Zbraně I. a II. světové války
Vladimír Francev , Vladimír Dolínek , Jan Šach
Publikace předkládá zájemcům o tuto tématiku obsáhlý výběr pěchotních zbraní, a to palných i chladných, používaných během I. a II. světové války.Průvodní texty k více než třista barevným fotografiím, na nichž jsou zbraně dokumentovány, podávají zasvěcený popis zbraní zasazených do historického kontextu.
první světová válka (1914–1918) druhá světová válka (1939–1945) zbraně střelné zbraně chladné zbraně
Stala se mi před časem taková věc, začal jsem hrát videohry a zjistil, že mě baví Battlefield 1 a V. Ale to není všechno. Ono se to totiž protnulo s mojí tehdy dřímající vášní pro vojenskou techniku první a druhé světové války... A z té dřímoty ji to probudilo. No, od té doby jsem si koupil už několik faktografických knih o obou válkách a tahle patří k těm nejzajímavějším, protože je to vlastně papírová procházka muzeem. Kvalitní fotografie zbraní celých i v řezu, věcné popisky, informací dost a dost… Je to takový doklad mého oblíbeného tvrzení, že cokoliv člověka přivede k četbě knihy, je dobré - s dodatkem, že tou knihou by ideálně neměl být Mein Kampf nebo kuchařka Ládi Hrušky.