Navždy buď mou vévodkyní

Navždy buď mou vévodkyní
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499589/bmid_navzdy-bud-mou-vevodkyni-YsZ-499589.jpg 4 114 114

Zkrocení vévodů série

1. díl

Lord Lysander Blackstone, příkrý vévoda z Montcroixu, usiluje o jediné. Chce zvětšit svůj už tak značný majetek. Pověst bezcitného muže jej ale předchází a nová, slibná obchodní dohoda je v ohrožení. Genevieve Valeryová, ještě před nedávnem nadějná baletka, je nyní bez práce. Odmítla se totiž stát milenkou vlivného mecenáše. Náhodou však zachrání život právě Blackstoneovi, který v ní spatří svou „spásu“. Učiní jí nabídku, kterou nelze odmítnout. Stane se jeho falešnou snoubenkou výměnou za bohatství, které jí umožní začít znovu. Ale co když se objeví opravdové city?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

Always Be My Duchess, 2022

Dámaskloboukem
14.10.2024 1 z 5

Od tohoto typu literatury asi nikdo nečeká žádné hlubokomyslnosti, ale takhle odflaknutou práci, aby i tomto žánru jeden pohledal.
Samotný příběh asi není úplně špatný. Není to žádný originál, ten puget růží na konci si opravdu autorka pujcila z Pretty Woman.
Když ale má potřebu dej umístit o několik století zpět do historie, tak by měla zachovávat dobový kolorit ve vystupování svých hrdinu, nastudovat a ctít dobové zvyky, sociální hierarchii, způsoby chování a vyjadřování.
Po teto stránce je knizka dosti odflaknuta. Novodobý příběh a šup s ním par set let zpátky. Co autorka nenastudovala z historie, to přidala na sexu. Asi by mě nepřekvapilo, kdyby hlavní hrdinka při jízdě kočárem vytáhla mobil nebo vévoda místo na koni pro lepší efekt jezdil kabrioletem. Autorku si přidávám na seznam - never more - a jsem nastvana sama na sebe, ze jsem to dočetla až do konce.

Honey0105
14.08.2024 2 z 5

Na knížku jsem náhodou narazila na výprodeji v audiotéce. Nečetla jsem moc popis, ale chtěla jsem nějakou oddechovku na noční. Knížku jsem rozposlouchala a zjistila jsem, že to není úplně můj šálek kávy, tak jsem jí na dlouho odložila. Když už nebylo moc po čem sáhnout, tak jsem se k ní vrátila a tentokrát jí dokončila.
Abych byla upřímná, tak mě kniha jako celek moc nezaujala. Ani samotná doba a místo, kde se odehrává děj. Za mne tuctové postavy, žádný zajímavý příběh. A trochu až moc erotického jiskření, které je popisováno s velkou pečlivostí.
Doposlechnout se dalo, ale za dva dny nebudu mít ani potuchy o čem knížka byla. Jestli někdy vyjde pokračování, tak nevím, zda si ho někdy přečtu, rozhodně mě to neláká.
Z daného žánru jsem rozhodně četla lepší dílka, ale také horší, takže alespoň na 2 hvězdy to je. Minimálně jedna za jméno Lysander, které jsem nevěděla, že by se mi mohlo líbit, ale nakonec mě opravdu zaujalo.

Ála1968
02.08.2024 5 z 5

Tak jsem si dala zase po dlouhé době historickou romanci a bylo to úžasný.Vévoda a baletka,no upřímně, nečekala jsem, že to bude tak krásný.Romantika s trochou jemné erotiky, vtipná baletka a tvrdohlavý vévoda,já se těším na další díl

Wajny
25.07.2024 4 z 5

Po zhlédnutí 3. série Bridgertonů jsem měla chuť pustit se do dílu o Francesce, ale jelikož mě konec naštval! Michaela?! Hledala jsem něco jiného a narazila na knihu "Navždy buď mou vévodkyní". Hned na začátku říkám, že tohle nejsou Bridgertonovi, ale čtení to nebylo špatné!

Máme tu Genevieve, chudou dívku s neobvyklým zaměstnáním baletky, a na druhé straně bohatého, bezcitného a mrzutého vévodu Lysandera. Fake zasnoubení už jen vše završuje.

Od první kapitoly je jasné, kam příběh směřuje. Mně to nevadí, protože já tento typ knih čtu právě z toho důvodu, že mě nic moc nepřekvapí, nic mě emočně neoddělá a já si u nich skvěle odpočinu a vypustím všechny starosti.

