Čtvrtý v pořadí
James Patterson , Maxine Paetro
Ženský vyšetřovací klub série
Název knihy není v tomto případě výčtem pachatelů ani obětí, jedná se o zatím poslední, ale nejtěžší kauzu detektivky Boxerové. Při vyšetřování záhadných vražd se stále stejným scénářem, zastřelí v sebeobraně mladou dívku a sama se tak ocitá na lavici obžalovaných. Odjíždí z města a na venkově se stává svědkem dalších zločinů, opět s podobným průběhem. Okolnosti ukazují na pojítko s minulostí a pro vyšetřující agentku jsou děsivým překvapením.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2006 , AlpressOriginální název:
4th of July, 2005
Tak ani toto pokračování mě nezklamalo. Autor dokáže čtenáře skvěle udržovat v napětí. Moc se mi líbí krátké kapitoly, které dodávají příběhu spád.
Lindsay si tentokrát zažije psychické muka, když postřelí jednoho darebáka a jeho sestru zastřelí. Soudní jednání , které je zdlouhavé a napínavé jí přinese novou kamarádku Yuki. Vyšetřování brutálních vražd s velmi překvapivým koncem, vůbec mě nenapadlo , kdo za tím je a jací jsou tito příkladní zbohatlící lumpové. I když je kniha tlustá, skoro 400 stran příběh je strhující a nenudí.
Hezký díl, jsem ráda, že to byl díl o odvrácené straně nebezpečí u policie, nařčení zneužití moci, neoprávněné zabití, apod. A jsem moc ráda, že Lindsey měla kolem sebe lidičky, kteří se v ten moment nevytratili a nedělali neviditelné a naopak ji plně podporovali. Také se tu děje něco hrozného a nepochopitelného, i když závěr dost vysvětlí, souhlasím s Lindsey - odpor nad pachateli - určitě ano - morální odsouzení - ano, ale vzít spravedlnost do vlastních rukou - to je velmi nebezpečné.
Těším se na další díl.
Kniha není vůbec špatná, ale asi si musím na chvíli od tohoto autora odpočinout, mám pocit že už mě neumí překvapit.
Lindsay by mohla trochu osobnostně růst a měnit se, její profil je stálý a celkem plochý. Jo a průběžný vztah s M mi zde připadá jako by navíc.
Tak tento díl mě dostal. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout, jednim slovem WAU. Skvělá detektivka, skvěle zápletky a poručík LB nemá chybu. Vřele doporučuji!
Opět další skvělý díl z této série. Opravdu jsem se bála, jak proces s Lindsay dopadne a velmi jsem si oblíbila novou postavu Ženského vyšetřovacího klubu.
četla jsem tohoto spisovatele prvně a je to bomba. Už se chystám na další knihu. jen doporučuji.
Tenhle díl mi jel před očima jako film. V jednu chvíli odpočinek a za pár stran zase akce :)
Zajímavá a čtivá kniha. Líbilo se mi řazení kapitol a lehké čtení, prostředí. Děj měl spád.
Dobrá detektivka, napínavá, přečteno za jeden večer.