Navždy buď mou vévodkyní přehled
Amalie Howard
Zkrocení vévodů série
1. díl
Lord Lysander Blackstone, příkrý vévoda z Montcroixu, usiluje o jediné. Chce zvětšit svůj už tak značný majetek. Pověst bezcitného muže jej ale předchází a nová, slibná obchodní dohoda je v ohrožení. Genevieve Valeryová, ještě před nedávnem nadějná baletka, je nyní bez práce. Odmítla se totiž stát milenkou vlivného mecenáše. Náhodou však zachrání život právě Blackstoneovi, který v ní spatří svou „spásu“. Učiní jí nabídku, kterou nelze odmítnout. Stane se jeho falešnou snoubenkou výměnou za bohatství, které jí umožní začít znovu. Ale co když se objeví opravdové city?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , Ikar (ČR)Originální název:
Always Be My Duchess, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Navždy buď mou vévodkyní. Přihlašte se a napište ho.
Na knížku jsem náhodou narazila na výprodeji v audiotéce. Nečetla jsem moc popis, ale chtěla jsem nějakou oddechovku na noční. Knížku jsem rozposlouchala a zjistila jsem, že to není úplně můj šálek kávy, tak jsem jí na dlouho odložila. Když už nebylo moc po čem sáhnout, tak jsem se k ní vrátila a tentokrát jí dokončila.
Abych byla upřímná, tak mě kniha jako celek moc nezaujala. Ani samotná doba a místo, kde se odehrává děj. Za mne tuctové postavy, žádný zajímavý příběh. A trochu až moc erotického jiskření, které je popisováno s velkou pečlivostí.
Doposlechnout se dalo, ale za dva dny nebudu mít ani potuchy o čem knížka byla. Jestli někdy vyjde pokračování, tak nevím, zda si ho někdy přečtu, rozhodně mě to neláká.
Z daného žánru jsem rozhodně četla lepší dílka, ale také horší, takže alespoň na 2 hvězdy to je. Minimálně jedna za jméno Lysander, které jsem nevěděla, že by se mi mohlo líbit, ale nakonec mě opravdu zaujalo.
Tak jsem si dala zase po dlouhé době historickou romanci a bylo to úžasný.Vévoda a baletka,no upřímně, nečekala jsem, že to bude tak krásný.Romantika s trochou jemné erotiky, vtipná baletka a tvrdohlavý vévoda,já se těším na další díl
Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)
23.07.2023
Kniha Navždy buď mou vévodkyní v seznamech
Od tohoto typu literatury asi nikdo nečeká žádné hlubokomyslnosti, ale takhle odflaknutou práci, aby i tomto žánru jeden pohledal.
Samotný příběh asi není úplně špatný. Není to žádný originál, ten puget růží na konci si opravdu autorka pujcila z Pretty Woman.
Když ale má potřebu dej umístit o několik století zpět do historie, tak by měla zachovávat dobový kolorit ve vystupování svých hrdinu, nastudovat a ctít dobové zvyky, sociální hierarchii, způsoby chování a vyjadřování.
Po teto stránce je knizka dosti odflaknuta. Novodobý příběh a šup s ním par set let zpátky. Co autorka nenastudovala z historie, to přidala na sexu. Asi by mě nepřekvapilo, kdyby hlavní hrdinka při jízdě kočárem vytáhla mobil nebo vévoda místo na koni pro lepší efekt jezdil kabrioletem. Autorku si přidávám na seznam - never more - a jsem nastvana sama na sebe, ze jsem to dočetla až do konce.