Navždy buď mou vévodkyní

Navždy buď mou vévodkyní
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499589/bmid_navzdy-bud-mou-vevodkyni-YsZ-499589.jpg 4 123 123

Zkrocení vévodů série

1. díl

Lord Lysander Blackstone, příkrý vévoda z Montcroixu, usiluje o jediné. Chce zvětšit svůj už tak značný majetek. Pověst bezcitného muže jej ale předchází a nová, slibná obchodní dohoda je v ohrožení. Genevieve Valeryová, ještě před nedávnem nadějná baletka, je nyní bez práce. Odmítla se totiž stát milenkou vlivného mecenáše. Náhodou však zachrání život právě Blackstoneovi, který v ní spatří svou „spásu“. Učiní jí nabídku, kterou nelze odmítnout. Stane se jeho falešnou snoubenkou výměnou za bohatství, které jí umožní začít znovu. Ale co když se objeví opravdové city?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (CZ)

Always Be My Duchess, 2022

tyrkysoveknihy
27.08.2023 4 z 5

4,5

Tuhle historickou romantiku pro fandy Bridgertonových nebo třeba knih Evie Dunmore můžu s klidným srdcem doporučit dál. Navždy buď mou vévodkyní se mi tak líbilo, že jsem 277 stránek z 328 zhltla na jeden zátah . Jednoduše ideální (pernější) čtení na horkou letní noc, ale vlastně i tu podzimní upršenou, jelikož vás kniha rozesměje a klasický příběh o zchudlé hrdince a bohatém hrdinovi vás zahřeje u srdce a přiměje zase na chvilinku věřit na pohádky.

Lord Lysander Blackstone, přezdívaný Balvan/Stone Genevieve ´Nève´ Valeryová, si mě získali. Pomáhal tomu i dvojí úhel pohledu, ve třetí osobě. Některé čtenáře to může štvát, ale mě vlastně celkově baví (jo, může mi to drásat nervy, ale baví mě to) sledovat, jak k sobě oba postupně začínají chovat silné city, ale jeden druhému se snaží namluvit, že o nic nejde - mají přeci dohodu . Nève je skvělá, pokroková hrdinka s prořízlou pusou a bručounští zatvrzelí aristokraté se mi také (ještě) neomrzeli.

Podobnost s Pretty Woman (1990) mi tu nepřekážela, naopak mě moc bavila, protože ten film mám ráda . Však se tím sama autorka netají a další kniha v této sérii bude na motiv filmu Clueless/Praštěná holka/Bezmocná (1995). Bude o lady Vesper a vévodovi z Greydonu,. V originále vyjde v listopadu 2023 a snad se jí dočkáme časem i v překladu.

Na závěr chci zmínit, že při čtení knížky Navždy buď mou vévodkyní jsem si potvrdila jednu věc: historické romance v překladu číst můžu, ale ne ty takto peprné. Jakmile dojde na mokré otvory a štěrbinky tak od toho dávám ruce pryč. Navíc jsem občas jsem bohužel měla sem tam POCIT, jestli se dvojsmyslnost jejich slovník přestřelek (byť mě vážně moc bavili ) náhodou TROŠKU neztrácí v překladu.
Přečteno ve spolupráci s knihkupectvím Luxor a společností Euromedia.

Hatshepsut
20.08.2023 4 z 5

Určitě jeden z těch lepších romantických historických příběhů. I když je zde opět klasická zápletka bohatý vévoda versus chudá baletka. Vlastně nic nového pod sluncem, ale je to čtivé, erotické a má to potenciál pro další knihy této série. Ideální čtení na dovolenou. Tak se nechme překvapit, já si další díl určitě pořídím. :-)

Ka.Kubi
20.08.2023 5 z 5

Pretty woman v krinolíně! Příběh si zamilujete hned od první stránky i obě hlavní postavy. Balvana,který opravdu na začátku působí,že nemá žádné city a Néve baletka,která potřebuje peníze,aby pomohla své sestře... Přečteno za den čehož teď lituji,že jsem si příběh neužívala déle,ale doufejme v další díl z Klubu královen !

kristy.books
19.08.2023 5 z 5

Táto kniha ma zaujala už na prvý pohľad - obálkou, farbami i anotáciou a do jej čítania som sa púšťala s veľkými očakávaniami. Som rada, že som nakoniec nebola sklamaná a autorka mi dopriala príbeh, aký som čakala. Navždy buď mou vévodkyní bola najlepšia historická romanca, akú som za posledné týždne a mesiace prečítala. Páčilo sa mi, že bola (v rámci možností) napísaná "moderným" štýlom, vďaka čomu sa mi čítala ľahko a rýchlo.

Genevieve bola jednou z tých postáv, ktoré si ľahko dokážu získať priazeň ľudí vo svojom okolí - priateľská, odvážna, bystrá, tak správne drzá a alergická. Šírila okolo seba pozitívnu energiu, jednoducho si ju nešlo neobľúbiť. Páčilo sa mi na nej, že sa dokázala postaviť sama za seba a nedovolila ostatným, aby s ňou zametali. V Londýne si našla skvelé kamarátky, ktoré ju medzi seba hneď prijali, a keď sa ocitli spolu na jednom mieste, o zábavu naozaj nebola núdza. Všetky boli tak trochu "čísla" a neraz ma svojimi hláškami rozosmiali.

