Zítřek ti nikdo neslíbil

Zítřek ti nikdo neslíbil
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511362/bmid_zitrek-ti-nikdo-neslibil-Kgd-511362.jpg 4 324 324

Kdosi je poblíž... Jsou tři, i když každý sám. Probudí se na neznámém místě. Netuší kde, neví proč. Nic si nepamatují. Julie procitá na zemi v cizí koupelně. O kus dál se probouzí Viktor. Patrika ze spánku vytrhne bolest a stejně jako ostatní tápe s naprostou marností v zamlžených vzpomínkách. Nedokáže promluvit a nic nevidí. Ale jako jediný ví, že je někdo poblíž... Český thriller úspěšné blogerky a spisovatelky Kateřiny Karolové vás přesvědčí, že seveřané nejsou jediní mistři napínavé literatury.... celý text

Čtenářka73
21.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Napínavý psychologický thriller, který jsem přečtla jedním dechem a v první polovině mi opravdu běhal mráz po zádech. Trochu mě zklamalo nadpřirozené rozuzlení, ale na druhou stranu, kdo ví…? Autorčin styl mě baví, doufám, že brzy napíše další knížku.

martineden
17.06.2022 4 z 5

Mně se kniha líbila moc, anotace jsem nečetla, možná i proto mě námět přišel fakt dobrý. Co se děje, jsem ani v nejmenším neuhodla. A ty chladné popisy vztahů mezi těmi limi, to je tedy síla. Konec mi přišel useklý, klidně bych četla dál.

vivula
31.05.2022 2 z 5

(SPOILER) Stejně jako někteří přede mnou jsem v půlce uvažovala, že knížku odložím. Pak se ale daly věci do pohybu a tak jsem pokračovala. Bohužel, i přes zajímavý námět mě knížka zklamala. Složité popisování a zdlouhavé vysvětlování fungování ,,nového světa” několika postavami, které si mezi sebou neustále braly slovo, aby si ho následně vracely, ale na druhé straně jen lehké náznaky tam, kde dle mého spočívala hlavní zápletka a pro mě tak zůstala nedotažená.. Chvílemi jsem měla pocit, ze jde o dva různé příběhy - Julie, Patrik, Viktor, Sandra a pak Adam a spol., ale nějak se nepovedlo je spojit.

polmari
26.05.2022 3 z 5

Moc pěkné - do poloviny knihy. Nutnost zdlouhavého vysvětlování bohužel celý zážitek dost zabilo.

veronika9761
18.04.2022 2 z 5

(SPOILER) Asi jsem spatne pochopila anotaci, jinak bych po knize s timto tematem nikdy nesahla. Navic vetsinu knizky se nic nedeje a az na poslednich strankach je nahnacana takova spousta deje, ze by vydal na druhej dil. Za me nic moc. PS: a o "thrilleru" se teda vubec neda mluvit.

Blasth
06.04.2022 3 z 5

Zajímavý náměť, zajímavé zasazení s neskrývanými odkazy na inspirační díla, byť inspirace byla někdy povrchní, případně šlo o fanouškovské poplácání Kariky po zádech nebo tahání nitek Matrixu. Věřím, že se autorka v dalších knihách rozepíše. Hvězdu nahoru bych přidal, kdyby autorka zkrátila rozsah o třetinu. Rychleji by to odsýpalo - hlavní hrdinka byla díky pomalému drivu až natvrdlá a skupinka společníků zbytečně vláčná. Na druhou stranu jsem si užíval atmosféru prázdného města a úvahy o tom, co bude. Doporučuji tedy číst v poklidu, bez očekávání rychlého vývoje a surrealistickou náladou -- tak si to užijete nejvíc.

Martiiiik
12.12.2021 2 z 5

Tak za mě hodně velká slabota.. po půlce knihy jsem přemýšlela, že ji odložím.. pak se konečně začalo trochu něco vysvětlovat, tak jsem si říkala, že sice půlknihový rozjezd, ale dobře.. ale už ke konci to bylo zvláštní a konec to ještě zazdil úplně, jako kdyby to prostě muselo po dvou stranách skončit a spousta věcí zůstala s otazníkem.. tohle se za mě nepovedlo.. tak snad příště :-)

orinka3
23.11.2021 1 z 5

Je mi líto autorky, že se vydala na tenký led, který se pod ní bořil kam jenom šlápla. Myslila to určitě dobře. Jenomže je to spíš slohová práce žáka základní školy. Plná klišé, malé slovní zásoby i fantazie a přecpaná zbytečnou vatou ve formě vzpomínek. Přitom je to vleklá nuda, o napětí se mluvit už vůbec nedá. Divím se, že to nakladatel přijal. Že by ze zlomyslnosti? Nebo tolik podceňuje čtenáře? Jedním slovem - brak. Jednu hvězdičku dávám za odvahu s tím přijít.

