Zloba
Chris Carter
Robert Hunter série
Na počátku příběhu dojde k podivné autonehodě a vzápětí je zatčen muž, podezřelý z dvojnásobné sadistické vraždy. Následující vyšetřování vede k odhalení vraha, který nejméně pětadvacet let unášel, mučil a vraždil oběti po celých Spojených státech, aniž měl někdo tušení o jeho existenci. Podezřelý tvrdí, že je jen pěšákem v obrovském labyrintu lží a klamu dá se mu věřit? To má zjistit detektiv Robert Hunter, tentokrát pohostinsky vystupující ve službách FBI.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , BB artOriginální název:
An Evil Mind, 2014
Keď som čítala prvýkrát, tak som si povedala, že táto kniha je iná, ako ostatné "cartrovky" a úplne odvarená som z nej nebola. Potom som si ju vzala po druhé (už to po druhé bolo dokopy asi 4x) a myslím, že je úplne geniálna. Už len z psychologického hľadiska mi príde strašne zaujímavá. Tešme sa, okolo 11.9. vyjde Nenávist, Lucien zdrhne z lochu a vydá sa loviť Huntera. Cítim v špiku kostí, že to bude masaker.
Kniha odsýpá, že se dá zvládnou v řádu pár dnů. Nicméně zároveň je i náročná. Nebo alespoň pro mě byla, protože si tady autor se svoji obrazotvorností opravdu vyhrál. Občas jsem musel přestat číst a "oddechnout si". Třeba když hlavní padouch nechal rodiče sníst vlastní dceru. Ale nebudu prozrazovat. Dozvídáme se toho i spoustu ze soukromí Roberta. Byť tedy pro mě byla kniha docela "náročná", řadím ji mezi zatím nejlepší díla autora. Jedná se tedy teprve o šestý díl a tak nevím co ty další, ale z dosavadních příběhů to mohu klidně říci. Docela mě mrazí, pokud kniha vychází ze skutečných událostí, jak sám autor v úvodu píše. Že opravdu tady běhal či běhá takový nějaký Lucien Folter a vesele si čtvrt století vraždí. Ale nejen vraždí...nicméně co dalšího s obětmi dělá, to už bych moc napovídal :-) .
Co se týče samotného děje, tak Garcia nám odjel na dovolenou a Hunter, který již Havaj nestihl se dal do holportu s FBI. Děj je vystavěn úplně jinak, než jak jsme u mistra pera, pana Cartera zvyklí. Padlo to tady již v recenzích mockrát jak to je. Trochu jsem se toho bál, zda to nebude na úkor děje a napětí...a opravdu není.
Závěrem jen malé varování...číst jen na vlastní nebezpečí a není pro citlivé povahy :-)
Chris Carter tentokrat pojal knihu jinym zpusobem a to tak, ze vrah byl znam od zacatku a rozpletala se pavucina vrazd za dve desetileti. Bravurne popsane postupy FBI, napeti, znechuceni nad popisy obeti, a dramaticke vyusteni...proste dokonalost. Akorat jeho partak Garcia tentokrat v pribehu nebyl. Kniha se zaklada na skutecnych faktech a lidech s kterymi se Carter setkal ze sve praxe soudniho psychologa.
Zajímavý, zvrhlý, nechutný příběh dle skutečných události... Jako cože?! Šílené, že mezi námi existují lidi jako hlavní padouch. Velmi povedené dílo....četlo se samo. I když autor je vážně kapánek moc drasticky, tak píše opravdu poutavě a těším se na další jeho knihy.
Další kniha, která mě nechtěla pustit ze spárů. Autorova fantazie (zdá se) nezná mezí.
. . . thriller, kde se většina zápletky a postav zakládá na skutečných faktech a lidech - napsal pan spisovatel v úvodu. To mne teda vyděsilo. Kdyby si to spisovatel vymyslel, tak si řeknu, že má velice bujnou fantazii a nechá mě to v klidu, ale že taková monstra běhají po světě - nějak se mi nedostává slov. Výborně napsané, ale jednou přečíst mi to stačilo.
Wau! Emoční psycho! Chris Carter nemůže být normální! :D Taková propracovanost, to nepochopíš. Miluju jeho knihy a úplně stejně miluju Huntera. Vážně skvělé čtení z kterého mrazí. Pecka.
Šlo o uplně jiný druh vyšetřování než jsme od tohoto autora zvyklý... nicméně za mě jeden z nejvíc povedených příběhů :) Pokračuju s detektivem Hunterem dál :)
Tato kniha byla trochu jiná než předcházející díly. I když známe vraha téměř od začátku, vůbec to neubralo na napětí a čtivosti. A jde se na další díl.
Teda to byla zase jízda ve stylu Cartera. To bylo opět parádní počteníčko, od kterého se nešlo odtrhnout.
Poprvé jsem knihu přečetl tak 3 roky zpátky a bylo to mé první setkání s autorem. Po dočtení všech ostatních knih včetně Galerie mrtvých, jsem se do ní pustil znovu v očekávání, jak na mě bude působit nyní... řeknu to takhle, ano, někdo může hledat chyby a nedokonalosti v ději, já si naproti tomu z knihy poprvé odnesl pocit, ze Robert Hunter není jen živá wikipedie, co vše zná, ale je skutečně zranitelný člověk, a to nemyslím jen po fyzické stránce. Poprvé ze všech knih od Chrise Cartera jsem Huntera vnímal i po jiné stránce, ne jen jako policistu, který prostě hledá dalšího vraha, kniha konečně odhaluje do detailů i jinou minulost Roberta než úmrtí jeho matky (a i to zde bylo rozebrano více kdy jindy) a už jen díky tomu si kniha 5* zaslouží! ... \no spoiler\
Opět musím napsat: WAU!. Carter se opět vyznamenal. Ani u této knihy jsem opět netušila jak to dopadne. Příběh byl hodně psychologický a tudíž na čtenáře náročný. Autor si s Hunterem pěkně pohrál. Co já budu dělat až dočtu všechny knihy to teda opravdu nevím. Za mě 5/5*. Jde se na další díl: Já jsem smrt.
Tak trvalo mi necele dva dny to přečíst, líbí se mi, že autor píše o tom, co zná. Ovšem dostat se do hlavy takovému.... To musí být umění, se s tím vypořádat. Autor mě zaujal, stejně tak i postava Roberta huntera. Asi to nebyla poslední kniha o něm, uvidíme, zda mě autor překvapí nebo se bude opakovat...
Za mě zatím nejlepší z jeho knih. Napínavé, nečekané a -jako téměř všechny jeho knihy- velmi chytlavé. Jsem neskutečně ráda, že jsem na Ch. Cartera omylem narazila a od té doby ho nepustila. Je to velmi zajímavá kniha jednak z dějové části, ale je zde i mnoho informací, které se dozvíte během četby. Rozhodně stojí za to, si ji přečíst.
vraždy detektivní a krimi romány thrillery napětí sérioví vrazi brutalita FBI mučení psychopati, sociopati vyšetřování
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Nejlepší z nejlepších, jako každý díl ..