Záporáci smrti neutečou 1
Suwol , Kjoul Kwon
Záporáci smrti neutečou série
1. díl
BUDU ZAČÍNAT ZNOVU, DOKUD PŘÍBĚH TÉHLE ZÁPORAČKY NESKONČÍ ŠŤASTNĚ. Nemanželská dcera bohatého podnikatele konečně uteče od rodiny, která jí ze života dělala peklo. Jenže stačí usnout u harémovky, kterou teď žijí všechny její kamarádky, aby se probudila přímo ve hře – jako Penelope Eckhartová, hlavní záporačka celého příběhu! Novopečená Penelope nemá čas ani pomýšlet na návrat do vlastního světa. Pokud totiž nestihne získat srdce jedné z pěti hlavních mužských postav dřív, než se vrátí skutečná dcera vévody a hlavní hrdinka hry, nečeká ji nic než smrt! Koho si nakonec Penelope v tomto tanci na ostří nože vybere za svého vyvoleného?... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2024 , CrewOriginální název:
악역의 엔딩은 죽음뿐 1 (Agyeok-ui Ending Jugeum-ppun 1), 2020
Kniha mě zaujala na první pohled nádhernou obálkou, zajímavým názvem, anotací i tématem. Začetla jsem od první stránky a hltala příběh.
Děj/příběh je naprosto senzační. Trochu seznámení se s hlavní postavou reálného i herního světa, dívkou, její rodinou, postavami. Mají mnoho společného (dívka, která se probudila z reálného světa do hry se záporačkou, kterou musí hrát) z rodinného zázemí/chováním rodiny, bratři jí dělají ze života peklo a otce nezajímá, jsou z bohaté rodiny. Hlavně jsou tu myšlenky hlavní dívčí postavy, trochu minulost/vzpomínky, rozhodování se v různých situacích, musí se rozhodnout správně, aby přežila.
Penelope Eckhartová je velmi zajímavou postavou a to hlavně od chvíle, kdy se mohla začít rozhodovat, co řekne nebo udělá.
Jsem zvědavá, jak dále bude postupovat a budovat vztahy nejen s rodinou, sloužícími, ale i princem nebo ostatními postavami. Přestože se probudila do hry, to, co prožívá, je nyní pro ni nyní skutečné a ona musí hrát a vyhrát/přežit jako záporná postava hry. Je to zajímavé, napínavé a velmi poutavé.
V ilustacích jsou krásné emoce, barvy, postavy, prostředí...
Za sebe doporučuji, senzační příběh.
Manhwa Záporáci smrti neutečou je pro mě příjemným překvapením! Začal jsem ji číst v angličtině a okamžitě mě zaujala – poutavý příběh, zajímavé postavy a nádherná kresba dělají z tohoto díla skutečný zážitek. Teď, když vychází i v češtině, mám možnost začít znovu a díky tomu si užít příběh ještě intenzivněji. Překlad je celkově velmi dobře zpracovaný a čtení v rodném jazyce je díky tomu pohodlné.
Jediné, co mě trochu mrzí, je, že místo slova „záporáčky“ překlad často používá výraz „záškodnice“, což mi tam moc nesedí a působí pro mě neobvykle. Naštěstí to nijak nekazí celkový dojem ze čtení.
Každá kapitola mě napíná a nutí pokračovat, protože děj je promyšlený a má spád. Je to přesně ten typ příběhu, který vás vtáhne a nepustí.
Doufám, že se série bude vydávat postupně celá, protože by byla škoda, kdyby zůstala nedokončená. Rozhodně ji doporučuji každému, kdo hledá napínavý a kvalitně zpracovaný příběh. Za mě velká spokojenost!
První díl nové komiksové série. Hlavní hrdinka začne žít sama, v rodině bohatého podnikatele jí dělali ze života peklo, protože je nemanželské dítě. Celá škola hraje novou hru o lásce a vztazích v mobilu.
Hraje celou noc…stále se snaží zachránit záporačku Penelope, nevlastní dcera Vévody Eckharta. Ráno se probouzí ve hře a hraje o svůj život.
S pěti mužskými hrdiny musí mít lepší vztahy. A mínusem umírá, pokud získá s někým 100%, vyhrává. Jenže to se zdá přímo nemožné. Seznamujeme se s jejími nevlastními bratry, s princem ze sousedství a s markýzem, ještě zbývá poznat rytíře.
Z hry si pamatuje, jak se jednotlivý hrdinové chovali, avšak v reálu je to mnohem těžší.
