Znalcem vína za 24 hodin
Jancis Robinson
Co dělá dobré víno dobrým vínem? Je to klima? Odrůda? Um a zkušenost vinaře? Kritička vín Jancis Robinson udělá znalce vína z každého. Naučí vás poznávat vína podle odrůdy, barvy a chutí, lahve, etikety, párovat vína s pokrmy, abyste se v tom množství druhů dokázali orientovat.
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2016 , GradaOriginální název:
The 24-Hour Wine Expert, 2016
více info...
Přidat komentář
Kniha určená především pro ty, kdo si chtějí jednou za čas pochutnat na dobrém vínu. Pro takové případy není potřeba znát veškerou odbornou literaturu. I sama autorka mnohokrát nabízí čtenáři levnější a vyváženější alternativu toho či onoho vína. Určitě užitečnější příručka, než těžké a odborné knihy, které sice zaujmou, nicméně pro běžného člověka zůstanou pouze zajímavé.
Velmi přehledná a čtivá publikace, zejména pro ty, kteří se chtějí dozvědět něco víc o víně.
Základní přehled o víně si sice uděláte, ale ... Těch ale je víc. 1. Autorka zmiňuje celý svět, ale o oblastech v ČR se nedozvíte skoro nic. 2. To samé platí o odrůdách pěstovaných u nás, ale třeba i v Maďarsku. ... Doporučení vín k jídlu a doporučené teploty vín pro podávání je ale zpracováno přehledně. Takže shrnuto, pokud o víně nevíte zhola nic a po přehledu našich vín a oblastí netoužíte, tato kniha vám bude stačit. Pokud vás zajímá víno, historie, přehled světových i našich vín, ale i vše, co k vínu patří (například jak si víno vybrat, aby mi chutnalo), navštivte raději nějaké muzeum vín a doplňte ji ochutnávkami a povídáním si u dobrého vinaře. :-D.