Zakázané ovoce

Zakázané ovoce
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383268/bmid_zakazane-ovoce-VKD-383268.jpg 4 853 853

Poklidné přímořské městečko Merham se ještě vzpamatovává z následků druhé světové války, když poklidné místní vody rozčeří příchod bohémské skupinky s nejasnými vzájemnými vztahy, která se nastěhuje do moderního, na tu dobu architektonicky výstředního domu na pobřeží. Konzervativní obyvatelé Merhamu jsou pobouřeni, mladou Lottie a její přítelkyni Celii však dům i jeho osazenstvo neodolatelně přitahuje. A do pohybu se dává lavina událostí, jejíž tragické následky přetrvávají i po padesáti letech…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Foreign Fruit, 2004

babiočka
24.02.2019

Nemohu přijít na to, proč mě tahle knížka nezaujala a docela otrávila. Opakovaně jsem se snažila začíst, ale marnost nad marnost, ani ne v půlce jsem to vzdala.

sabca
21.02.2019 5 z 5

Tak pro mě kniha nudná nebyla. Příběh Lottie byl zajímavý. Chybělo mi dozvědět se toho víc o Cellii. Možná, že autorka uvažuje o napsání pokračování tak jako u románu Než jsem tě poznala. Rozhodně doporučuji a nenechte se odradit nízkým hodnocením některých čtenářů zde.

Vendulik
18.02.2019 3 z 5

Kniha byla velice čtivě napsaná. Záplatka taky nebyla špatná ale celkově kniha byla velice nudná. Musela jsem se nutit k jejímu přečtení. Pro mě nejslabší knihy této autorky.

Ulrika
17.02.2019 5 z 5

Jojo mě asi nikdy nezklame. Každý její příběh je úplně jiný, ale všechny jsou nádherné a rozhodně v nich nenajdete klasicka romantická klišé.

Marčullkas
16.02.2019 2 z 5

Čekala jsem od příběhu víc.

celoushek
13.02.2019 3 z 5

Po docteni tehle knihy jsem byla dost zklamana a nastvana. Cekala jsem v lepsi konec, kdy da Lottie prednost sve prave lasce :( Celii bych zaskrtila, svini proradnou :D tehotna nejspis byla ale myslim si ze jak pak byl uryvek o ni kdy je v nemocnici tak nejspis potratila? No znovu bych si ji neprecetla, kdybych to vedela ani si ji nekoupim :-/

Kemeloula
10.02.2019 3 z 5

Jejda z těch horších, až do poloviny jsem se nemohla začist, pak to bylo lepší. Znovu bych se k ni určitě nevracela:

monte
09.02.2019 3 z 5

Nebylo to špatné čtení, ale ze začátku jsem se trochu nudila.

Zuzana1959
02.02.2019 4 z 5

Dobře se četlo, skoda ze neni delší, hlavni příběh mohl byt vice dopracovany. Takovy konec- domysli si.

jittik
26.01.2019 3 z 5

Pěkné, ale takových knih je mnoho. Určitě ale stojí za přečtení.

Simulinka
26.01.2019 3 z 5

Podobné Dívce, již jsi tu zanechal. Dívka, ... se mi libila více.
Postava Daisy mi nebyla sympatická.

renca5386
25.01.2019 5 z 5

Krásná kniha z přímořského městečka. Rozdělena do dvou částí...těžko říct, která se mi líbila více. Určitě doporučuji si ji přečíst...

Peťulka3
23.01.2019 5 z 5

Zase jednoduše paráda. Ona to prostě umí.

Petrusch
23.01.2019 4 z 5

Moje srdcovka Jojo! Ac jsem po precteni nekterych recenzi chvili vahala nad prectenim teto knihy - absolutne nelituju. A take souhlasim, ze zacatek byl na cteni ponekud nudnejsi, ale rozhodne stoji za to vydrzet :)
SPOILER - Pochopila jsem, ze Celie, ktera byla mistryne ve lhani, intrikach, si cele tehotenstvi vymyslela, aby si udrzela Guye (tusila, ze se neco deje a ditetem by si ho nadobro pritahla k sobe), ale ta "nemocnice"?? Prolog i Epilog maji byt jako nikdy neodeslane dopisy Lottie. Byla v blazinci??

Laviedete
23.01.2019 2 z 5

Jedna z mála knih, kterou jsem odložila nedočtenou. A mrzí mě to, protože Jojo Moyesová patří mezi mé oblíbené autorky. Zakázané ovoce jsem přesně v polovině odložila a, ač jsem mu dala po pár dnech šanci, už jsem se nezačetla.

Toňula
21.01.2019 4 z 5

Další zajímavá kniha z pera mé oblíbené autorky. Přiznávám, zpočátku jsem měla trochu potíže se orientovat v postavách, byla jsem jakoby vhozena do příběhu a snažila se plavat, naštěstí úspěšně. Po minulosti se ocitáme v přítomnosti a jiném příběhu - čtivějším a přehlednějším, který se díky místu děje prolne s tím minulým a vše uzavře. Za sebe spokojenost i přes trochu rozpačitější začátek, styl vyprávění mi sedl a trocha toho přemýšlení, kdo je vlastně kdo a jak do sebe vše zapadá je spíše bonusem než aby příběhu ubíral na zajímavosti

knihovnička007
16.01.2019 5 z 5

Po delší době další kniha od Jojo a nezbývá mi než smeknout.
Kniha se mi hodně líbila, krásně propracované postavy... Tleskám!
Bylo mi líto Joea i Lotiie, Hall s Camille si taky zažili svoje a Daisy jsem držela palce. Úplně jsem se viděla u moře, ráda bych viděla celý Merham, hotel..

Skvělá!

Amy27
10.01.2019 4 z 5

Je to tu řečené, ale nedá mi to. První část knihy je zvláštní. Trochu mi trvalo se začíst (a to u této spisovatelky nikdy problém nemám), ale nakonec jsem se chytla. Druhá část knihy mě bavilo hrozně moc. Celou dobu jsem "stavěla" s hlavní hrdinkou. Co ale musím vyzdvihnout nejvíc je ZÁVĚR KNIHY. Hrozně moc mě potěšilo, jak příběh dopadl.

Jolina
08.01.2019 3 z 5

Zprvu jsem se nemohla začíst, ale čím dále jsem četla, tím mě příběh více poutal. Neupoutal docela. Tajemství budovy - domu - kolem kterého se většina příběhu točí, nabízel dle mého názory ještě hlubší možnosti. Chvilku jsem váhala, jestli se hrdinka Lottie ještě v příběhu objeví - a objevila. Ale čekala jsem trochu více.

LuciKo
08.01.2019 5 z 5

Po překonání pomalejšího rozjezdu se odtrhávalo už hůře, konec první části přišel až moc rychle. Do druhé části se mi nechtělo, než jsem si udělala vztah k dalším postavám, také to chvilku zabralo. Pak už jsem nevěděla, komu fandit více. Třetí část krásně oba dva příběhy spojila, příběh úžasně gradoval, došlo i na klasické slzy na konci. Na začátku bych nevěřila, že mě i tato knížka od Jojo Moyes dostane. Ale autorka holt asi u každé knížky moc dobře ví, co dělá.