Zelená míle

Zelená míle
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192600/bmid_zelena-mile-nOP-192600.jpg 5 4159 4159

Zelená míle série

Ve věznici Cold Mountain, v bezútěšné řadě cel známých jako Zelená míle, čekají na smrt vrazi tak zvrácení jako psychopat William Wharton a tak posedlí jako Eduard Delacroix. Dohlíží na ně několik dozorců: slušný Paul Edgecombe či naopak sadistický Percy Wetmore. Ale ať dobří, či zlí, ať nevinní, nebo ničemní, nikdo z nich se dosud nesetkal s někým tak brutálním, jako je obr John Coffey, násilník a vrah dvou holčiček. Je Coffey ďábel v lidské podobě? Nebo je někým úplně jiným? Mezi nebem a zemí je víc zázraků, než si kdokoli v Cold Mountain umí představit – a pravda vychází najevo v tlakových vlnách, které dokáže vyvolat jen Stephen King, a v explozivním finále, které čtenáři vyrazí dech.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský

The Green Mile, 1996

Peťanka
27.05.2011 5 z 5

Málokdy se nejprve podívám na film, než si něco přečtu, ale stalo se a vlastně to vůbec nebylo na škodu. Málokoho nechá tenhle příběh se suchou tváří, u filmu i u knihy jsem brečela, jako kdyby někdo umřel mně. Vážně silný a poutavý příběh, oceňuji věrné filmové zpracování, ale knihu nic nenahradí. Líbí se mi Kingovi konce, ne že bych se v tom přímo vyžívala, ale přece jenom, v dnešní době je to samý happyend a přitom v životě je tak málo šťastných konců.

kapllu
15.04.2011 5 z 5

Knížka je neskutečně reálná, jako kdybyste tam s postavami skutečně byli a prožívali jejich trápení. U mě kniha jednoznačně vítězí nad filmem, film si mě vůbec nezískal.

Polly
26.03.2011 5 z 5

SPOILER Ach jakou nespravedlnost a vztek jsem cítila, když popravili Johna Coffeye . Při čtení téhle knihy jsem se smířila s tím, že život není spravedlivý.

Rostica
11.03.2011 5 z 5

Nejdříve jsem viděla film, poté jsem sáhla po knize. Na vině je mé kulturní barbarství, za které může moje lenost informovat se... Sic jsem se připravila o všechna zauzlení děje, nicméně musím podotknout, že jsem i přes to přečetla dílo s chutí a hltala každé slovo!

black.susi
12.02.2011 5 z 5

Hned tak něco mě nedojme, ale na konci téhle knížky jsem brečela jako malé dítě. Fakt nádherný příběh. Přečteno mám hned dvakrát, jednou česky jednou v anglickém originále a film shlédnutý nesčetně krát

Meii
18.01.2011 5 z 5

moje první kniha od Kinga.. a nezklamala.. začala jsem ji číst kvůli shlédnutí filmu, jež považuji za jeden z nejlepších, co jsem kdy viděla.. a knihu hodnotím rovněž tak =) párkrát i slza ukápla.. pokud jste ji nečetli, nevíte o co přicházíte x)

martula.07
03.01.2011 5 z 5

Moje první kniha, kterou jsem od něj četla. Vynikající! Ani nevím jak, ale Stephen mě dostal, úplně si mě získal. A tato kniha je brilantní, ne jeho nejlepší, ale úžasná. Cítíte se být její součástí, jako byste tam byli. A to je to, co umí málokterý spisovatel, úplně vás vtáhne do děje. Sice jsem viděla dříve film, ale více mě dojala kniha. Coffeyho vůle a rozhodnutí jsou obdivuhodné. Vřele doporučuji a pokud jste neviděli film (a nic o něm nevíte) tím líp, protože na čtení knih je nejlepší to, že si všechno můžete představit a o to jste u filmu ošizeni, protože tam to máte všechno naservírováno. Ale některé filmy jsou přespříliš slabým odvarem jako třeba Srdce v Atlantidě.

GepardLady
30.11.-0001 5 z 5

Naprosto skvělá kníha! Ani já se slzám neubránila. A musím říct, že přesto, že mě k přečtení přiměl film, který se mi moc líbil, se mi filmové zpracování po přečtení knihy už tolik nelíbilo. Ale to se mi předtím stalo i u Zaříkávače koní.

Jeanette
30.11.-0001 5 z 5

Musím souhlasit, i já plakala u obojího. Zelená míle, to je zkrátka příběh, který umí chytnout za srdíčko. V kombinaci s Kingovým podáním nemůže vzniknout nic lepšího :)

tandula
30.11.-0001 5 z 5

úžasná knížka i film...obojí mě vždycky dokáže rozbrečet...a koho asi ne, že?? :)

pe3czech
30.11.-0001 4 z 5

Nemůžu si pomoct, ale Zelenou míli mám natolik spjatou s Tomem Hanksem, že film, kde je hlavní role na míru šitá právě Hanksovi u mě vede a překonává psaný originál... Možná je to jen tím, že jsem na něj více zvyklý z opakovaného shlédnutí, přesto tento příběh(výjimečně nehororový, avšak plný naděje) stojí za přečtení.

motycek
30.11.-0001

to jsem teda nevěděl že je i knížka.Film sem viděl 3x a jednou dokoukal.to jsem zvědavej až si to půjčim v knihovně jaký to bude

Márinka
30.11.-0001 5 z 5

Film mne uchvátil. Až pak jsem sáhla po knize. Nelitovala jsem. Vyjímečně se podařilo obé.

Parisée
30.11.-0001 5 z 5

Film jsem viděl až po přečtění knihy. Ta na mně působila temně a syrově, ovšem je do toho zakomponována naděje, zázrak a dojetí tak dovedně, že se od knihy neodtrhnete.

Hanichka
30.11.-0001 5 z 5

Nejdřív jsem se podívala na film a pak si přečetla knížku. U obou jsem brečela, a to hodně. A oběma jsem dala 5*.

bezknihnic

** Dojímající!!!!!! **