Kniha mohla být o pár stran kratší, protože se děj často točil v kruhu a opakovaly se stejné situace. Na druhou stranu, konec byl z mého pohledu příliš osekaný; pár kapitol navíc, kde by vévoda žadonil, by mi nevadilo. Trochu mě štvaly nevěrohodné situace, které se asi opravdu nemohly stát, a působily tak lacině a hrozně uměle. Potěšili mě erotické scény, které byly dobře napsané.

I když "Navždy buď mou vévodkyní" není na úrovni Bridgertonů, je to příjemné čtení, které nabízí romantiku, napětí a vášeň. Pokud hledáte romantickou knihu s dobře napsanými erotickými scénami, rozhodně stojí za to si ji přečíst.

3,5*

blanka5960
07.07.2024 4 z 5

Trojlístek příběhů, Pretty women, Pýcha a předsudek nebo Rebelky z Oxfordu, kombinace která vás napadne při čtení knihy Navždy buď mou vévodkyni. Autorka z nich vytěžila maximum a to spojení je opravdu hodně zdařilé.
*Nabručený vévoda Lysander Blackstontone, navenek působí jako chladný člověk bez emocí. Tvrdý jako kámen, díky tomu mu přátelé vymysleli trefnou přezdívku - Balvan. Uvnitř je to však velmi citlivý člověk, milující hudbu a divadlo. Pro ženu svého srdce udělá naprosto vše.
*Genevieve Valery je pařížská baletka vystupující pod uměleckým jménem Nève. Po odmítnutí jistého vlivného muže, je nucená opustit Francii a zkusit štěstí v Anglii.
Jejich osudové setkání svede náhoda, kdy Nève zachrání Lysandera před zlodejíčky v jedné temné uličce. Lysandera naprosto Néve okouzlí a on jí nabídne práci. Bude na veřejnosti vystupovat jako jeho společnice, bude jej doprovázet na různé akce a tím odrazovat vdavekchtivé ženy. Na oplátku jí vévoda dopomůže k vysněnému místu v divadle. Její šlechtický původ, morální zásady, přeci jen nabízí v šanc svou pověst, jí velí nabídku nepřijmout, jenže ona je ve finanční tísni a tak nakonec uzavírá dohodu.
Příběh je zasazen do Viktoriánské Anglie, do prostředí bohaté smetánky, kde dámy nosí nádherné róby, muži se scházejí v pánských klubech, nosící kabátce a klobouky. Společnost je svázána přísnou etikou a morálkou, plná předsudků, intrik i všudypřítomných pomluv. Je to také ale příběh o přátelství žen, počátcích feminismu, lásce k tanci, hudbě i umění a také o lásce partnerské.
Čtivý příběh, který vás vtáhne hned od první stránky. Romantická linka byla skvělá, mezi Néve a Lysanderem to pěkně jiskřilo , doporučuji všem romantickým duším
Knihu vydalo nakladatelství Ikar Euromedia group. Já jsem tentokrát poslouchala jako audioknihu, vydalo Témbr. Bavilo mě střídání kapitol v podobě obou interpretů, načtení pěkné. Takže i tato verze dostává stejné hodnocení.

Market-k-a
05.07.2024 4 z 5

Slabší verze Rebelek z Oxfordu… Začátek nic moc, ale pak se to zlepšilo. Fajn oddechovka, ale na další díly mě to spíš nenalákalo.

Aires
22.06.2024 2 z 5

Nedočetla jsem a tak z milosti dávám knize dvě hvězdičky. Určitou naději zaujmout příběh má, ale ani po sto stránkách mě kniha ne a ne chytnout. Samé ztvrdlé bradavky, horko mezi stehny, minimum skutečné konverzace při které může přeskočit jiskra nebo nás postavy okouzlit svým šarmem. Tohle byl čistý chtíč a laciné porníčko z minulosti.

alnovka82
26.05.2024 2 z 5

Kniha mě zaujala obálkou a anotací, ale když jsem jí začala číst, přišel úplně jiný příběh, než jsem čekala. A i přes počáteční zklamání jsem ji dala šanci. Dočetla jsem, celkem mě bavila, ale v porovnání s jinými stejného žánru je opravdu s bídou průměrná.

ElikaS
07.02.2024 3 z 5

Ke knížce jsem se dostala jen díky audioknize, jinak bych si jí asi nevybrala. Ne že by byla špatná, ale vyloženě průměrná - neurazí, nenadchne. Co mi přišlo zajímavé je, že ač mám ráda erotické romány, tak ty z minulosti vždy působí jako druh laciného porna. Ty dialogy jsou prostě daleko víc vtipné než vzrušující.