Bronzie
17.09.2021 4 z 5

Ticiana, zrovna ji čtu, jsem asi v půlce a myslím, že ten začátek se může zdát zdlouhavý, ale patří tam kvůli těm myšlenkovým pochodům a pocitům těch postav, které se v takové situaci ocitnou. Přišlo mi to tam namístě. Přemýšlela jsem, jak bych se cítila já a co by se mi asi tak honilo hlavou... ;-)

katynka78
01.09.2021 4 z 5

Na tuto knihu jsem narazila v novinách a reklama na mě zabrala a v knihovně ji měli, tak už ji mám přečtenou.
Jsou tři, i když každý sám. Probudí se na neznámém místě. Netuší kde, neví proč. Nic si nepamatují. A něco je špatně.
Je to popisováno jako současný český thriller. Dala bych 4 z 5 a to jen proto, že paní spisovatelka nedopsala poslední kapitolu, kde měla dopsat zřejmé věci.
Jinak je to napínavé, překvapivé a zlom nesmím naznačit, připravila bych vás o napětí a zvrat, jaký jsem nečekala.
Pro mě byla kniha báječná i tím, že se odehrává ve Zlíně a místa mi byla blízká. Představivost tím pádem měla skoro odpočinek a já se mohla soustředit na jiné věci.

Paní spisovatelka napsala 2 knihy a toto je první thriller. Pokud napíše další, jdu do toho.

Mishi
22.08.2021 3 z 5

Oceňuji originální námět a ze začátku opravdu tísnivou atmosféru. Jak to vlastně je mi došlo ještě předtím, než to bylo v knize prozrazeno. Ale to nic nemění na tom, že se kniha dobře četla a líbila se mi.

Týna79
25.06.2021 3 z 5

Začátek byl hodně zdlouhavý. Potom kniha byla super. Akorát mi vadilo, jak autorka si jakoby “skákala sama do řeči”, že začala vyprávět o nějakém zážitku z minulosti, který byl nepodstatný a byl třeba i na dvě strany. Jinak se mi kniha líbila, určitě originální. Trochu nedotažený konec. Asi by mě zajímali ještě nějaké věci. Ale určitě stojí za přečtení a až na pár věcí mě bavila.

Ticiana
18.06.2021 3 z 5

Originální námět, ale prislo mi horší zpracování. Začátek se vlekl, každá stránka jen, ze vsechno bylo prázdné, nikde nikdo. Pak se úplně vytratil z příběhu Viktor. U nej bych rada věděla, co celou dobu dělal. Konec moc polopaticky, nejak kouzlo tajemna uniklo.

Vesper001
08.06.2021 3 z 5

Oceňuji originální nápad, první část je napínavá, tísnivá a strašidelná. Pak ale příběh udělá kotrmelec a celou druhou polovinu zabere polopatické vysvětlování, o co vlastně jde. Závěr je ale zajímavý a kvůli němu má smysl se naučnou částí prokousat. Ale proč, proč, PROČ autorka do textu vkládá doslovně přepsané vtipy se sociálních sítí??? Navíc ty nejprovařenější. Kniha je temná a znepokojivá, ale dobře napsaná, nebýt snahy odlehčit ji takto nešťastným způsobem, hodnotila bych výš.

takana
30.05.2021 2 z 5

Dala se číst, ale ten konec je nedotažený.

gordon13
16.05.2021 3 z 5

Námět i řekněme pointa jsou u této zvláštní knihy opravdu zajímavé. Začátek mě velmi bavil , odhalení bylo pro mne překvapivé a líbilo se mi, ale konec byl jaksi přeplácaný a nedotažený. Myslím ale, že autorka má talent a jako prvotní dílo tohoto zaměření se jí skutečně povedlo...

intelektuálka
10.05.2021 3 z 5

Tohle je zajímavý debut - chvíli trvalo, než jsem se zorientovala ....

Tři mladí lidé se ocitají v záhadném světě - u Patrika mne nejdříve napadly souvislosti ...

Co bylo předtím a co bude potom ? Zítřek ti opravdu nikdo neslíbí ....

Hodnotím tak 3,5 hvězdiček.

Gilnien
21.04.2021 4 z 5

Kniha byla dobrá. První stránky byly suprový, vážně jsem se bála a čekala, co z toho vypadne. Pointa mě sice dost zklamala, ale pak jsem se zase začetla a celou knihu vysloveně zhltla. Souhlasím s ostatními, že žánrové zařazení je nešťastné. Ze začátku to na thriller může vypadat, ale pointa to celé změní. Po jejím prozrazení jsem se přestala bát a už to nebylo tolik napínavé, spíš hodně čtivé oddechové čtení.

evajs.evajsek
21.04.2021 4 z 5

Hodně zajímavá kniha. Nelze zařadit do jednoznačné kategorie literárního žánru. Oceňuji autorčin nápad a fantazii, se kterou příběh vystavěla. Mě osobně se kniha četla dobře. Začátek byl zvláštně zajímavě-pomalý, ale strhující, nutící číst dál. Posledních sto stran nabralo rychlejší tempo, no a závěr? Přečtěte si sami. Myslím, že stojí za to.

ArwenAragorn
14.04.2021 2 z 5

40%

Hned v úvodu musím říct, že mě zklamalo, že se nejedná o thriller. Začátek ještě šel, myslela jsem si, že se jedná o postkatastrofický román. Ano, nápad to nebyl špatný, ale spousta věcí tam bylo nedomyšlených, příběh se mi zdál jaksi useknutý, chyběla mi tam pointa.
Knížka si určitě své čtenáře najde, ale pro mě nebyla.