Pátý jezdec
James Patterson , Maxine Paetro
Ženský vyšetřovací klub série
Hlavní hrdinka Lindsay Boxerová, vyšetřovatelka sanfranciské policie, je pozvána na oběd svou přítelkyní advokátkou Yuki a její šarmantní matkou. Té se udělá během odpoledne nevolno a je odvezena na pohotovost do městské nemocnice. Obě mladé ženy stráví noc u lůžka nemocné a zdá se, že vše bude v pořádku. Před propuštěním však pacientka nečekaně umírá. Lindsay se pouští do vyšetřování i s pomocí další přítelkyně, novinářky Cindy, která přijde s informací, že v nemocnici již delší dobu dochází k podezřelým úmrtím pacientů. Všechny ženy směřují své síly k jedinému cíli, dostat hromadného psychopatického vraha, který má na svědomí již desítky obětí. Dobře napsaný thriller se sympatickými hrdinkami nás spolehlivě udržuje v napětí až do poslední stránky.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2007 , AlpressOriginální název:
The 5th Horseman, 2006
Tak jako vždy zajímavé čtení. V knížce se vyšetřuje více zločinů a když už si myslíme, že vše víme, přijde poslední kapitola.
Kvůli zločinům v nemocnici ubírám hvězdičku. Protože když umírají skoro zdraví lidé a nemocniční patolog odhalí nesrovnalosti, samotná nemocnice by jistě hledala původce. A tady nic, roky a roky.
Nebylo to špatné, jen na můj vkus trošku moc překombinované - bylo tam toho zbytečně moc - vraždy dívek v autě, podvody s léky v nemocnici a vraždy pacientů. Konec byl ale famózní.
Těším se na nový díl.
Další wau, JP mě prostě baví. Opět jsem jeho dílo slupla jako malinu. Líbí se mi propletení několika případů, v těchto dilech s L.Boxerovou není čas oddychnout.
Tak takovýhle šok jsem u čtení již dlouho nezažil! Sice už od začátku to bylo výborné čtení, ale teprve poslední kapitola odhalila nemocničního vraha, no prostě totální šok!
Souhlasím s Evus, když si představím.... Ale na můj vkus trochu moc nereálné. Nemám žádný důkaz, podporu, vlastně ani důvod, mám jen pocit a proto mi šéf ochotně poskytne celou flotilu policajtů a pytel peněz k tomu....
Tak tahle kniha se mi zatím líbila asi nejvíc z celé série. Opravdu plno napětí po celou dobu a velmi propracované postavy.
Výborná kniha osvědčeného autora, napínavá až do úplného konce. Prostě správná detektivka.
Když si představím, že by se něco podobného mohlo dít ve skutečnosti, tak mě to celkem děsí...
Dlouho jsem přemýšlela, jak knihu vůbec ohodnotit a co se napsat. Když to shrnu, moc se mi do knihy nechtělo, když jsem zjistila že patří do nějaké série a je to poslední díl. Ale myslím, že se dala číst i bez přečtení předchozích dílů. Lépe asi posoudí ti, co četli všechny díly :) Moc se mi nelíbilo, že co stránka, to kapitola. Podle mě je tam překapitolováno. Děj docela ušel. Musím ale podotknout, že knih na podobné jsem četla už víc, i od jiných autorů, a tato se řadí mezi ty slabší.
Dobře se to čte, super.
Doposud se mi tato serie nedostala do ruky, ale seriál Profesionálky, kterému mají být tyto knihy předlohou, se mi líbil, tak se těším i na další knížky.
Již pátý případ Lindsey Boxerové a jejího Vyšetřovacího týmu.