SBH
28.01.2024 1 z 5

(SPOILER) Takové utrpení jsem si nezasloužila. Jako jo, moc pěkná obálka. Pak nadšené ohlasy. Uvnitř bída a zmar.
Variace na Pretty woman mi naskakovala setrvale a na konci už lezla na nervy. Ještě ke všemu se k tomu autorka drze přiznává. Samozřejmě by to nevadilo, kdyby fungovaly ostatní složky, ale tady selhalo úplně všechno. Když už chtěla dotyčná psát příběh z viktoriánské Anglie, měla si aspoň něco málo nastudovat. Tím míněno přečíst, nikoli sledovat filmové romantické komedie z devadesátek. Postavy se chovaly nadmíru moderně, Néveiny přítelkyně připomínaly spíš soudobé influencerky než dámy z druhé půle devatenáctého století. O postelových taškařicích ústřední dvojice nemluvě.
Takže chování a pocity hrdinky, ač viktoriánské panny, odpovídaly spíše nadržené couře než čemu jinému. Setrvalé horko mezi stehny, tvrdé bradavky a citlivá nervová zakončení, uuuuh! Jakákoli láska se smrskla do upoceného chtíče. Navíc něco takového do této extrémně prudérní doby a místa vůbec nezapadá, ale to se opakuju.
Povinná součást anglosaské romantiky, Velké Nedorozumění, zde byla zdánlivě nahrazena něčím ještě strašlivějším, a to Velkým Sebeobelháváním, kdy se 300 stránek nedělo nic jiného kromě hrdinčina setrvalého vzdychání: „Ale on to nemyslí vážně, ne, ačkoli mi přestavěl ve vlastním baráku taneční sál na baletní studio, ale nemyslí to vážně, ne, ne, ne.“ Jenže jsem se spletla, Velké Nedorozumění mi bylo těsně před koncem naservírováno jako nechutný dezert stejně.
Ano, občas nastal vtipný moment a mohlo by to být pěkné čtivo, kdyby byly vynechány výše zmíněné záležitosti. Takto jsem měla značné potíže posledních pár stránek vůbec zvládnout. Lysander by se mohl rozkrájet, ale furt je za padoucha a chyby dělá jenom on, Néve je ztělesněním bezchybnosti a dokonalosti. Fujtajbl.
Tohle bylo skoro nad mé síly.

aljoska83
15.01.2024 4 z 5

Trošku "odstíny" trošku Pretty Woman. Ale dobře se četlo, skvělá oddechovka na zimní večer.

astra3
27.10.2023 5 z 5

Milá oddechová romantická kniha na dovolenou. Nerealistické, ale pěkné.

bezzink
20.10.2023 4 z 5

Pekne, moc pekne. Az na ten prepaleny zaver. Proto musim jednu hvezdu strhnout. Kazdopadne ale vse jiz bylo receno pode mnou. Je to ctive, vtipne, zhave. Eroticke sceny jsou vazne sexy, chemie a napeti by se dalo krajet.
Za me palec nahore a doporucuji.

MAU256
13.10.2023 5 z 5

Její smích zněl suše. Zavrtěla hlavou. "Všechno si koupit nemůžete, Vaše Milosti. Všechno není nahraditelné. Čím dřív to pochopíte, tím dřív vám dojde, proč by tohle nikdy nemohlo fungovat. To mezi námi."

Krásně čtivý romantický příběh - jak zde píše "biki" tisíckrát recyklovaná zápletka o falešném zasnoubení, ale napsaný tak, že jsem knihu nechtěla odložit. No, láska prostě dělá zázraky. Jsem ráda, že se mi knížka dostala do rukou.

Sančez
24.09.2023 5 z 5

Tohle bylo tak slastně opojné a nesmírně vzrušující. Hlavní postavy a příběh celkový mne naprosto pohltil a uchvátil. Užila jsem si každou stránku až do nádherného konce. Doufám že vyjdou další její knihy.

biki
12.09.2023 4 z 5

Nevábná obálka a k tomu zcela neznámá autorka - to mě dlouho odrazovalo, ale nakonec jsem i díky komentářům zde na DK podlehla a knihu zakoupila. Obsahem je tisíckrát recyklovaná zápletka o falešném zasnoubení a také další obvyklá klišé tohoto typu příběhů, jenže ono taky záleží na zpracování a nápadech, které by mohly příběh ozvláštnit a osvěžit. A v tomto případě se to autorce opravdu povedlo, k tomu nejlepšímu v žánru chybí jen malý kousek. Knihu jsem si opravdu užila.

