Zodpovědně lehkomyslná
Marcela Mlynářová
Oblíbená autorka řady populárních knih (Chalupářkou z donucení, Důchodkyně nestřílejte, V padesáti na začátku, Asi nejsem ženská, Z lodiček do holin, Dvakrát dole, jednou nahoře aj.) přichází s novým titulem. Opět v něm otevřeně a bez servítek komentuje dění kolem sebe i ve světě a vypráví nenapodobitelným stylem o svých pozoruhodných příhodách, o dobrodružných cestách po krásách naší země, o radostech a strastech prožívaných na své chalupě, o životních vrcholech, pádech a zvratech. Autorka potvrzuje, že není podstatný věk, ale přístup k životu, a navzdory všem ranám osudu je třeba vždy hledat to dobré a nikdy se nevzdávat. Kniha je vyzdobena půvabnými ilustracemi Terezy Budilové.... celý text
Já stále doufám, že se vrátí zábavnost a humor jejích prvních knih. Proto si ji znovu půjčuji v knihovně. Ale zklamání!
Další kniha od této autorky ,která podle mne, má správný optimistický pohled na život a její žvotní krédo je" Žít a užít si " a tak nás opět i v této knize provede svými cestami po krásách naší země ,ale i svými radostmi i strastmi,které prožívá.Opět autorka potvrzuje ,že není důležitý věk,ale pohled na život.
Skuteční přátelénás budou brát takové,jací jsme.
Nepřátelé nás pomluví i kdybychom pod tíhou svatozáře lezli po čtyřech.
Marcela Mlynářová je mou oblíbenou spisovatelkou. Její knihy jsou odpočinkové. Líbí se mi její životní nadhled. Ráda s ní v duchu cestuji po kopcích i památkách. Knížky jsou ze života, ale nechybí jim humor.
Dalo by se to shrnout takto- Tak nudnou knihu jsem od autorky nečetla. Její knihy byli dobré, ale tato kniha to byl jeden velký zmatek a bohužel se člověk už moc nenasmál.
2010 | Důchodkyně nestřílejte |
2011 | Z lodiček do holin |
1999 | Chalupářka |
2012 | Kdo nehřeší, nežije |
2006 | Dcera na zabití |
Vtipné to není, cestopis to není, děj to nemá, nedejbože myšlenku. Nejvíc to připomíná návštěvu otravné, nudné a přesto upovídané tetičky. Neustále tlachá o ničem, vypráví, kde všude byla, co tam jedla, jak to bylo krásné a jak se o ni starali. Vy přitom nenápadně koukáte po hodinách a doufáte, že bude brzy konec a že se přece jen nějaká pointa dostaví. Spoiler: Nedostaví. Jednu hvězdičku dávám za to, že přece jenom tuhle zbytečnost jde lépe odložit než onu otravnou tetičku.