Zajatci Minecraftu

Zajatci Minecraftu
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369021/bmid_zajatci-minecraftu-LuP-369021.jpg 4 79 79

Chlapci a dievčatá dobrovoľne otvárajú knihu, namiesto aby strávili ďalšie popoludnie pri počítači. Myslíte si, že je to sci-fi ? Nie. To sú Zajatci Minecraftu! Napínavý a dychberúci príbeh na motívy svetoznámej počítačovej hry pohltí každého milovníka akcie, nebezpečenstva, humoru a prekvapivých zvratov vo veku od 10 do 15 rokov. Všetko funguje a je v úplnej pohode. Creepera zničí päť šípov alebo kamenný meč, na skeletona sú najlepšie šípy. Avšak len do tej chvíle, než pri rozohranej hre udrie do domu blesk, skratuje elektrické vedenie a presmeruje wi-fi signál na samotné peklo. David s Lukášom sú vrhnutí do Minecraftu, o ktorom si mysleli, že ho dobre poznajú. Stretnutie s prvým creeperom ich však presvedčí, že všetko je inak. Hra napadnutá vírusom prestáva rešpektovať pôvodné pravidlá, mobovia odhadzujú svoje krotké masky a stávajú sa z nich krvilačné beštie. Navyše sa v hre ocitla aj spolužiačka Zuzka, ktorá ju nikdy nehrala a vôbec netuší, o čo ide. Lukáš s Davidom už vedia, že ide o život. Našťastie im fungujú mobily a Romanov záchranný tím v obývačke pri laptope robí všetko pre to, aby ich z toho dostal. Lenže zmutovaní endermani majú svoj diabolský plán a čas sa neúprosne kráti... Toto je fakt len pre drsných.... celý text

frantisek8863
23.09.2017 3 z 5

Zajímavý nápad na děj knihy pro mládež, ale už tato myšlenka byla několikrát napsána a natočena. Dříve jako kluk a kdybych onu hru někdy hrál tak bych byl zřejmě nadšen, ale dnes to vidím na čistý průměrný příběh.Mělo to své slabší, ale i silné momenty. To co mě kazilo příběh byla mluva mezi dětmi a hysterie Zuzany ohledně svého zevnějšku.

Kaik
17.05.2017 3 z 5

Akční sci-fi pro puberťáky a fanoušky Minecraftu. Čteno s dětmi před spaním. Docela zábava, nejvíc nás bavilo špičkování hlavních postav.

buldozer5
01.09.2016 5 z 5

Petr Heteša umí psát tak, že vás kniha úplně vtáhne do děje. Navzdory velkému ppočtu stránek jsem ji přečetl během jednoho večera, protože jsem se od ní prostě nemohl odtrhnout. Vřele doporučuji.

lucie2371
20.12.2015 5 z 5

Na knihu jsem narazila úplnou náhodou v knihovně :) Jelikož hodně hraji Minecraft, rozhodla jsem si jí půjčit a přečíst si ji. Kniha mě velice mile překvapila. Velmi krátké kapitoly a krásný napínavý děj. Místama i hlášky,které hodně pobavily až jsem se málem udusila smíchy :D Já jsem s touto knihou byla velice spokojená! Rozhodně knihu doporučuji všem milovníkům Minecraftu!

notburga
17.05.2015 5 z 5

Za mě skvělá kniha. Koupila jsem ji synovi na čtení před spaním a pak si jí potají odnesla a dočetla za jeden večer. Tenkrát jsem byla Minecraftem zcela nepolíbená a přesto mi nepřipadalo, že něčemu nerozumím a docela jsem se i bavila, i když mi dalo trochu práce přepnout se do světa puberťáků, pro které je tato kniha zjevně určena.
Mimochodem, pokud ji koupíte dětem trochu mladším, nedivte se, že vám pak budou od obrazovky PC létat dosud neslyšená slovíčka, i když ve světě dnešních dorostenců asi běžná.

ZuzanaMrh
20.12.2014 5 z 5

Koupila jsem dětem pod stromeček a nedalo mi to nepřečíst. Náhodou super. Ani mi to nepřišlo nějak moc "dětské". Sice mám raději klasickou "vážnější" literaturu, ale i taková (pro mě) oddechovka mi přišla vhod. Zpočátku hodně napínavý děj, ke konci se stává více předvídatelný. Nejsem hráč ani fanda Minecraftu, ale celkem slušně se orientuji - díky dětem (zkusila jsem to i hrát - ale tenhle typ her není pro mě). V každém případě doporučuji nejen dětem.

SnowCat_5
01.10.2014 3 z 5

Pro mladsi ctenare urcite zajimava kniha. Od zacatku se tam neco deje. Precetla jsem to jen ze zvedavosti kvuli Minecraft tematice.