Zkurvenej příběh
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , XYZ (ČR)Originální název:
Une putain d'histoire, 2015
Interpreti: Pavel Rímský , Prokop Rímský
No Mráz je zatím jeho nejlepší novela. Zkurvenej příběh mě až tak moc nenadchl. Hodně opisuje pocity, dílo by se dalo zcvrknout na polovinu. Konec je opět překombinovaný, jako u jeho ostatních děl, ale celkově to bylo ok. Autor mi stylem vyprávění hodně připomíná Stephana Kinga (novela Tělo).
Knihu jsem opět poslouchal jako nezkrácenou audioknihu, jejíž přednes rodinou Rímských nebyl tak pohltivý jako Jiřího Žáka.
Dobrý. Hodně dobrý. Pro mě jeden z nejlepších thrillerů za poslední dobu. Jasně, závěr byl možná až moc překombinovaný a nelogičnosti by se taky našly. Ale vše s radostí Minierovi odpustím, protože mě dokázal přibít do sedačky a číst se zatajeným dechem. Napínavé, pěkně strukturované, hezky členěné do kapitol, gradující tempo, nečekané zvraty - co chtít víc? Já jsem maximálně spokojen. Dávám pět hvězdiček plus nadšeného smajlíka k tomu.
Totálna nuda...opisy 95% dej 5% nebavilo ma to ani tochu. Keby som nedostala knihu v elektronickej podobe a darca sa ma nepytal na dej ani to nedocitam...strata casu
Nelze srovnávat s Minierovo trilogií, ale jeho rukopis je zde více než čitelný.Pocitové linie skvělé, napětí a děj uvěřitelný.Závěr nečekaný, ale to vrcholné vystupňování zápletky mi chybělo.Marně jsem na mapě hledal Glass Island, než jsem v závěru zjistil, že se jednalo o fikci.Minier prostě umí.
Hm, jsem trochu v rozpacích - po Mrázu, Tmě a Kruhu něco z jiného soudku a odjinud...nicméně závěr byl neočekávaný, překvapivý a vlastně super. Nebyl by další Minier?
Čtení této knihy byl požitek. Dokonalá atmosféra, skvěle vyobrazené prostředí. Rušily mě jen vedlejší linie příběhu, ale asi to bylo potřeba. Chvílemi jsem měla dojem, že TAM jsem.
Úžasná kniha, co se čte jedním dechem a ten konec, ten se čte jen s velkým údivem. Od této knihy jsem se nedokázala odtrhnout, jak mne uchvátila.
Nejprve jsem si říkala, že je to slušnej thriller, ale na předchozí nemá... Ale pak přišel konec a JAKO ŽE, COŽE?!?! Marně jsem hledala další stránky, protože, to jsem teda nečekala... Nezbývá dodat než, už se těším na NOC!
Po přečtení předešlých knih autora jsem čekala asi víc. Bylo to napínavé, přiznávám, že jsem dlouho váhala, kdo je vrah... ale bylo to takové překombinované. A co mě tedy rušilo asi nejvíc, tak byl překlad! Musela jsem se přesvědčit, jestli i tuto knihu překládal ten samý člověk, jako ty předchozí. O překlepech nemluvě... Tak snad to příště bude lepší ;-)
Výkřik zoufalství nad tím, kam naše technikou prošpiclovaná společnost spěje, zabalený do thrillerového hávu. Zajímavé prostředí, napínavá zápletka, překvapivé rozuzlení, které vysvětlí opravdu velkou spoustu věcí, nad níž vám mohl v průběhu čtení viset otazník - vlastně vše, co by člověk mohl od podobného titulu čekat. Jen kdyby to nebylo tak příšerně, příšerně, příšerně ukecaný - chápu, že v současnosti převládá trend spíš mohutnějších knih, ale téhle by větší náklon a tím pádem i spád jen prospěl.
Chápu i samotný konec, rozumím, proč ho autor pojal, jak ho pojal, ale stejně jako v případě většiny předchozích stran, i tady by méně mohlo znamenat podstatně více a efekt, jenž by mohl mít, by mohl být o něco zásadnější.
Knihu jsem poslouchala v audioverzi v podání pánů Rímských, kteří z ní učinili lahůdku a jen kvůli nim zvažuji dokonce čtvrtou hvězdu, což v případě tohoto žánru nedělám v podstatě nikdy. (Ale ne, formálně 3, v duchu o půl víc, to by bylo nefér vůči jiným knihám.)
Pan Minier je prostě super :-) Dávám 5 hvězd a kdyby to šlo, dala bych klidně ještě jednou tolik :-)
Tak to byl ku*evsky dobrý příběh, pokud chci být věrná názvu knihy. Přečteno za dva dny, kniha prakticky nešla odložit. Neobyčejně čtivá, napínavá,má rychlý spád a je plná zvratů. A konec? Je to volba autora a on si vybral tohle řešení - podle mě vůbec ne špatné.
Po přečtení triologie o M. Servezovi jsem byla zvědavá, co Zkurvenej příběh přinese. Knížka se četla skvěle a byla jsem zvědavá jak dopadne. Musím přiznat, že mi konec knížky zkazil celkový dojem. Závěr pro mě byl velkým zklamáním. :(
Nejprve jsem knihu po pár stránkách odložila, nemohla jsem se začíst. Po čase jsem se k ní vrátila a pak už četla jedním dechem. Příběh vás vtáhne do děje a nenechá vydechnout. prostě musíte číst, musíte vědět, jak to dopadne. Větší množství stran pro mě dobrý, nevadilo mi to. Rozhodně doporučuji.
Po třech knihách s Martinem Servazem, se kterými jsem byl velmi spokojený, příjemná změna. Kniha se mi četla lehce, bavila mě, 600 stran mi vůbec nevadilo.
Mazec. Opravdu dobré, napínavé a na konci překvapivé čtení. Knihy Bernarda Miniera mě baví, jsou poutavě napsané, jeho styl mám prostě ráda a Zkurvenej příběh není vyjímkou. Jen doufám, že se Bernard nefláká a už pracuje na další dobré knize. Budu se těšit.
Na tuhle knihu jsem chvíli čekala, protože Minier se mi líbil v předchozích knihách.
A nezklamala mě, i když tento příběh je jiný. Jak se začtete, nemůžete se odtrhnout, i když nějaké malé odchylky od reality by se našly, ale je to thriller, tam může pracovat fantazie. Určitě doporučím!
Ale přiznám se, že je mi trochu smutno po Martinu Servazovi a Pyrenejích.
( AudioKniha ) Začátek knihy mě zaujal a poslouchal jsem dal v jednom kuse dá se říci , opravdu dobrá a napínavá kniha až do konce ale závěr byl neočekávaný trošku i smutny.
A věžím že další knihy budou stejně dobré.