Zelená míle

Zelená míle
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459391/bmid_zelena-mile-9Wo-459391.jpg 5 4166 4166

Zelená míle série

Ve věznici Cold Mountain jsou zloději, žháři, podvodníci a také vrazi i zvrácení psychopati, kteří čekají na smrt. Nikdo se však dosud nesetkal se zločincem tak brutálním, jako je obr John Coffey, násilník, odsouzený za vraždu dvou holčiček. Je ale Coffey skutečně ďábel v lidské podobě? Zelená míle vyšla původně na přání autora a amerického nakladatele v šesti dílech. Později byla vydána v jednom svazku. V této podobě ji předkládáme i českým čtenářům.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

The Green Mile, 1996

Leng
20.12.2012 4 z 5

Jedná z mála knih, u kterých se mi více líbí filmové zpracování.

hiresm
19.12.2012 3 z 5

Opravdové zklamání. Kniha je takové čtení pro masy, dobře se to čte, zajímavý příběh, ale po přečtení jsem schopný na to do 10 sekund zapomenout. Čekal jsem trochu víc od jednoho z nejčtenějších autorů současnosti.

otula
20.11.2012 5 z 5

Většinou bývá jako vrchol Kingovy tvorby uváděna kniha "To". Za sebe ovšem musím říct, že za opravdový vrchol jeho tvroby považuji právě knihu Zelená míle. Je dokonalá od začátku do konce, a to King s těmi konci mívá často docela problém. Dávám jí plnohodnotných 5 hvězdiček a klidně bych přihodil i šestou.

i-v-u-l-a
12.11.2012 5 z 5

Film byl úžasný, ale tato kniha....božínku! úplně mě to dostalo!

Met...
05.11.2012 5 z 5

1.série vůbec, kterou jsem kdy četla a jsem štastná, že to bylo zrovna Zelená Míle, protože mě navedla k dalšímu čtení jiných "seriálových knih". Mimochodem film Zelená Míle je jednou z nejlepších adaptací Kingových knih vůbec.

tygrilady
28.10.2012 5 z 5

Vynikající kniha a film se také povedl :-)

MM_Master
28.09.2012 5 z 5

"Každý z nás musí zemřít, není výjimky, já vím, ale občas, ach bože, Zelená míle je tak dlouhá..."

Petiz
14.09.2012 5 z 5

skvela kniha, jdu si obstarat film. Musim priznat, ze jsem Zelene mili propadla

jiricek72
29.08.2012 5 z 5

knížku jsem někomu půjčil a nevím komu,sakra..ani se nedivím,že se nehlásí,aby mi ji vrátil..film dávají čtyřikrát do roka na různých tv a vždycky to vydržím od začátku do konce,je to úžasná věc..

walkingdead
26.08.2012 5 z 5

Knihu jsem četl až po shlédnutí filmu a nečekal jsem, že by mě mohla zaujmout víc než vynikající film - ale stalo se. Zřejmě vůbec nejlepší Kingova kniha - aspoň z těch, které jsem četl.

Lady_Ef
23.08.2012 5 z 5

Tak dokonalé, strhující a dojemné. Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi líbil více film nebo knížka (asi proto, že jsou téměř identické).

Lady S.
18.08.2012 5 z 5

Napínavá kniha stejně jako film. Krásný děj i přes závěr.

kingmaker
13.08.2012 4 z 5

Jedno se Kingovi nechat musí, umí vydělávat. Zkusil už téměř všechno, co vynáší-komiks, knihu na netu, televizní scénář, tak proč ne román na pokračování. Samozřejmě, v předmluvě napíše, že si chtěl zkusit, jaké je to být Dickensem a snad to i opravdu chtěl, ale stejně si myslím, že chtěl prostě dostat za jednu knížku zaplaceno šestkrát. Ale povedlo se mu to, napsal dobrý a povedený román, umí prostě psát, prevít jeden. Tahle kniha má všechno, na co jsme u Kinga zvyklí, tedy moralistické poslání a vyznění, trošku papírem šustící charaktery, ale to všechno se dá odpustit, protože je to zatraceně dobře napsané. A navíc kniha není dlouhá, takže nedošlo k tradičnímu Kingovskému slovnímu průjmu. Zelená míle nestihla nudit. Je to, v portfoliu „pána děsu“, velmi povedená kniha.

Darinka11
03.08.2012 5 z 5

Film jsem viděla dříve, než jsem četla knihu. Přesto jsem byla napnutá po celou dobu čtení. Doporučuji je super.

zulvisek
23.07.2012

Zatím jen u jedné knihy mohu říct, že se mi líbil víc film. A to je právě Zelená míle.
Kniha není špatná a četla jsme jí jedním dechem,ale v tomto případě u mě vyhrál film

K.accka
23.07.2012 5 z 5

Tahle kniha mě naprosto dostala, stejně jako film. Myslím, že jedna z vůbec nejlepších knih, kterou King napsal!

Layss
21.07.2012 5 z 5

Film jsem už před pár lety viděla a opravdu se mi líbil, i přes jeho konec. Teď jsem se rozhodla, že by bylo fajn přečíst si něco od Kinga a tohle byla první volba. Při čtení jsem se sotva odtrhla a i přes určitou znalost děje jsem byla nadšená. Doporučuji

Elhzar
16.07.2012 5 z 5

Přečetl jsem a řekl jsem si: Ano, King nosí své jméno zaslouženě.
Jednoznačně doporučuji.

Zuzvil
26.06.2012 4 z 5

První jsem v tomto případě viděla filmové zpracování, které je dle mého názoru skvělé zpracované, poté jsem se rozhodla knížku přečíst, ta je také samozřejmě výborná. Světoznámý autor prostě umí, umí vtáhnout do děje, umí vykreslit prostředí, umí vás zaujmout, umí krásně vykreslit jednotlivé postavy tak, že je buď milujete nebo nenávidíte, umí psát čtivě. Za mě určitě k přečtení doporučuji a věřím, že to nebyl můj poslední "King".

Lee7
21.06.2012 5 z 5

Patří k mým oblíbeným knihám. Atmosféra vás úplně pohltí, zajímavý děj a skvělé zpracování. Zas jednou díky Stephe. :)