Zmizela v mlze
Michaela Klevisová
Josef Bergman série
Josef Bergman #5 Kriminalista Josef Bergman chce strávit poklidnou dovolenou v odlehlé vesnici u norského fjordu. Místo rybaření se však ocitne v hodně zamotaném případu. Místní psychosomatička Katrine totiž začne dostávat výhružné vzkazy, vyčítající jí smrt její sousedky. Vzápětí Katrine zemře další pacientka. Rybáři ji najdou uškrcenou na opuštěném místě u řeky. Bergman postupně zjišťuje, že skoro každý obyvatel zdánlivě idylické vesnice má nějaké tajemství.... celý text
Detektivky, krimi Romány Literatura česká
Vydáno: 2018 , MottoInterpreti: Kristýna Kociánová
Poklona paní spisovatelce. Velice čtivé, výborně vykreslená charakteristika jednotlivých postav, napínavé až do konce. Moje první knížka od autorky.
Až žasnu, že je to dílem české spisovatelky.
Ráda se vrhnu na další.
Vřele doporučuji.
U mě dobrý ... Kniha se mi moc dobře četla. Moje druhá od této autorky a určitě si přečtu i další. Prostě mě to baví. Pro mě příjemný styl psaní. Pohodové čtení, jsem ráda, že jsem Michaelu Klevisovou objevila.
Josefu Bergmanovi se nechce domů a autorce opustit cizokrajný motiv. Tak jsme se ocitli na rozhraní Norska a Finska, trochu se dozvěděli o Sámech (ale o nich jsou jiné detektivky). Četlo se to dobře, tvorba Klevisové je sice trochu schématická (mladá žena, stará žena, rozpadlé rodinné vztahy, sem tam kočka, příroda a Josef Bergman), ale nečtu-li jednu knihu za druhou, dá se to unést. Taková odpočinková četba na tři dny, neurazí, trochu pobaví.
Vlastne nevim, co si o knize myslet. Detektivni pribeh byl zajimavy, ale dost mi to pripominalo zahranicni namet knihy Naposledy se ohledni. Podobna zapletka, jen se tedy vrazdilo. Uprimne se mi popisovani krajiny, jak je to tam uzasne, nelibilo. Asi jsem to autorce neverila a spis mne to behem cteni rusilo. Jinak vcelku slusna detektivka a poutavy pribeh.
Tohle podle mě není detektivka, když se prvních padesát stran jen popisují vztahy a charakteristiky postav v malé vesničce a vražda nikde ... Bohužel mě to nezaujalo a knihu jsem odložila...
Dvěma slovy - hezky napsáno.
Rád jsem četl, těšil jsem se na další část knihy, když jsem knihu odkládal. Dobře promyšlená zápletka, určitě úžasné líčení severské přírody.
Moje první setkání s autorkou a kniha se mi líbila. Nic nebylo přitažené za vlasy. Kniha se mi četla dobře a příběh měl zaujal.
Michaelu Klevisovou mám ráda. Její knihy, které jsem zatím četla se mi líbily, ale tato mi nějak nesedla. Nemohla jsem se začíst, stále jsem se ztrácela v ději a v postavách. V polovině jsem knihu zaklapla a dost. Je mi líto, tentokrát dávám jen 3 hvězdy ... Asi je vina ve mně, věřím, že dalším čtenářům se kniha bude líbit ...
Kniha se mi četla moc dobře. Je pravda, že na můj vkus tam bylo zbytečně moc postav. Krásně byla popsaná příroda v Norsku a myslím si, že i tato detektivka Michaeli Klevisové stojí za přečtení. Doporučuji
Kniha je na můj vkus taková vlažná. Prolíná se v ní hodně životů, hodně příběhů, je přehledná ale od určité chvíle taková jasná. První stránky jsem četla s nadšením a s obrovskou zvědavostí, ale čím víc stránek jsem obrátila, tím méně napínavou se pro mě kniha stávala.
Shrnutí: Znám určitě nápinavější deketivky, ale dejme tomu že tahle nenudila...
Mé první knize od spisovatelky dávám slušné 4*. Na plný počet mi zápletka přišla trochu překombinovaná, pojetí místy polopatické a "ukecané". I tak se mi knížka četla velmi dobře a líbil se mi autorčin styl. Proto se zas ráda někdy pustím do další autorčiny knihy.
Četlo se krásně. Na autorce mám ráda, že všechny postavy jsou komplikované, komplexní a uvěřitelné. Za mě paráda, odpočinkové čtení.
Pokud srovnám tuhle knížku s dalšími detektivkami Michaely Klevisové, tak ji řadím mezi ty slabší. Četla se dobře, místo, kde se detektivka odehrávala bylo zajímavé. Rozuzlením jsem byla trošku zklamaná. Je to takové dovolenkové čtení.
kniha ma prijemne prekvapila...autorka pise velmi ctivo, pre mna bolo najzaujimavejsie vykreslenie charakteru jednotlivych postav, ich vzajomnych vztahov, popis zivota v tak odlahlych miestach, severskej prirody ...detektivna linka bola az sekundarna...
Knihu ještě nemám zcela dočtenou. Pokud si projdu 10 posledních komentářů, je zřejmé, že každý z nich kouskem vyjadřuje moje pocity.
JB je český Poirot - kam přijede tam vražda. Příběh a celá kniha je silně ve vleku předcházejícího dílu Ostrov mnichů. Ano příběh se pro někoho asi může vléct. Ale díky tomu, že autorka skvěle popisuje scenérie, a neustále čtenáře udržuje v napětí co se z jaké postavy "vyklube", nijak to příběhu nevadí. Každopádně, jsem zvědavá kdo je vrah a proč. Co se v uzavřené komunitě za Polárním kruhem stalo. A zda všechny postavy, které autorka dosud nastínila jako "podezřelé", dokáže uspokojivě vysvětlit. Nechám se překvapit. Nicméně jsem četla všechny díly série. A ani jeden nezklamal. Pohodová oddychovka.
Tak tenhle díl podle mne nejslabší z celé série. Nudné, nabavilo mĕ to, konec předvídatelný.
Velké zklamání. Celý děj se tak nějak divně vleče. Příliš mnoho postav, obviněných i viníků.
vraždy Norsko cestování české detektivky a krimi rybolov, rybářství, rybaření thrillery pro ženy
2020 | Drak spí |
2021 | Prokletý kraj |
2017 | Zmizela v mlze |
2019 | Sněžný měsíc |
2023 | Vraní oko |
První přečtená knížka od této autorky. Četla se hezky, líbilo se mi prostředí, kde se odehrávala.