Zeleninová kuchařka - z farmy přímo na váš stůl
Petr Klíma
Co vlastně jíst, když nechceme konzumovat tolik masa, mléčných produktů, cukru a lepku? Vyzkoušejte nejoblíbenější a osvědčené postupy autora, který denně připravuje zdravé a výživné menu plné zeleniny, luštěnin a zdravých obilnin, jako jsou například jáhly, pohanka či quinoa. Všechny recepty jsou veganské – nepoužívají živočišné produkty, tedy ani mléko a vejce. Řada receptů je bezlepkových. Nejlepší zelenina je ta čerstvá, a tak autor knihu rozdělil do čtyř ročních období. Kniha obsahuje téměř 100 sezonních receptů, seznamuje s tradiční i zapomenutou zeleninou, jako je tuřín, vodnice, kadeřávek či černý kořen.... celý text
Přidat komentář
Zeleninová kuchařka je pro naše luhy a háje celkem přelud. Nejde o žádný foodie hype ani sázku na jistotu velké kulinářské instituce. Jde prostě o knihu od někoho kdo se rád stravuje vegansky a rád tak vaří i pro ostatní. Recepty jsou poměrně jednoduché a zdá se že i funkční. Kuchařka sice není vyloženě nádherná, ale každý recept je doplněn pěknou fotografií výsledného pokrmu. Najdeme zde spoustu typů a zajímavostí od farmářů a to co je vůbec nejlepší, je rozdělení podle sezóny. Konečně nás někdo učí jak udělat pokrm z vodnice a celeru, namísto toho abychom museli hlídat sezónu manga a avokáda.
Kuchařku jsem si koupila přes bazar a nelituji - je krásná, autorovi se opravdu vydařila.
Recepty jsou rozděleny podle ročních období, vaří se z toho, co zrovna roste na poli, co se sklízí a co je dostupné....Také na grafickém zpracování si dal autor velmi záležet.
Už se těším, až jeho lákavé recepty vyzkouším:-)
Tahle kuchařka je prostě bomba! Jinak to říct nedokážu, protože když mi přišla a já rozbalila balíček, začala jsem knihou listovat, měla jsem pusu dokořán a z ní vycházelo jen udivené: "Wau." Ty fotky, ta barevnost, pestrost, rozlišení pokrmů podle ročních období a hlavně - ty dobroty! .... více v mojí recenzi zde v záložkách :)
Autorovy další knížky
2017 | Zeleninová kuchařka - z farmy přímo na váš stůl |
2019 | Luštěninová kuchařka |
2021 | Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty |
Recepty Petra Klimy jsou vzdy vychytane, udelate s nimi dobre jmeno vege kuchyni. Jen mi vadilo, ze temer ve vsech receptech byla nahrazka masa (tofu, robi, tempech). Uvitala bych vice receptu bez jejich pouziti, ale to je muj osobni pohled.