Záhady a fenomény
Hartwig Hausdorf

Poslali Rusové již roky před Gagarinem do vesmíru kosmonauty, jejichž těla dodnes krouží univerzem? Kdo byli podivní odesilatelé e-mailů, které v 80. letech obdržel jeden učitel? Podle obsahu pocházely ze 16. století ... Většina lidí věří pouze tomu, co vidí. Jak je tomu ale v případě, že se věci, které vidíme, nedají vysvětlit pomocí našich znalostí o světě? Hartwig Hausdorf píše o 111 spektakulárních případech, které leží mimo naši představivost.... celý text
Záhady
Vydáno: 2012 , NS SvobodaOriginální název:
Das jahrhundert der rätsel und phänomene, 1999

Za nudy všechno dobrý. Některé věci už člověk dávno zná, další už viděl vysvětlené.
Ale proboha... ten pravopis. Kdo dělal korekturu? I děcko z druhý třídy ví, jaký I se píše ve slově zabít.

Snůška záhadologických otazníků, nic převratného. Člověk to přečte, řekne si "to už jsem někde četl" a to je všechno.
1997 | ![]() |
1998 | ![]() |
2009 | ![]() |
2007 | ![]() |
2015 | ![]() |
Už od mala mám s tatínkem ráda takovýhle záhady. Probírali jsme to, říkali si názory (pořád máme stejné), a zjišťovali si víc a víc.
Je s podivem, že jsem tuto knihu našla v knihobudce, ale jsem za to ráda. Bylo zde vypsáno spousta zajímavých záhad o kterých jsem tedy netušila, ale o to víc jsem si po dočtení dohledala na google. Né všechno bylo vysvětleno, něco si lidé asi mohli vymyslet, a něco se prostě stalo.
Ať si každý věří, čemu chce. Já si v této knize našla své favority. :)
Čtení se mi líbilo, bavilo mě, ale tři hvězdičky stačí. Potřebovala bych něco novějšího, kde jsou takovéhle záhady napsány jako zde, ale i s případným vyřešením, nebo tedy vyvrácením obsahu, abych si sáhodlouze nemusela pořád otvírat google.