Zero - Oni to vědí přehled

Zero - Oni to vědí
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353105/bmid_zero-oni-to-vedi-1E7-353105.jpg 4 393 393

Vědí, co děláte... Pohybujete se v síti, z níž není úniku... Londýn. Při honičce je zastřelen mladý chlapec. Novinářka Cynthia Bonsant pátrá po příčině jeho smrti a dostává se na stopu proslulé internetová platformy Freemee. Tato síť shromažďuje a analyzuje data - a milionům uživatelů slibuje lepší život a úspěch. Pouze jeden člověk před Freemee varuje: ZERO – nejhledanější internetový aktivista na světě. Jak se Cynthia začíná blížit pravdě, stává se sama kořistí. Ale ve světě smartphonů a kamer na každém kroku je velmi těžké se skrýt...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Omega

Zero. Sie wissen, was du tust, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zero - Oni to vědí. Přihlašte se a napište ho.

Nikiny
předevčírem 3 z 5

(SPOILER) Uf uf, tak tohle mě zasáhlo jako facka. Člověk ví, že je sledovaný, že jej jeho telefon poslouchá, že hodinky získávají data o jeho tělesných funkcích. Ať už se data sbírají kvůli marketingu nebo odhalení případných útoku a podobně... když o tom člověk čte a vidí černé na bílém, co se může rozpoutat... až je mi z toho zle. Ani 'nevím' proč, ale nějak se mi do tohoto příběhu daří dosadit sociální síť x a nového prezidenta us . 'Vitej ve světě paranoia!'
Teď ale ke knize. Nevím proč, ale nějak jsem se zpočátku nedokázala do příběhu začíst ve srovnání s Blackoutem. I tak skvělý počin, klobouk dolů před autorem. Člověk se toho hodně dozví, i když některé informace musí brát s rezervou.

m2056
19.01.2025 4 z 5

Tohle se klidně může stát je lepší když o vás každý co nejméně zná.

tanuki
31.12.2024 3 z 5

Zajímavé téma ohledně zneužitelnosti dat, která o sobě trousíme na síti, která o nás sbírají naše chytré hodinky, která dovolujeme všemožným aplikacím shromažďovat ve svých telefonech a programům či prohlížečům v počítači. Co o nás kdo ví a jak je možné s těmi nepřebernými informacemi nakládat?

Bohužel napsané je to ne úplně šikovně. Je vidět, že autor nám chce sdělit spoustu skutečností, ale jejich zakomponování do příběhu vypadá mnohdy účelově. Často sledujeme nepravděpodobné dialogy, kdy třeba jedna postava nahazuje dotazy a druhá vede přednášku na dané téma a celé to směřuje dost nepřirozeně přesně tak, aby autor mohl říct vše, co má na srdci. Na beletrizaci je tedy možné ještě zapracovat. :o)

Bohužel je znát, že kniha je vydaná před deseti lety a číst ji dnes je něco jiného než v době vydání.

Seznamte se, Marc Elsberg

22.11.2019

Myslíte si, že jsou vaše osobní data v bezpečí? ZERO vás přesvědčí o opaku

24.10.2018

Kniha Zero - Oni to vědí v seznamech