Žena v kleci

Žena v kleci
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550368/bmid_zena-v-kleci.jpg 4 3687 3687

Případy oddělení Q série

1. díl >

První případ detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Asada od dánského spisovatele Jussiho Adler-Olsena vychází v interpretaci Igora Bareše. Z pultů knihkupectví se dostal také do našich kin a teď i do uší posluchačů. „Na rozdíl od jiných kolegů severské vlny nechybí u Olsena potřebná dávka nadhledu a humoru. Výborně funguje v audioknize, kde si sarkasmy Igor Bareš patřičně vychutnal, ale hlavně odlehčuje jinak hodně temný příběh.“ Oddělení Q dánského spisovatele Jussiho Adler-Olsena by se mohlo stát kultovní záležitostí. Ústy Igora Bareše se představí v kolektivu neoblíbený a neustále zamračený komisař Carl Mørck, který je po neúspěšném zásahu „povýšen“ do čela na nově vzniklém oddělení pro řešení odložených případů. Jeho pozornost se vrací k pět let staré složce týkající se zmizení političky Merete Lynggaardové. Díky stylistickému členění knihy – a nyní i audioknihy – v níž se střídá pohled Carla s perspektivou Merete má posluchač před policisty náskok, neboť ví, že oběť byla unesena a je dosud vězněna na neznámém místě. Jenže kým a proč?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Kvinden i buret, 2007

Interpreti: Igor Bareš

Ondra_91
30.08.2014 5 z 5

Výborně čtivá kniha, které nelze snad nic vytknout. Byla to moje první kniha od tohoto autora napsána a určitě ne poslední. Detektivní příběh je napsán takovou formou, která Vás donutí číst dál a dál, dokud knihu neodložíte s pocitem, že jste jí dočetli a dozvěděli se, jak to vše dopadlo.

technik1965
29.08.2014 4 z 5

Toto je prvá kniha od autora ktorú som si prečítal, nesklamala ma, určite sa k autorovi ešte vrátim.

LadyBirdx
10.08.2014 5 z 5

První knížka od tohoto autora a hned jsem si zamilovala jeho styl psaní, skvěle napsané, chytlavé, no nemohla sem dát knížku z ruky dokud ji nepřečtu...

jardann
29.07.2014 5 z 5

Skvěle napsané. Carl s Asadem jsou výborná dvojka.

HanaBambi
28.07.2014 5 z 5

Moje první seznámení s Carlem a Asadem.
Doufám, že spolu ještě prožijeme mnoho hezkých chvilek a spokojeně spolu zestárneme.

keselylenka
23.07.2014 5 z 5

Výborný příběh. Sice jsem touto knihou od autora nezačínala, ale to nevadilo. Neskutečně moc se mi líbí autorovy konce knih, žádná slaďárna, prostě realita a trochu otevřené. Pecka

tandula
20.07.2014

Hned jsem si Carla i Asada zamilovala. Vypadá to, že z nich budou sehraní kolegové se správnými průpovídkami. Snad jako každá (severská) detektivka se kniha četla sama. Hned se jdu pustit do druhé knihy - Zabijáci, a jsem zvědavá, jestli životní příběh Carla a Asada (podobně jako u Jo Nesba) bude navazovat.

Vendiii1
17.07.2014 4 z 5

Příliš brzy jsem přišla na hlavního padoucha. Ale to nic nemění na tom, že kniha je opravdu dobře napsaná. Drží v napětí do poslední strany. Už dlouho mě kniha tak moc nevtáhla, že jsem na ni myslela pořád, i když jsem zrovna nečetla. Doufám, že další díly budou alespoň stejně dobré, nebo lepší.

tulakJack
12.07.2014 5 z 5

Výborná kniha, sice už někde od třetiny jsem tušil o jakého pachatele jde (možná to byl i autorův úmysl), ale i tak výborná detektivka.

Doli
09.07.2014 5 z 5

Dlouho mně žádná kniha nevtáhla tak hluboko do děje. Strhující od začátku až do konce. Carl je sympaťák a Asad je prostě postava, nad kterou mi zůstává chvílemi rozum stát.

Mr.Pajek
07.07.2014 5 z 5

Celkem zajímavé čtení, jen ten konec mě trochu zklamal..Ale určitě se pustím i do další.

