i nějakou tu nelogičnost ale v celkovém rámci se mi kniha líbila a bavila, byla napínavá a ikdyz jsem si říkal takhle brzy provařit vrahouna hezký jsem se spletl a nakonec by mně vůbec nenapadlo o koho vlastně šlo. Autorka má potenciál se zlepšovat a psát napínavé příběhy.

Trolice
28.08.2024 4 z 5

Naštěstí je kniha taková čtivá rychlovka, přišlo mi to celkem pořád dokola. A nechápu proč pořád zametala stopy a nešla to nahlásit na policii:-D
Hospodyně se mi líbila mnohem víc

Květi62
27.08.2024 5 z 5

Opět napínavé a rychlé čtení. Tak moc jsem chtěla vědět jak to dopadne, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Nora byla svá, ale kdo by se jí divil, s démony se snažila bojovat dobře. Vrah byl překvapení, ale ten závěr dost nepravděpodobný. Skutečně by se s takovým zraněním dalo přežít? Přesto se mi kniha líbila a doporučuji.

ClaireW
24.08.2024 3 z 5

Kniha byla dobrá a napínavá, jen jsem měla celou dobu pocit, že jsem něco podobného četla. Vraha jsem neodhalila, můj tip byl úplně někdo jiný.

Evule *
23.08.2024 4 z 5

Čtivý a napínavý thriler, závěr překvapivý, já vraha neodhalila.

Bara52
19.08.2024 4 z 5

Super knizka, konec by me nenapadl, ale prisel mi tak trochu klasicky. Kazdopadne nevadi, cetla se dobre.

iviska
19.08.2024 4 z 5

Po dlouhé době jsem se u čtení měla rychlejší tep. V každé části knihy - na začátku, ve třetině, v polovině, ke konci - to jiný tip na vraha. A rozuzlení bylo bravurní. Autorka nás opravdu napíná jako kšandy až do posledních písmenek 8-)
Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne, tak napínavé to bylo.

Lenoulinka
17.08.2024 5 z 5

Tohle bylo napínavý, že jsem se nebyla schopna odtrhnout. Musela jsem vědět, kdo je nástupce Handymana. Celou dobu napínavé a vrah překvapivý. Po dlouhý době pro mě bezva čtení.

mirunda
14.08.2024 5 z 5

Rozuzlení jsem vůbec nečekala. Strašně bmoc mě to překvapilo. Kniha byla velmi napínavá

cornetka
11.08.2024 4 z 5

Teda tohle byla jízda. Autorka umí skvěle vtáhnout čtenáře do děje, který je plný zvratů a nečekaných překvapení. Nudit se při čtení rozhodně nebudete. Jen tedy pořad nevím, jaká ve skutečnosti Nora je - trochu mi chybělo vysvětlení náznaků a jejích tajemství. A taky ten happy end bych si klidně odpustila. Nicméně i tak je to čtivá kniha a čtení jsem si užila.

Janík61
07.08.2024 5 z 5

Tak to byla jízda, super čtení, doporučuji.

cotaholkacte
07.08.2024 3 z 5

Po Pomocnici další kniha, kterou jsem od autorky přečetla a já musím říct, že jsem byla docela zklamaná. Půjdu svým názorem asi proti proudu a celkově recenzím, které jsem na tuhle knížku četla. Hlavní hrdinka mi byla hrozně nesympatická. Objevují se zde kapitoly s návratem do minulosti do Nořina dětství, ale ani mě moc nebavily a ve výsledku nebyly pro celkový děj zas tak důležité. V průběhu čtení jsem nebyla ani napjatá a neměla jsem problém odložit knížku z ruky, což by se dle mého názoru u thrillerů moc stávat nemělo. Ve výsledku jsem i odhadla pachatele, ačkoliv takový ten hlavní plot twist mě překvapil.

Styl autorky mi ale vyhovuje, ale asi jsem po Pomocnici měla příliš velká očekávání, ale na další knihu od Freidy se asi nechám zlákat i tak.
Takový průměrný thriller, 3*/5*

IG: @cotaholkacte

Majulle
06.08.2024 5 z 5

kniha napínavá a moc se mi líbila :)

mili.h
05.08.2024 5 z 5

Před pár minutami jsem dočetla... a líbilo se mi!!! Přiznám se, že zhruba u padesáté stránky jsem byla přesvědčena, že vím, jak to skončí. A byla jsem zklamaná, že dej je takto předvídatelný. Ale chyba, bylo to úplně jinak! Jako wau, to nevymyslíš.
Kniha dokázala udržet napětí a ve spoustě chvil jsem si připadala jako kdybych koukala na horor a říkala si: Proč tam chodíš? Nechoď tam. Tohle nedělaj. Stejně to udělá. Nad chováním Nory jsem často kroutil hlavou.
Kniha byla čtivá a moc se mi líbili krátké kapitoly.

martineden
03.08.2024 2 z 5

Kniha se výborně četla, téma mě velmi bavilo, ale ten konec?! Ten snad psal někdo jiný, jinak si to neumím vysvětlit. Anebo musel být přepsaný. Škoda!

knihomolka27
03.08.2024 2 z 5

(SPOILER) Upřímně zatím nechápu proč je tolik lidí z této autorky tolik poprděných, její knihy zcela určitě nejsou nic extra. Kvalitativně jsou tak na úrovni Shari L. nebo B. A. Paris, tedy knížek jejichž největší předností je jejich čtivost, ovšem příběh a jeho logičnost mnohdy velmi pokulhává.

