Zloba

Zloba
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467070/mid_zloba-cJ7-467070.jpg 5 2540 2540

Robert Hunter série

Na počátku příběhu dojde k podivné autonehodě a vzápětí je zatčen muž, podezřelý z dvojnásobné sadistické vraždy. Následující vyšetřování vede k odhalení vraha, který nejméně pětadvacet let unášel, mučil a vraždil oběti po celých Spojených státech, aniž měl někdo tušení o jeho existenci. Podezřelý tvrdí, že je jen pěšákem v obrovském labyrintu lží a klamu dá se mu věřit? To má zjistit detektiv Robert Hunter, tentokrát pohostinsky vystupující ve službách FBI.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art

An Evil Mind, 2014

anája
06.11.2019 5 z 5

Perfektní psychothriller, napínavý od začátku do konce.Wow Jen ten konec mi připomněl, konec z jedné knih Tima Weavra, kdy vrah nastražil podobnou léčku.No bylo to hodně děsivé, výborný námět na film.PS člověk se sžije s hrdiny a tady mě ten konec hodně zasáhl.....

monci6485
31.10.2019 5 z 5

Čtení je to skvělé, ale jednání FBI dost nereálné. Na druhou stranu, o čem by to bylo, že..

Malá ochutnávka z knihy:
"Někdy kyselý, někdy hnilobný, někdy odporně nasládlý, někdy trpký, někdy takový, až se z něj zvedá žaludek, a většinou kombinace toho všeho. Nikdo vám neřekne, jak vlastně páchne smrt."

stryc_Pepin
30.10.2019 5 z 5

Vynikající jako vždy ... wow pane Cartere ... je to přesně ta kategorie knih, kde se nelze odpoutat od děje a někdy si říkám, že Chris nemůže být taky docela normální :-) ... ve vší úctě pochopitelně :-) , ale vždy když si myslím, že už nemůže vytáhnout z klobouku zvrácenější kousek než doposud, tak on to udělá.
Vždy když odkládám Carterovu rozečtenou knihu, tak si říkám, že by bylo škoda kdyby mě v noci trefil šlak, bo bych nevěděl, jak to dopadlo :-)
Díky pane Cartere a jen tak dále :-)

Ticiana
29.10.2019 5 z 5

Tak s každou knihou si říkám ze to byla jízda. Ale tahle byla jeste lepsi. Trosku jinak napsaná ale možná mne to bavilo i vic. Měla hodně velkej spad a byla velice děsivá. Zabíjení ve jménu viry a vědy... nejhorší co muže byt... uz abych se dostala k Nenávisti

Rodaw
23.10.2019 5 z 5

ZLOBA
Zloba je jiná, než předešlé knížky ze série.... Jiná, sama svá a vše posouvá ještě na vyšší level. Poznáme tu Roberta. Jeho minulost a to, jak k němu osud byl - a stále je - nemilosrdný. Knížka je děsivá, protože v sobě ukrývá obrovskou dávku zla. O to strašidelnější je fakt, že jde o skutečný příběh z Carterovi praxe psychologa (samozřejmě je to poskládání různých případů do jednoho, ale i tak!). Svým způsobem je to "povídací" knížka, hodně hodně psychologická. Robert stojí proti někomu, kdo "je mu roven". O to je to zajímavější. Vynikající čtení...
Více na mém YouTube :-).

pavlinka0250
21.10.2019 5 z 5

Knihy Chrise Cartera jsou pro mě zárukou skvělého čtení, zatím to byla vždycky sázka na jistotu a nikdy čas strávený s jeho knihami nebyl čas ztracený.
Také si jeho knihy dávkuji pomaloučku, polehoučku, jinak bych už neměla nic před sebou.
Nemám co vytknout, byla to super jízda.

Steiniglovka
17.10.2019 5 z 5

Chris Carter svým šestým příběhem přešel na trošku jiný styl vyprávění, není zde jeho klasická dějová linka...a nikdy bych neřekla,že to řeknu,ale je to sakra dobře. Neměla jsem v plánu hned po Zlobě pokračovat v sérii,ale tohle byla taková jízda,že mi asi nic jiného nezbyde :D
"...je to můj první thriller, kde se většina zápletky a postav zakládá na skutečných faktech a lidech, s nimiž jsem se setkal za časů své praxe soudního psychologa"

A právě tohle je děsivé. Setkáváme se tu se zločincem, který není obyčejný psychopat, na které jsme v Carterovo thrillerech zvyklí,ale s nesmírně inteligentním a zvráceným člověkem, který Hunterovi vážně zatopí - a co víc, poznáme Robertovu minulost a spoustu vysvětlení nejasností z předchozích dílů.
Chyběl mi v tomhle díle Carlos Garcia, ale vzhledem k ději je to pochopitelné :)
Chyběl mi zde Carlos Garcia

a právě tohle je na tom to děsivé.

elena2054
16.10.2019 5 z 5

Úžasné vyprávění, ovšem vyjednávání pachatele s členy FBI mi přišlo přitažené za vlasy.
Jinak to byla krásná psychologická hra.

LadyHip
15.10.2019 5 z 5

Jo, Carter je návykový. Souhlasím s předchozími komentáři - tohle je nejlepší díl. Jen to prvotní prohlášení o autentičnosti většiny příběhu mi tedy nahání skutečnou hrůzu.

veronika5649
14.10.2019

Dokonalá kniha čtu ji už po několikáté a nikdy nezklame , jen doporučuji

Pajuška59
11.10.2019 5 z 5

Opět úžasná kniha, Chris Carter mě nikdy nezklame :)

Pavel83
05.10.2019 5 z 5

Pro mě asi nejlepší kniha od Cartera. Pro Huntera děsivé zjištění o jeho minulosti... Těším se na pokračování -kniha Nenávist.

CafeMan
24.09.2019 5 z 5

Čekal jsem hodně, ale tohle... Prozatím nejlepší díl. Jen bych prosil překladatele ať se vyhne slovům "poblinkala se". Opravdu pěst na oko.

Petulla72
20.09.2019 5 z 5

Naprostá změna stylu a pojetí nicméně s výborným výsledkem - to jak si hraje s psychologií člověka je opravdu obdivuhodné.
Autor v knize dokonale využil svou původní profesi, umožnil nám nahlédnout do duše sociopata.
Za mě jedno z nejlepších děl od Chrise Cartera!

MOmoMO
19.09.2019 5 z 5

Tak tohle pro mě byl nejlepší díl. Díl ve kterém se dozvíme o něco víc o mém superhrdinovi Hunterovi. Byla jsem ráda, že zvolil odlišný styl než u předchozích dílů..
Jdu na další díl a jdu dokoupit zbytek, prostě težká závislost.

twiggynka
18.09.2019 5 z 5

Chris Carter je prostě skvělý spisovatel. Jeho knihami se proplouvá úplně samo. Hunter opět válí a vždy se najde v té hrůze něco co ještě dokáže překvapit.

jana0345
12.09.2019 5 z 5

Carter opět nezklamal.

monte
08.09.2019 5 z 5

Co dodat ? Opět skvělá detektivka

kika_
08.09.2019 5 z 5

Tahle kniha ve mě zanechala hluboký dojem. Originální zápletka - naprosto nepředvídatelná. Příběh byl celkem šokující a odporný, avšak o to více napínavý.

Gizbern
07.09.2019 5 z 5