Zlatka nezbednice
Věra Řeháčková
Příběh šestileté Zlatky vyrůstající na statku, který byl v restituci vrácen jejím prarodičům. Zlatka miluje zvířata, především koně. Přátelství s klisnou Lysinkou, koněm Hnědákem a poníkem Vrankou jí bohatě vynahrazuje lopotu, která se nevyhne ani takto malému děvčátku. Krásné zážitky a nesčetná veselá dobrodružství poznamenají Zlatčin vztah ke koním na celý další život.... celý text
Opravdu nadherny pribeh ve kterem se stridaji vesele prihody se smutnymi, presne jak je zivot prinasi. Zlatka je uzasna, odvazna a bystra holka ktera se se vsim pere s humorem. Pamatuju si, ze jsem tuto trilogii cetla uz jako mala a moc se mi libila. A ted, jako dospele, se mi libi uplne stejne :)
Nádherný příběh o lásce ke zvířatům, koním, malé holce , která všechny rozesměje a hlavně o životě na vesnici a o tom jaký je skutečný svět. Pro někoho je to možná minulost nebo pohádka, ale pro někoho kdo takhle od malička vyrůstal a spal třeba na peci to musí být vzpomínání na staré a dobré časy. Nádherný a s citem napsaný příběh vhodný pro děti, ale nejenom pro ně.
Četla jsem to jako malá a milovala jsem to :) všechny tři knížky o Zlatce. Dodnes je mám doma, ale asi bych to už nečetla.
Hezky se to četlo, ale život na statku je asi velká dřina. A zvláště pak, žije-li tam dítě. Musí od mala pomáhat, tytam jsou chvíle, které by mělo dítě trávit se svými kamarády. Něco málo o tom vím. Moje matka také vyrůstala na statku.
Jako bych ve Zlatce viděla sebe samu. Vždy bylo mým snem bydlet na statku, který by byl plný různých zvířat, hlavně koní! Hezké a příjemné čtení pro malé nezbednice jako byla hlavní hrdinka.
Tahle knížka mě naplňuje krásnými vzpomínkami, čítávala nám jí babička, když jsme byli malý. =)
Milé čtení pro dostpívajíci čtenáře. Prostředí koní jsem v dětství milovala a proto mě knihy o Zlatce velice bavily.
2004 | Adam a Erik – kluci z hor |
2013 | Prožila jsem něco neuvěřitelného |
2011 | Dívka s cizí tváří |
2007 | Hon na kluky |
1995 | Jsi jednička, Zuzko |
Opravdu pěkná knížka nejen o koních. Velmi doporučuji všem čtenářům kteří mají rádi koně a různá jiná dobrodružství.