Začít znovu
Mona Kasten
Začít znovu / Znova série
1. díl >
Allie Harperová se kvůli studiu stěhuje do Woodshillu a touží po jediném – začít znovu od začátku. Proto se jí úplně nelíbí, když jí nezbyde nic jiného než spolubydlet s arogantním grázlíkem. Kaden White je sice neuvěřitelně atraktivní, ale se svým potetovaným tělem a nestydatým chováním také ten poslední, s kým by Allie chtěla sdílet byt. A k tomu ještě hned na začátku vymyslí seznam pravidel, z nichž to nejdůležitější zní: V žádném případě spolu nikdy neskončíme v posteli! Allie si však záhy uvědomí, že Kaden toho v sobě skrývá mnohem více, než si původně myslela. A čím lépe se navzájem poznávají, tím těžší pro ni je odolat vzájemné přitažlivosti.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , OmegaOriginální název:
Begin Again, 2016
Knížka sice předvídatelná, ale skvěle napsaná. Až mi bylo líto, ze jsem na konci. Kaden je pro mě úplně top. To jeho “míň mluvit, víc chodit” taky teď někdy ráda používám :D Musím říct, že k této knížce se ráda vracím.
Kaden mě od začátku knihy bavil :) a závěr moc sladkej, nerada jsem se s nima loučila :)
Kniha je milým překvapením, i když mi celou dobu připomínala sérii Počkám na Tebe od J.Lynn. Za přečtení určitě stojí, je to taková jednohubka na jedno odpoledne. Takže ano, splnila, co jsem očekávala.
Kniha je sice určena pro jinou věkovou kategorii, než jsem já, ale četla se dobře a je to takové odpočinkové čtení pro mladé.
Otrepana tema. Dvaja spolubyvajuci, ktori sa do seba zalubia. Ale napisana dobre. Kniha je chytlava, nepustite ju kym nieste na konci. Pacilo sa mi ako sa vstah Allie a Kadena postupne vyvijal a autorka sa sustredila na priatelstvo, nielen na to sexualne napatie. Trosku ma sklamal koniec, chcelo by to nieco viac, ako keby utali koniec. Nemecke autorky ma zatial nesklamali, ani tentoraz to tak nebolo.
Od začátku knížky sice víme, jak to celé dopadne, ale i tak je to super oddechová kniha. Určitě si přečtu i druhý díl.
Stokrát ohrané téma, a proto je pocit, že už jste to někdy četli, zcela na místě. Zpracování typických motivů a klišé je v tomto příběhu tíhnoucímu k young adult ale docela povedené, takže v mé soukromé škatulce brakové milostné literatury jde o solidní kousek jako dělaný na oddech.
Německá autorka? První překvapení. Kniha, která se zapsala do seznamu mých nejoblíbenějších? Druhé překvapení. Jakmile jsem se dala do čtení, nemohla jsem se odtrhnout. Obracela jsem jednu stránku za druhou a prožívala každé slovo. Kniha měla opravdu spád, ani nachvíli jsem se nenudila. Hlavní postavy mi byly sympatické a nejednou jsem se musela nahlas zasmát nad jejich slovní přestřelkou. Nicméně, je to takové oddechové a nenásilné čtivo, což jsem velice potřebovala. Někdy je prostě bezva vypnout a přestat myslet. A tato kniha je pro "vypnutí" jako dělaná. Moc a moc doporučuji!
Na tuhle knihu jsem se těšila. Doma jsem jí měla už nějakou dobu, ale čekala jsem na ten pravý čas :) Ten přišel včera večer a knihu už mám přečtenou. Autorka píše tak krásně, že kniha Vás vtáhne do děje hned po první stránce. Hlavní postavy mne bavili, oblíbila jsem si je hned od začátku a žila s nimi jejich příběh. Líbilo se mi prostředí, kde se příběh odehrával a to, jak autorka popisovala pocity Allie, která žila ve zlaté kleci a šrámy na duši si nesla celý život. Knihu hodnotím velice kladně a ráda se k ní někdy vrátím
Docela příjemné čtení, ale jedno klišé střídá druhé, Kaden se chová tak schizofrenně, až mě to otravovalo a Allie je pro mě (poněkud stereotypním) zosobněním americké puberťačky (a píšu to s vědomím, že autorka je Němka).
Obecně mi trochu vadí, když si autoři hrají na něco, co nejsou - ale kdyby hrdinka studovala na provinční německé univerzitě a na výlety chodila do Alp, moc čtenářek by se asi do knížky nepustilo. A musím uznat, že to spisovatelka naimitovala celkem věrohodně.
