Nemilosrdné sľuby - Rebecca Ross | Databáze knih

Nemilosrdné sľuby
https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 4 24 24

Začarované listy série

< 2. díl

Epický záver silného romantického príbehu, ktorý sa začal v knihe Božskí rivali... Prešli dva týždne. Iris Winnowová sa vrátila z frontu domov ubolená, so zlomeným srdcom, ale vojna sa ani zďaleka neskončila. Roman je nezvestný a mesto Oath naďalej žije v stave nedôvery a ignorancie. Keď Iris a Attie dostanú ďalšiu šancu podať správu o Dacreho pohybe, obe využijú príležitosť a napriek nebezpečenstvu sa opäť vydajú na západ, pretože vedia, že je len otázkou času, kedy konflikt zasiahne mesto, ktoré na to nie je pripravené a rozpadá sa pod vládou kancelára. Roman sa prebudil u Dacreho a nemôže si spomenúť na svoju minulosť. Keď ho však uistia, že sa mu spomienky časom vrátia, začne opäť písať články. Pre Dacreho. Netuší, aké je jeho miesto v širšom pláne vojny. Keď k nemu cez šatník príde zvláštny list, Roman je najprv podozrievavý, ale premôže ho zvedavosť. Začne si so svojím tajomným dopisovateľom písať. Avšak čoskoro sa bude musieť rozhodnúť: stáť pri Dacrem alebo ho zradiť aj napriek tomu, že ho vyliečil. Dni sa stávajú čoraz temnejšími a Romana s Iris to nástojčivo ťahá k sebe... Obaja sa chystajú riskovať svoje srdcia a budúcnosť, aby zmenili priebeh vojny.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji.
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Bude vydáno: , Pandora

Ruthless Vows, 2023

myselin007
28.02.2025 3 z 5

Druhý a závěrečný díl duologie. Za mě byla jednička mnohem lepší, hlavně z důvodu originality, kterou ve druhém díle žalostně postrádám.

V příběhu se nacházíme na začátku druhé knihy přesně tam , kde skončila ta první. Kitt je ztracen a Iris je zoufalá, kde najde svého manžela. Od bratra se dovídá, že je nejspíš naživu, ale díky vymytí mozku mocného Boha si ji nejspíš nebude pamatovat a ještě přejde na druhou stranu barikády, tedy bude bojovat proti Bohyni.
A světe div se přesně toto se stalo. A tak Iris hledá další kouzelný psací stroj, aby mohla resetovat celý jejich příběh a bude úspěšná.

Celý příběh se točí kolem války Bohů a jejího zastavení. Iris v tomto příběhu dostává velkou důvěru a má se stát vražedkyní samotné Bohyně. Jestli se jí to povede a oba hrdinové dostanou svůj šťastný konec se dozvíte na stránkách nádherné knihy. Obálku opět dělala @adelastypka je znovu nádherná.

Celá kniha je rozdělena do několika bloků a možná proto se mi příběh v některých částech vlekl, nevím co si o tom myslet, ale rozhodně neměl takový spát jako první díl. Děj byl předvídatelný a někdy né, úplně plynulý, zvlášť při přeskakování pohledů z postavy na postavu. Vedlejší postavy nedostaly tolik prostoru jak by si zasloužily a zvlášť mě mrzí dějová linka bratra Iris, který si zasloužil více.

evineckY
25.02.2025 5 z 5

TOP série letošního roku !
Tato autorka neskutečně dokonale dokázala spojit hnusnou
válku s fantasy světem a tím ji přetvořila pro čtenáře obou světů.
Ze srdce ji doporučuji.

„Sepiš mi příběh, v němž večer co večer nebudu moct spát kvůli tvému ťukání na stroji. Příběh, v němž ti budu do kapes schovávat vzkazy, na které narazíš až v práci. Příběh, v němž jsem ti při našem prvním setkání na rohu ulice polila drahý kabát kávou, nebo jsme na sebe možná narazili v našem oblíbeném knihkupectví a já ti doporučila poezii, zatímco ty mně staré legendy. Příběh, v němž nám v lahůdkářství popletli objednávku. Seděli jsme vedle sebe při zápase nebo jsem vyrazila na cestu vlakem na západ, abych zjistila, jak daleko mě dokáže odvézt, a ty jsi v něm byl náhodou taky.“
„Napiš mi příběh, který nemá konec, Kitte. Piš pro mě a vyplň má prázdná místa.“

Jenny46
22.02.2025 5 z 5

Epický závěr!!!!
Nedokáží se rozloučit s Iris a Romanem pro mě nejkrásnější fantasy, co jsem četla.
Kniha mě rozsekala na kousky je nádherná i bolestivá!!!!
Děj se rozvíjí pomaleji, ale stojí za to takové spojení lásky , které ve vás vyvolávají emoce, každé slovo v knize na vás působí....
Něžná fantasy nebo jak to popsat....
Tady je příběh víc o válce, ale vůbec mi nevadilo, oba hlavní hrdinové mi zůstanou ležet na srdci.
Moc doporučuji

" Napiš mi příběh , který nemá konce, Kitte. Napiš a vyplň moje prázdná místa. "