Zakázané cesty
Charlotte Link
Historický román o vztahu mladé Američanky a zchudlého anglického lorda se odehrává na pozadí dramatických událostí v letech 1789-1815. V létě roku 1789 se osmiletá Elizabeth Landaleová, jejíž rodiče zemřeli v Louisianě na malárii, ocitá v Anglii, kde se jí ujme šlechtická rodina Sheridyových. Osiřelá dívka vyrůstá v Norfolku a v Londýně v přepychu, obklopená péčí a láskou. V mladší dceři Joanně nalezne nerozlučnou a věrnou přítelkyni. Již v dětském věku se zamiluje do charizmatického Johna Carmodyho, potomka starého šlechtického rodu, pohrdajícího příslušníky své společenské třídy a vyznávajícího myšlenky francouzských revolucionářů. V sedmnácti letech opustí kvůli němu bezstarostný svět bohatých a privilegovaných a následuje o dvanáct let staršího muže do jeho ubohého bytu v londýnské chudinské čtvrti blízko doků. Odhodlaná mladá žena, která poznává po jeho boku bídu, hlad, špínu, fyzické i duševní utrpení, snáší ústrky a ponížení a dokonce se dopustí i vraždy, se však nedokáže své lásky vzdát a doprovází ji i do exilu. V červnu roku 1815 se v Belgii stávají očitými svědky bitvy u Waterloo.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2007 , Fontána (Dobra & Fontána)Originální název:
Verbotene Wege, 2005
Spisovatelka je moje srdcová autorka,ale tato kniha mě trochu zklamala,moc popisů a roztahaný děj,ale to se prostě stává.
Charlotte Link patří k mým spisovatelským hvězdám, nicméně tato kniha mě poměrně zklamala. Proto za mě pouze dvě hvězdičky.
Paní Link se stává mou další oblíbenou spisovatelkou. Elizabeth čtenář pochopí až na posledních stránkách knihy. Moc dobře popsané historické události této doby.
Tato kniha mě tak úplně neoslnila, nemohla jsem se ztotožnit se žádnou z hrdinek a nerozuměla jsem jim ani za mák.
Anglie 18. století německá literatura sirotci Waterloo historické romány zakázaná láska
2013 | Zapomenuté dítě |
2013 | Šmírák |
2014 | V údolí lišek |
2017 | Podvedená |
2020 | Zmizení |
Historii mám ráda, ale tato kniha mě moc neupoutala. Žádná postava se mi nestala blízkou . Z bohatých rozmazlených dívek se stávají ženy, které jsou samy se sebou nespokojené a stále hledají od života něco jiného. Jinak popis politických a válečných událostí jsou dosti zdlouhavé.