Taky mám radši knihy, kde nejsou všichni hlavni hrdinové citově narušení jedinci s traumaty z dětství. Ale ocenila jsem, že spolu ústřední pár hned neskončil v posteli, ale postupně k sobě hledali cestu.
Znovu už se do knihy asi nepustím, ale na další díl jsem docela zvědavá.
Kniha je plná smutku, lásky, přátelství, ale taky zklamání, naděje a důvěry. Autorka dokáže vtáhnout čtenáře do děje a ten se pak nemůže odtrhnout.
Líbilo se mi, že je kniha nepředvídatelná. Vždycky když si myslíte, že víte, co bude, tak se to v jedné minutě obrátí a je to úplně jinak. Jste zvědaví, co všechno se stane. Jste překvapení, co se to stalo. Nikdy nevíte, co dalšího autorka vymyslí. Autorka je originální a to se mi líbí. Taky oceňuji, že na konci byla malá ukázka z dalšího dílu. Nemůžu se dočkat, až si ho přečtu. Taky se mi líbilo, že na začátku knihy byl seznam písní. V knize opravdu nic nechybělo. Taky musím říct, že jsem se u knihy několikrát upřímně zasmála. A vedlejší postavy jsem si taky zamilovala. Moc se těším na jejich příběhy.
Autorka taky dokáže úžasně popisovat. Dokáže místa popsat tak skvěle a detailně, že si to dokážete živě představit, pocity hlavních hrdinů dokáže popsat tak detailně a úžasně, že je hned pochopíte a dokážete všechno prožíváte s nimi.
Hlavní hrdiny jsem si hned zamilovala. Líbilo se mi, jak se k sobě chovali. Byli dobří přátelé, ale taky to mezi nimi jiskřilo, jak se svěřovali, taky jsem se dost bavila u toho, jak se provokovali, hádali. Líbilo se mi, že na to hlavní hrdinka a hlavní hrdina hned "neskočili", ale šli na to pomalu. Jejich vztah se pomalu vyvíjel. Vždycky když to vypadalo nadějně, tak se stal zádrhel a to se mi líbilo.
Vedlejší postavy byly úžasné. Opravdu skvělá parta úžasných a věrných přátel. Myslím, že každý by si přál, tak věrné přátelé, kteří při vás stojí. Moc se těším na příběh Dawn a Spencera, protože v tomhle díle to mezi nimi hodně jiskřilo.
Allie se mi taky hned líbila. Je milá, přátelská a chce žít svůj vlastní život. Z ušlápnuté holčičky se stává dívka, která si umí prosadit své. Líbilo se mi, že se s Kadenem snažila spřátelit, i když byl nesnesitelný, ale zároveň i neodolatelný. Nebezpečná kombinace.
Kaden se mi hned líbil. Sice se občas choval opravdu jako kretén a jeho chování těžko chápete. V jednu chvíli se k Allie tulí a pak se dva dny neukáže. Jednou je otevřený a pak zase odtažitý. Taky na první pohled působí sebevědomě, je krásný, má tetování, působí jako takový ten drsňák, který si dělá, co chce a nikoho nepotřebuje, ale ve skutečnosti je to jenom jeho maska.
P.S. Not broken, just scratched!
Jako milovnice thrillerů jsem tuhle knihu přečetla jedním dechem. Skvělá odreagovacka, doporučuji všem
Hodně mi to připomínalo sérii Wait for you od J. L. Armentrout, ale ta se mi líbila o něco víc. Charaktery nebyly špatné, i když Kaden se občas vážně choval jako blbec a jako jeden z mála hlavních hrdinů romantických knih mě pro sebe nedokázal nadchnout. Vlastně celý příběh jsem tak nějak sledovala víceméně lhostejně a bylo mi trochu jedno, jak to celé dopadne. Ale na to, že je autorka tak mladá, je to příjemně dospělá kniha.
Většinou romantické žánry v žádném případě nečtu ale, řekla jsem si že by tahle knížka nemusela být hrozná. A nespleta jsem se přečetla jsem si ji jedním dechem. Doporučuji když si na chvíli chcete odpočinout od thrillerů.. ❤️
Občas je třeba ty thrillery něčím proložit a tahle kniha byla ideální. Velmi ohrané téma a chvikama klišé, ale moc hezky napsané. Taková teenage romance, která pohltí. A velké plus je, že mě hlavní postavy nerozčilovaly, jako u podobných knih normálně ano a dost. Líbilo se mi. Doporučuji.
2019 | Věřit znovu |
2021 | Zachraň mě |
2020 | Cítit znovu |
2019 | Začít znovu |
2020 | Doufat znovu |
Knihu jsem četla v lednu v nemocnici. Moc hezké čtení.