Ilustrace i obálka se opravdu moc povedla. Naláká všechny čtenářky slow burn romantiky, napětí a milovnice mangy.
Netradiční nápad kdy musí hrát v nové situaci v níž se ocitla se mi moc zamlouval. Je to jako cestování v čase. Hrdinka musí rychle reagovat a příběh má šťávu. V knize to mám ráda, ale ve skutečnosti bych byla hodně vyděšená. Další díly si určitě nenechám ujít.
Krásně ilustrovaná manwha, parádní do sbírky, pokud jste již četli "Sólo leveling" nebo "Jednoho dne princeznou".
Naše hlavní hrdinka zažila krušné časy (nevycházela se svou rodinou, ve škole ji šikanovali) a jedinou útěchu ji přinášela romantická hra, kde musíte získat srdce toho pravého.
Jaké překvapení, když otevře další den oči a zjisti, že musí přežít jako padouch se jménem Penelopa Eckartová.
Příběh začne velmi idylicky, hlavní hrdinka se konečně osamostatní a začne bydlet sama, ve svém pidi bytečku, ale přesto je spokojená.
Ve škole se dozví o nové mobilní romantické příběhové hře, která je velmi populární a rozhodne se zjistit, co je na ní tak skvělé. V tu chvíli ještě netuší, že se seznámí s herními hrdiny víc zblízka, než by chtěla.
Knihy, které nějak souvisí s herním prostředím mám ráda a nezáleží, zda se to opírá o nějakou existující a nebo vymyšlenou jen pro daný příběh, obzvlášť v oblibě mám ale ty, které nabízí vtažení do hry. A tady se dočkám posledního jmenovaného.
I když se jedná o romantickou hru, hlavní hrdinka velmi rychle přijde na to, že být v kůži záporačky není žádný med a rozhodně není vše takové, jak se zdálo z pozice "milé ztracené dcery".
Příběh nabízí víc než jen začínající slow burn romantiku, ale v podstatě velkou škálu dalších témat, jako je například týrání. Bohužel, nebo možná bohudík, si hlavní hrdinka prošla dost podobným životem i v reálu, takže čerpá ze svých zkušeností v bohaté rodině, která ji nechce.
Po barevné stránce je kniha opravdu líbivá. Doslova z ní čiší kýčovitost oněch příběhových romantik, kde postupným budováním vztahů vybíráte pro svou postavu životní lásku. Do kontrastu honosného a barevného zdobení jsou vloženy šedivé a pošmurné panely záblesků reálného života.
Jak si hrdinka poradí s nebezpečím v podobě smrti a nejisté náklonnosti s pěti mužskými hrdiny si rozhodně nenechám ujít a těším se na další díly.
Za knihu děkuji Crew v rámci spolupráce.
Mám tady další webtoon, který snad za mě ještě překonal ten první, který jsem četla, Solo leveling. Záporáci smrti neutečou je rozhodně atraktivní kousek na první kousek, po prolistování, ale i po stránce obsahu. Já jsem se čtení trochu bála, hlavně té růžové barvy. ALE!
Příběhově se tady protíná realita a herní svět, kam se naše hlavní hrdinka dostane. V reálném životě naše hrdinka usne a probudí se ve hře, kterou se celou noc snažila neúspěšně dokončit. Jejím úkolem je vylepšit vztahy s ostatními postavami, ale jak na to, když jí všichni nesnáší?
Tenhle komiks má tři silné stránky. První je určitě skvělá hlavní hrdinka, která uvažuje logicky, zachovává si chladnou hlavu, přemýšlí, taktizuje a snaží se být o krok napřed. Tohle uvažování jí dost zlehčuje i to, že v realitě neměla dobré rodinné zázemí.
Druhou silnou stránkou je kresba. Té jsem se bála, protože je dost růžová, ale ve výsledku mi k příběhu opravdu sedla a já tu nechuť ztratila. Navíc je celý příběh dost koukatelný, a s tím souvisí třetí silná stránka - příběh Vás prostě strhne a nemůžete přestat. Já jsem od čtení nemohla odejít a hltala každou stránku.
Záporáci smrti neutečou je skvělý komiks, který mě moc bavil a rozhodně ho můžu jen doporučit. Jediné, co mě štve je to, že už nemám na stole pokračování, protože tohle je pěkně návyková záležitost a já potřebuju vědět, jak se budou vztahy hlavní hrdinky vyvíjet dál!