Zprávy z pelíšku
Daniela Krolupperová
Jednoduché vyprávění je určeno nejmenším čtenářům. Společně s hravým štěňátkem, které objevuje svět, se seznámí s radostmi, ale i se strastmi obyčejného psího života. Štěňátko poznává, jak je důležité mít svůj pelíšek a svoji misku. Zjišťuje ale také, že to vůbec nejdůležitější je domov a milující rodina, vlastně smečka. Kniha je určena pro čtení genetickou metodou.... celý text
![Zuzvil Zuzvil](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23600/zuzvil-VJY.jpg?v=1540821426)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížka má především překrásné ilustrace, které okouzlí nejen děti, ale i dospělé. Knížku mi předčítala dcera (9 let), je tam akorát textu v poměru k obrázkům na tzv. druhé čtení (celá knih obsahuje pouze velká písmena = genetická metoda čtení). Příjemný formát pro dětské ruce je fajn bonusem. Velmi se mi líbil nápad autorky napsat knížku z pohledu pejska a jeho myšlenek, i pro dítě je to nezbyklé a zaujme jej to. Za nás můžu určitě doporučit.
![Alca893 Alca893](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jak štěně poznává svět, hezky popsané jeho myšlenky.
Jediné, co mi vadilo, bylo, že až na pár výjimek byly všechny věty holé. Já to četla malým dětem před spaním, a fakt co pár slov tečka - konec věty, špatně to vyznělo :-) . Ale chápu, že je to spíše knížka na první čtení, a u toho to asi zase tolik nevadí, možná i naopak.
![sinamona sinamona](https://www.databazeknih.cz/img/users/55_/55834/m_55834-nXH.jpg?v=1527022540)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velmi hezký příběh vyprávěný zprvu štěňátkem, které poznává zvířecí i člověčí svět a mění se v dospělého pejska s duší štěněte. Nádherné ilustrace, nemohla jsem se vynadívat, ilustrace vytváří o to příjemnější atmosféru čteného. Kniha je vhodná zejména pro malé čtenáře, kteří se učí číst genetickou metodou, text je psaný velkým tiskacím písmem, ale dospělý rozhoděn nepohrdne takto krásnou dětskou knihou.
![foxi_ii foxi_ii](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/175336/m_175336-KFP.jpg?v=1521311714)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Hned na začátek, panejo!! Ty ilustrace jsou vážně nádherný :)
Knihu bych určitě doporučila do čtecích začátků, nejen že má krásný příběh, ale i velká písmena, takže dětem se bude číst jedna báseň :)
2014 | ![]() |
2018 | ![]() |
2009 | ![]() |
2016 | ![]() |
2013 | ![]() |
Taková jednohubka před spaním.