Zero - Oni to vědí

Zero - Oni to vědí
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353105/bmid_zero-oni-to-vedi-1E7-353105.jpg 4 394 394

Vědí, co děláte... Pohybujete se v síti, z níž není úniku... Londýn. Při honičce je zastřelen mladý chlapec. Novinářka Cynthia Bonsant pátrá po příčině jeho smrti a dostává se na stopu proslulé internetová platformy Freemee. Tato síť shromažďuje a analyzuje data - a milionům uživatelů slibuje lepší život a úspěch. Pouze jeden člověk před Freemee varuje: ZERO – nejhledanější internetový aktivista na světě. Jak se Cynthia začíná blížit pravdě, stává se sama kořistí. Ale ve světě smartphonů a kamer na každém kroku je velmi těžké se skrýt...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Omega

Zero. Sie wissen, was du tust, 2014

Harmonika_one
28.10.2018 4 z 5

Znepokojivé až děsivé čtení, po kterém budete mít tendenci z telefonu odstranit nepoužívané aplikace. Možná se zamyslíte, kolik toho o sobě sdělujeme... Autor znovu výborně ukazuje na nebezpečí naší doby. Přesto si myslím, že Blackout osloví širší skupinu čtenářů, protože každý jsme zažili, jaké je to být pár hodin bez elektřiny, důsledky jsou pro nás víc představitelné, hmatatelnější. Mně osobně kniha Zero bavila zhruba do poloviny... v závěru už pro mě kniha neměla takové kouzlo, možná proto, že jsem (ale to už by byl spoiler).

Evelyn2
22.10.2018 4 z 5

Skvělý téma a navíc mililuju jeho styl ale na Black out to nemá. Něco malého tam prostě chybělo....navíc odkazovat se na vlastní knihu mi přijde trošku sebestředný ????

raidmnoid
21.10.2018 3 z 5

Po přečtení Blackoutu jsem od knihy očekával podobný zážitek, ale ten se pro mě nedostavil. V první části knihy jsem nevěděl, jestli hlavní hrdince je více jak sto let, nebo žila po většinu života v pustině, která si myslí, že jedině papírové noviny jsou správné, protože po přečtení je můžete použít i na ... Žena po čtyřicítce, která při zmínce o jakékoli "nové technologii" se děsí a chce skákat z okna a kritizuje ji, protože omezuje osobní tajemství a zároveň si nevidí do huby a jako investigativní novinářka se se..re lidem do životů, co na to říct.

Na druhou stranu kniha krásně popisuje nové technologie a jak postupně nahrazují osobní interakci osob. A také jak postupně lidé téměř bezmězně věří těmto novým trendům (na druhou stranu si vždy vzpomenu na mou babičku, která říkala, že to je pravda, protože to psali v novinách, či dávali v televizi - a to bylo v pořádku).

albert666
18.10.2018 5 z 5

Výborný thriller vycházející z domyšlení již existujících technologií a společenských jevů dneška. Místy opravdu děsivé, když si člověk uvědomí, že podobné věci se mohou začít dít i v realitě. Elsberg nám začíná po skvělém Blackoutu dorůstat do úrovně legendárního Michaela Crichtona. Těším se na další knihu tohoto autora.