V předchozích komentářích je příběh opakovaně přirovnáván k Pretty Women. Sice patřím k tomu naprostému minimu lidí, kteří dotyčný film neviděli (a ani po tom netoužím), ale chtě nechtě jakési ponětí o ději mám. Tudíž toto srovnání naprosto nechápu - hrdinka knihy Genevieve je aristokratka a tedy je Lysanderovi společensky rovna, což je diametrálně odlišné od postavení hrdinky filmu Vivian (jméno jsem si musela vygůglit). Aspoň jsem pak pochopila tu obálku.

padajicidvere
08.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Bohužel nesdílím místní nadšení pro věc.

Láska na první pohled, no spíš ji chtěl vidět hned nahou a nedal s tím pokoj.
Přezdívka Balvan byla dost výstižná, spíš jsem v ní ale viděla toho moulu, než srdce z kamene, chrliče.
Nápad s baletním prostředím byl skvělá věc, ale příběh je slabý a tak nijak zvlášť nevynikl.

Jejich sbližování je plné klišé a záhy nudné.
Hrdina má mít duševní poruchu. Na mě ale působí jako každý druhý šlechtic z podobných románů, např. Anthony Bridgerton atd.
N. je nemastná, neslaná hrdinka, kterou si každý zamiluje. Je vtipné, že tak dlouho si lpí na své cti, ale až s vévodou (se kterým to za to stojí) se dá hned ulovit.

Ketfl
29.08.2023 5 z 5

Tohle mě moc bavilo. Historická romance, sice trochu uvolněná a hodně nereálná na dřívější poměry, ale tu chemii mezi hlavními hrdiny a pikantní scénky jsem si fakt neskutečně užila. Bavil mě příběh i postavy - hlavní i vedlejší. Další díly si určitě nenechám ujít. Hodnotím 4,5/5

tyrkysoveknihy
27.08.2023 4 z 5

4,5

Tuhle historickou romantiku pro fandy Bridgertonových nebo třeba knih Evie Dunmore můžu s klidným srdcem doporučit dál. Navždy buď mou vévodkyní se mi tak líbilo, že jsem 277 stránek z 328 zhltla na jeden zátah . Jednoduše ideální (pernější) čtení na horkou letní noc, ale vlastně i tu podzimní upršenou, jelikož vás kniha rozesměje a klasický příběh o zchudlé hrdince a bohatém hrdinovi vás zahřeje u srdce a přiměje zase na chvilinku věřit na pohádky.

Lord Lysander Blackstone, přezdívaný Balvan/Stone Genevieve ´Nève´ Valeryová, si mě získali. Pomáhal tomu i dvojí úhel pohledu, ve třetí osobě. Některé čtenáře to může štvát, ale mě vlastně celkově baví (jo, může mi to drásat nervy, ale baví mě to) sledovat, jak k sobě oba postupně začínají chovat silné city, ale jeden druhému se snaží namluvit, že o nic nejde - mají přeci dohodu . Nève je skvělá, pokroková hrdinka s prořízlou pusou a bručounští zatvrzelí aristokraté se mi také (ještě) neomrzeli.

Podobnost s Pretty Woman (1990) mi tu nepřekážela, naopak mě moc bavila, protože ten film mám ráda . Však se tím sama autorka netají a další kniha v této sérii bude na motiv filmu Clueless/Praštěná holka/Bezmocná (1995). Bude o lady Vesper a vévodovi z Greydonu,. V originále vyjde v listopadu 2023 a snad se jí dočkáme časem i v překladu.

Na závěr chci zmínit, že při čtení knížky Navždy buď mou vévodkyní jsem si potvrdila jednu věc: historické romance v překladu číst můžu, ale ne ty takto peprné. Jakmile dojde na mokré otvory a štěrbinky tak od toho dávám ruce pryč. Navíc jsem občas jsem bohužel měla sem tam POCIT, jestli se dvojsmyslnost jejich slovník přestřelek (byť mě vážně moc bavili ) náhodou TROŠKU neztrácí v překladu.
Přečteno ve spolupráci s knihkupectvím Luxor a společností Euromedia.

Hatshepsut
20.08.2023 4 z 5

Určitě jeden z těch lepších romantických historických příběhů. I když je zde opět klasická zápletka bohatý vévoda versus chudá baletka. Vlastně nic nového pod sluncem, ale je to čtivé, erotické a má to potenciál pro další knihy této série. Ideální čtení na dovolenou. Tak se nechme překvapit, já si další díl určitě pořídím. :-)

aristokracie, šlechta historické romance

Autorovy knížky