Já, doktor(in) přehled
Kateřina Karolová
Žít v cizině znamená boj, tvrdou dřinu, samotu i odvahu. Člověk se musí vzdát spousty věcí a obětovat se pro druhé. Své o tom ví i Kateřina Karolová, vítězka ankety Žena roku 2018. Tři roky pracovala jako dětská lékařka v německé nemocnici a své zkušenosti popsala v blogu, který byl čtenáři idnes.cz zvolen v roce 2018 nejlepším Nováčkem roku. Výběr z něj najdete v této knize.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já, doktor(in). Přihlašte se a napište ho.
Miluju knihy ze zdravotnického prostředí. A na tuto knihu od Kateřiny Karolové jsem si brousila zuby již delší dobu, konečně na ni nadešel čas!
Autorka vypráví příběh o tom, jaké je to být lékařkou v cizí zemi. Je zajímavé vidět porovnání mezi českým a německým zdravotnictvím. Ačkoliv máme Německo spojené s precizností a řádem, jejich zdravotnictví je na tom jinak, to mě upřímně velmi překvapilo.
Čtení mě opravdu bavilo, klidně bych uvítala i nějaké ty kapitoly navíc! Knihu doporučuji všemi deseti!
Knižní novinky (9. týden)
23.02.2020
Kniha Já, doktor(in) v seznamech
lékařské prostředí lékař a pacient lékařky pediatrie podle skutečných událostí život v cizině Češi v zahraničí
2022 | Odbočka v lesích |
2023 | Jiné místo |
2020 | Zítřek ti nikdo neslíbil |
2020 | Já, doktor(in) |
2024 | Dokonalé městečko |
Velice dobře a zajímavě napsaná kniha ze zdravotnického prostředí. Smekám před autorkou a její odvahou srovnat německé a české zdravotnictví, tak jak ho viděla a zažila na vlastní kůži. Pro mně opravdu velké překvapení, že v Německu něco taky nefunguje tak jak by mělo. A že si často postěžovala? Kdo by si v takové situaci nestěžoval... Ode mě má poplacání po rameni, je opravdu dobrá, protože přes počáteční potíže a nedorozumění včechno nakonec zvládla.