Lord Lysander bol ťažší oriešok. Tvrdá výchova jeho krutého otca z neho urobila chladného a tvrdého muža, ktorý potláčal akékoľvek emócie hlboko vo svojom vnútri. Potreboval viac času, aby dokázal spracovať i tie najbežnejšie veci a často mal problém nájsť tie správne slová na vyjadrenie svojich myšlienok. Otec mu veľkú časť života (najmä psychicky) ubližoval a to sa na ňom výrazne podpísalo. Na prvý pohľad teda pôsobil ako vojvoda, ktorý je ochotný ísť aj cez mŕtvoly a na nikoho nebrať ohľad. Postupne však začal Lysander odhaľovať aj svoju druhú, citlivejšiu, ľudskejšiu tvár a čím viac sme ho spoznávali, tým viac si ma získaval. Vo vnútri to bol čestný človek, ktorý sa staral o ľudí, ktorí mu boli blizki. Potreboval len niekoho, kto by mu rozumel, mal s ním trpezlivosť a ľúbil ho takého, akým bol.

Romantická linka bola skvelá. Genevieve a Lysander boli úplne odlišní, a práve preto to medzi nimi tak dobre fungovalo. Užívala som si, ako sa Néve postupne dostávala vojvodovi pod kožu i to, ako sa o ňu on staral a snažil sa ju potešiť. Néve bola pre Lysandera rovnocennou partnerkou a nenechala sa ním zastrašiť ako ostatní. Vojvoda potreboval presne niekoho takého, kto by mu do jeho temného života prinesol svetlo.

Dúfam, že sa dočkáme i prekladu ďalšej časti. V príbehu bolo viacero postáv, ktorých vlastne príbehy by som si rada prečítala.

Jenny46
15.08.2023 5 z 5

Lépe, jak Nada3314 bych to nenapsala...
Kouzelná historická romantika, kdy nechcete, aby příběh skončil. Nádherné ukončení letní dovolené se super čtivou knihou, doporučuji

nada3314
15.08.2023 5 z 5

Tohle bylo B O Ž S K É! Dokonalé pohlazení po duši. Moc jsem se těšila, až Vám to budu moc napsat :-)

Kniha, která mi udělala radost a hltala jsem jednu stránku za druhou. Pro milovnice Pretty Woman = povinnost :D Pretty Woman je můj nejoblíbenější romantický film ze všech, každý rok jej minimálně 2x musím vidět a to už spoustu let. Pokud jste někdy přemýšlely, jak by to bylo s Richardem a Vivian dál, tak tady se to dozvíte :-D (nadsázka).

Čtivost bych přirovnala k Bridgertonovým taková dokonalá moderní romantika/pohádka. Mezi hlavními hrdiny to neskutečně jiskří hned od začátku. Ta chemie byla skvělá, takhle si to přesně představuji. Parádní vtipný humor, který není vlezlý. Byla jsem zvědavá, jak to autorka pojme, aby to nebylo moc klišojidní, ale zvládla to dokonale a pokračování si s chutí přečtu. Jsem moc ráda, že mám další možnost volby, pokud budu mít chuť na historickou romantiku. Skvělý začátek nové série a já budu mezi prvními, kdo si ji na 100% pořídí. Už teď netrpělivě vyhlížím v zahraničí už vyšla :-)

Možná jsem moc nadšená, ale tuhle knihu budu toto léto doporučovat všem.

Zomy
10.08.2023 4 z 5

Báječná inteligentní historická romance s originálním typem hrdiny.
Lysander s Genevieve se skvěle doplňovali, jejich dialogy byly vtipné a chytré a chemie mezi nimi také fungovala, hlavně na začátku příběhu.
Jednu hvězdu ale musím strhnout za velkou podobnost s Pretty woman, to už bylo pro mě v závěru až rušivé.
Jednotlivé postavy ale nabízejí zajímavá pokračování, tak doufám, že se jich dočkáme.

Sarrah
02.08.2023 5 z 5

Za mě krásné pohodové čtení. A musím souhlasit s podobností s Pretty Woman.

Matri
29.07.2023 4 z 5

Veľmi veľmi príjemné čítanie, ktoré mi v určitých momentoch pripomenulo Pretty Woman v historickom šate. Hneď v úvode mi takmer zabehlo od smiechu nad tými dvojzmyselnými hláškami, ktoré sa objavujú v celej knihe. Néve je skvelá, ale aj tak si ma na plnej čiare o kúsok viac získal Balvan ;-)
Na to, že ide o historickú romancu (ktoré vo všeobecnosti nezachádzajú moc do detailov), musím pochváliť tie šteklivejšie scény. Páčilo sa mi, že sme nezostali pred dverami spálne ale autorka nás pozvala ďalej. Chémia medzi hlavnými hrdinmi bola skvelá.
Objavujú sa tu aj ďalšie veľmi perspektívne postavy (neviem teda či je kniha zamýšľana ako súčasť série), ktorých ďalší vývoj a vzťahy by určite stali za prečítanie. Ja by som si to určite prečítala!

Martule44
27.07.2023 5 z 5

Provokativní, lechtivý příběh, ve kterém se střetnou dvě horké hlavy, jež nakonec pohltí nejen vášeň, ale i láska.
Ideální čtení za letních nocí :-)

Autorovy knížky

2023  77%Navždy buď mou vévodkyní