Ještě ted si pamatuju na čtecí mánii Pomocnice a moje rozčarování z ní, a tahle kniha je za mě ještě mnohem děravější, nelogičtější a béčkovější a to jsem si myslela, že Pomocnici to určitě nepřekoná.

Takže příběh se točí kolem toho, že se nám autorka vehementně a až příliš okatě snaží naznačit, že hlavní hrdinka je psychopatka po svém otci. Ovšem už od začátku je celkem jasné, že jí není, navíc autorčino zjevné tlačení na pilu a manipulace jsou tak očividné, že čtenář hned pochopí odkud vítr vane, a že se jedná jen o jednoduché blafování. Příběh kniha v podstatě příliš nemá. Naše hlavní hrdinka dělá chirurga, kvůli své minulosti se snaží se příliš nevázat a nepřipouštět si lidi k tělu, což jí tak úplně nevychází. Vede osamělý život, ale vlastně jí to nevadí, nebo teda vadí, zkrátka sama asi neví...no a pak se dá dohromady se svým bejvalým z vejšky, kterýho náhodně potká v baru a chce si s ním užít na jednu noc, ale on chce naopak pevný vztah, s ženou, kterou x let neviděl, a nemůže na ní zapomenout, i přesto, že s ní chodil jen blbé tři měsíce a ona si na něj skoro nepamatuje. Ona se pak začne chovat hrozně hystericky, když zjistí, že tenhle chlap se kterým nic nechce mít jí tajil, že má dítě. A hystericky se okatě chová vždycky když jí něco připomene otce nebo rodinu. A pak začne někdo vraždit ženy stejně jako její otec a ona v závěru zjistí, že ten dotyčný je její sestra, o které nevěděla, že existuje a která je samozřejmě zlá po svém otci a je taky důvodem proč její matka spáchala sebevraždu, protože nechtěla porodit další dítě vraha, i přesto, že to dítě bylo naprosto nevinné......

Ne, prostě ne. Bylo to sice opět ohromně čtivé a zajímalo mě jak se to vysvětlí, ale to vysvětlení bylo zase strašně hloupé a nelogické a k smíchu. Hrdinčin princeznovský vztah s mužem, kterého si ani nepamatovala, pak si na něj najednou vzpomněla, pak na něj byla pořád naštvaná, pak on s ní nechtěl mít nic společného a pak se za pár měsíců zasnoubí - ano, to vypadá jako recept na skvělý a nadějný vztah. Hrdinka se chovala tak jak autorka zrovna potřebovala, nakonec jí ta poza matky Terezy seděla ještě mín, než kdyby byla vražedkyně.

Kdyby byl konec lepší asi bych se slitovala a dala tomu tři hvězdy, ale přijde mi, že to ten konec už kompletně pohřbil. Každopádně Ostré předměty je kniha s podobným námětem, a za mě funguje mnohem líp.

jana-cisarova
02.08.2024 5 z 5

Detektivní příběh, který se mi moc dobře četl a byl napínavý od začátku až do konce. Nora Davisová za svého dětství zažila otřesný zážitek, když se ukázalo, že u nich doma, za zamčenými dveřmi do sklepa, provádí její otec bestiální vraždy.
Po letech žije osaměle jako úspěšná chirurgyně. Léčí své pacienty a zachraňuje životy. Svou minulost i původní jméno po otci úzkostlivě chrání a neprozradí ani nejbližším kolegům a přátelům. Někdo ale zřejmě ví, čí dcerou je. Otec je ve vězení na doživotí a přesto se najde zavražděná mladá žena, která jeví známky jeho vražedného stylu a mučení. Ke všemu zlému, je to bývalá pacientka Nory Davisové. Všechno se stahuje směrem k ní. Dokáže se ubránit a dokázat svou nevinu, dřív než ji skutečný vrah dostane do úzkých a navede na ni policii?
Kniha objevená pro čtenářskou výzvu mne velmi zaujala, mohu ji čtenářům doporučit.

MartinaCh27
30.07.2024 5 z 5

Kniha od Freidy McFadden je strhující psychologický thriller, který vás vtáhne do světa Nořina temného dědictví. Nora Davisová, úspěšná chirurgyně s poklidným životem, skrývá děsivé tajemství svého dětství – její otec je sériový vrah. Když je její pacientka zavražděna způsobem, který napodobuje otcovy zločiny, Nora se ocitá v hledáčku podezření. Někdo ví o její minulosti a snaží se ji obvinit. Nora musí čelit svým děsům a odhalit pravdu, aby očistila své jméno. Kniha je plná napětí, nečekaných zvratů a hlubokých psychologických momentů, které udržují čtenáře v napětí až do poslední stránky. "Za zamčenými dveřmi" je skvělou volbou pro fanoušky temných a komplikovaných thrillerů, které prozkoumávají hloubky lidské psychiky a tajemství, která mohou ničit životy.