Zloba
Chris Carter
Robert Hunter série
Na počátku příběhu dojde k podivné autonehodě a vzápětí je zatčen muž, podezřelý z dvojnásobné sadistické vraždy. Následující vyšetřování vede k odhalení vraha, který nejméně pětadvacet let unášel, mučil a vraždil oběti po celých Spojených státech, aniž měl někdo tušení o jeho existenci. Podezřelý tvrdí, že je jen pěšákem v obrovském labyrintu lží a klamu dá se mu věřit? To má zjistit detektiv Robert Hunter, tentokrát pohostinsky vystupující ve službách FBI.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , BB artOriginální název:
An Evil Mind, 2014
Na první straně vás kniha chytne a už vás nepustí, dokud ji nedočtete. Sympaťák Robert Hunter je povolán k jednomu případu, který se ho až příliš osobně týká... Skvěle a neotřele psáno od vraha k oběti, a přesto tu není prostor pro nudu. Je velmi zajímavé sledovat pochody vraha, jeho zvrácenost a nenucenost a zároveň musím ocenit bravurní znalost psychologie hlavních postav. Doporučuji, za mne nejlepší Carterovka.
Trošku mi zde chyběl, parťák hlavního hrdiny. Kniha byla opět drsná a zjištění jedné věci z minulosti mě dost dostalo. Přeci jenom byla tahle kniha trochu jiná, kdo četl pochopí. Doporučuji :)
Tohle byl asi nejlepší díl! Opět skvěle napsané. Napínavé a hrůzné čtení. A z toho, že byl děj inspirovaný skutečnými událostmi mi leze mráz po zádech...
Naprosto uchvacující knížka. Když už jsem si myslela, jak to bude, znovu přišel autor s něčím novým a překvapujícím. Udržel mou pozornost od začátku do konce. Kolikrát jsem chtěla přeskočit kapitolu, jen abych se dozvěděla nakousnutou informaci. Knihu vřele doporučuji.
Moje druhé setkání s Robertem Hunterem a opět nemám slov. Tohle je prostě chlap, který ztělesňuje snad všechny klady, na které jen člověk může pomyslet. Chlap, kterého si chtě nechtě musíte oblíbit. Kniha byla opět napínavá od samého začátku, takový seznam zvráceností by snad normálního člověka nemohl vůbec napadnout. Pokud je tohle podle skutečnosti, pak můžeme jako čtenáři být rádi, že se vše odehrávalo až v daleké Americe. No, hodnotím opět vysoko a těším se na další knihu, o kterou, jen co to půjde, opět rozšířím řady své knihovny!
kniha podle skutečné události, tak to je celkem děsivá představa, jaké lidi chodí mezi námi. Jinak samozřejmě kniha za mě bomba, ostatně jako všechny knihy od Cartera
Ufff, tak to byla síla! Nejděsivější na tom všem asi je, že kniha byla napsána podle skutečné události. Nejdřív jsem si myslela, že mě to nebude bavit, protože vraha jsme prakticky znali hned od začátku, ale opak byl pravdou, postupně jsme začali rozplétat klubko jeho života, až došlo k úplnému vyvrcholení, při kterém jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Musím přiznat, že jsem si myslela, že jsem dost otrlá, ale tady jsem se teda fakt bála a ten konec jsem musela teda vydýchat!
Zprvu jsem byla knihami od Chrise Cartera nadšená, s každou další knihou mi však více vadí autorův styl, který mi přijde takový povrchní a až moc okatě se snažící budit v čtenáři negativní emoce.
Jsem ráda,že jsem náhodou narazila na tohoto autora v levných knihách a po přečtení,jsem ihned začala dokupovávat ostatní.Zloba byla bomba,četla jsem do noci,dokud nebyl konec,nemohla jsem ji odložit,neuvěřitelné a zase jiná režie,to je Pan spisovatel,to si člověk počte a rozum zůstává stát.....
Tak tohle rozhodně a opět ano. No páni, to byl teda nářez. Už jsem si u tohoto autora zvykla na preciznost a jsem ráda, že mně opět nezklamal. Trochu jinak napsané než předchozí díly, ale za mně fakt dobrý.
P.s. Autor, který na prvních stránkách prozradí vraha a i přesto napíše tak napínavou detektivku...smekám a ohýbám svůj hřbet hluboko k zemi.
Jako vždy pan Carter nezklamal. Ještě že jsem knihu četla o dovolené a mohla nerušeně hltat stránku za stránkou bez odkládání. Jen občas nechápu, co člověk musí nosit v hlavě, aby psal takové knihy.
Carter patří mezi mé oblíbené autory, přečetla jsem asi 5 knih ale i přesto že jsem dala 5hvezdicek tato kniha bude poslední. Je to až moc drastická četba a přijde mi že se opakuje. Hunter vždycky vyhraje ...
Tato kniha je oproti autorovým ostatním psána jinak a pro mě byla asi nejlepší. Možná proto, že tenhle magor mě vyděsil ze všech nejvíc. Klobouk dolů, hned na začátku znáte vraha, přesto knížku nemůžete odložit a potřebujete vědět, co bude dál.
Carter opět nezklamal,tento díl se mi líbil hlavně proto,že jsem se více dozvěla o minulosti detektiva Roberta.Jinak opět děsivý,zajímavý,napínavý,poutavý,nemilosrný,dojemý příběh.Motiv a pouto,které váže pachatele k Robertovi je chvílemi děsivé.Kniha se moc dobře četla a je mi líto,že nemohu přidat hvězdičku k hodnocení.
vraždy detektivní a krimi romány thrillery napětí sérioví vrazi brutalita FBI mučení psychopati, sociopati vyšetřování
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Zloba se od předchozích románů svou koncepcí dost liší. Příběhově zde Carter nabízí děj, který silně připomíná Mlčení jehňátek.
Opět se to čte dobře, ale tradiční skoro dokonalé úrovně tato kniha nedosahuje. Asi největší problém jsem měl s až absurdně dokonalým plánováním pachatele. Pak mi ještě vadilo jedno překvapivé zhmotnění jedné postavy, ale to se na konci celkem obstojně vysvětlí.
Konečný dojem 70%.