TereziaH
30.06.2014 5 z 5

Napínavé do poslední stránky. Knížka mě strhla. Hodně se mi libí postava Asada..). Tato knížka se mi líbila víc než zabijáci

pavlina9305
06.06.2014 5 z 5

napínavé a čtivé a styl Adler-Olsena mě strašně baví... když něco popisuje, umím si to představit velmi živě. Miluju ho :D

Lenka.Vílka
04.06.2014 5 z 5

Mam novou lasku, zboznuju tuhle serii a pochybuju, ze se v ni najde slabe misto (to by bylo proti zakonum prirody i logiky), moc me potesilo, ze jsou dani sikovny lidicky a nezmrsili ani film...

Update 23.11.2014: uz se tesim na druhy film...a prvni byl taky hodne dobry...

marlowe
04.06.2014 5 z 5

Jussi Adler-Olsen napsal naprosto brilantní detektivku, na které jsem nenašel jediný chlup, kterým bych mohl dokladovat nějaké autorské zaváhání. Čistých 100% a palec nahoru. Tomuhle se říká Detektivka s velkým Dé.
Nádherně vystavěná pyramida příběhu, zbudovaná pěkně poctivě cihličku po cihličce, s decentním citem pro logiku, detail i psychologii, „detektivové“, se kterými by člověk hned zašel na pivko pokecat o věcech pozemských, úsporné dialogy, stylistická čistota. V knížce najdete všechno: lásku i nenávist, akci i detailní popis mravenčí práce policistů, napětí i humor.
Přednedávnem jsem na DK prezentoval výčet prohřešků, které mně vadily na románu „Vraní dívka“. Všechno, co jsem u Erika Axl Sunda postrádal (cit pro vyváženost atd.), jsem ke své radosti v „Ženě v kleci“ našel v míře vrchovaté.
A tak mohu Jussi Adler-Olsena bez uzardění umístit na špici svého soukromého „severského“ krimi-peletonu – hned za bezkonkurenčního Stiega Larssona.
P.S.: Jestli jsou i další díly série stejně dobré, mám se na co těšit!

Corell
03.06.2014 4 z 5

Po shlédnutí dokumentu o tomto spisovateli, kde mě zaujal jako člověk... jsem se i já rozhodla přečíst si jeho knihy. Žena v kleci byla první. Ze začátku jsem měla pocit, že si hlavního hrdinu příliš nezamiluji, celkově byly postavy takové negativní a nezajímavé...časem jsem názor změnila. Uznávám, že Písečný muž (Lars Kepler) měl větší spád a daleko lépe se mi četl, ale přesto musím říct, že se mi kniha moc líbila . Pravda - zápletka byla poměrně jasně předvídatelná (aspoň pro nás - věrné čtenáře Nesbeho), ale přesto mě kniha od poloviny táhla svým spádem. Jussiho tedy doporučuji a pokračuji knihou "Vzkaz v láhvi", která už na mě čeká....!

šipek
03.06.2014 5 z 5

Tak to jsem si počet l, výborná kniha. Pro mě byla tato kniha lepší jak zabijáci. Již se těším na další knihu od tohoto autora. Kniha se špatně odkládá , neustále se něco děje a výborně se čte. Zajímavý až neskutčený děj.

Alena_S
01.06.2014 3 z 5

Celkem čtivé, ale hodně, hodně nevěrohodné..

Tripedalia
28.05.2014 5 z 5

Říkala jsem si, že si pobyt v Kodani zpestřím místní literaturou a.. Ten pocit, že se celý příbě odehrává prakticky za rohem, na pro mě více-méně známých místech, tomu dodal úplně jiný rozměr.. =) Skvěle napsané, dosti děsivé, když si člověk představí, že by se octl v kůži Merete, a ústřední dvojice naprosto famózní. Skvěle vystihuje současnou situaci v Kodani, ale hlavně to, že i když jsou každý úplně jiný, tak je musíte oba zbožňovat.. =))

zuzurana
27.05.2014 5 z 5

Velmi dobra a kvalitna kniha. Zaujimava od prvej stranky. Snazila som sa aj sama premyslat, kto by mohol byt unoscom, ale bolo to tak super napisane, ze som sa nechala uniest klamlivymi smermi a upodozrievala som uplne niekoho ineho. Myslela som, ze s unosom Merete ma na svedomi jej posledna sekretarka. Davam autorovi plny pocet bodov a hned sa idem pustat do druhej knihy. Myslim si, ze tento autor u mna vyhral, ktoreho vsetky diela budem chciet mat v mojej knihovne. Kedze sa v sucasnosti venujem svojej tvorbe a chcela by som vydat svoju prvu knihu a stat sa spisovatelkou, myslim, ze tento autor je mne IDOL a VZOR. Ma odo mna velmi velku pochvalu.