Zrada

Zrada
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365465/bmid_zrada-U9L-365465.jpg 3 38 38

Reeva O'Harová nikdy nic nedostala zadarmo. Vyrostla v drsných podmínkách východního Londýna, své první dítě porodila ve čtrnácti a pak v průběhu několika let přivedla na svět další čtyři. Ne, život se s ní nemazlil, ale ona především miluje své děti a ony zbožňují ji. Nejstarším z nich je Aiden. I on svou matku zbožňuje, ale taky ví, že ji přitahují dost nebezpeční muži. Už od dětství je mu jasné, že úkol vést a živit celou rodinu připadl právě na něj. Není to snadné, ale když ho matčin přítel uvede do tajů podsvětí, Aiden se rychle chytí. O svou rodinu se dokáže postarat ve všech ohledech a nehodlá na tom nic měnit. A pak potká Jade Dixonovou, která se taky dobře vyzná. Chrání Aidenovi záda, porodí mu syna, vytvoří mu pověst muže, se kterým si není radno zahrávat. Jenomže Jade se v branži pohybuje déle než on, a proto ví, že zničit se dá každý. A když je člověk na vrcholu, musí se mít nejvíc na pozoru. Zejména před těmi, kteří jsou mu nejblíž...... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Betrayal , 2016


více info...

Přidat komentář

čef
30.09.2022 4 z 5

Možná se mi to jenom zdá, ale autorka zde relativizuje hnusný život londýnské spodiny, která se neštítí nejhorších zločinů k tomu, aby si dobře žila. Staví tuto multikulti sbírku podivných charakterů do pozice morálních vítězů, kteří vždy najdou dobrou cestu. To mi brání k tomu, abych knihu pochválil, i když mi jinak literárně sedí, styl je trochu jednoduchý, ale vede poměrně přehledně a rychle k cíli. Trochu šokující, ale tak to u dnešního umění už asi musí být.

Renca.ch
19.08.2022 odpad!

Kniha mě nebavila,musela jsem přeskakovat, stále se opakující jedno a totéž, zbytečně rozvleklá parodie na gangsterku, žádná sympatická ani pochopitelná postava, konec divný, nedoporučuji k přečtení.


oleg
20.08.2021 3 z 5

Neurazí ani nenadchne,autorka má lepší příběhy,tady to bylo stále dokola i jsem se přistihla,že jsem četla víc řádků naráz-zkrátila bych to......

BecaTark
18.06.2020 4 z 5

Poutavy pribeh

Nunynka
22.08.2019 5 z 5

Já musím dát plný počet. A to z toho důvodu,že jsem prostě musela pořád číst a číst. Je pravda,že vztahy a situace okolo nich se neustále opakovaly,ale i tak mě kniha chytla.

cerna7151
04.08.2019 2 z 5

Jsem zklamaná... Kdyby kniha byla o polovinu kratší, nic by se nestalo... Žádný děj, v podstatě jen charakteristika postav, která se neustále opakuje.... Moje rodina, miluji je, nechala jsem si je, postarala jsem se... No... Škoda ????

Pjater
13.05.2019 3 z 5

Není to její nejlepší kniha, ale číst se dala a musím říct, že mě ten konec světa opravdu překvapil.

jasmína
06.03.2019 3 z 5

Kniha mě zklamala, ale až do 300.stran jsem vydržela nepřeskakovat.

Dřív se mi knihy M. Cole líbily. Buď jsem nyní zaměřená na jinou detektivní četbu, nebo se M. Cole změnil styl psaní.

Kniha mi přišla tak zbytečně rozvleklá.... a ty vztahy ??

Nemyslím si, že by v ani v tomhle podsvětí nemohla milovat někoho, o kom ví, že si pořád užívá s jinýma.

Mandlevest
25.11.2018 4 z 5

Už když otevírám knihu této autorky, vím přesně, co čekat a nikdy se nemýlím. Tady se prostě překvapení nekoná. Podobné náměty, stejný styl psaní, podobní hrdinové a bohužel, s každou knihou upadající úroveň. Když jsem četla od Martiny Cole první knihu Hanebná kráska, byla pro mě zjevením a její knihy jsem doslova hltala. Nyní je čtu, často s pousmáním. Ale nostalgie je potvora, a proto hodnotím o hvězdičku více než si, dle mého , kniha skutečně zaslouží.

josska
02.09.2018 5 z 5

Martinu Cole jsem hodně četla tak před 20 lety a moc mě bavila,ted jsem zkusila Zradu a super,napínavé,čtivé,člověk musí číst dál a dál...a ten konec mě teda šokoval....

putpuda
25.08.2018 3 z 5

Je to škoda,těšila jsem se a že začátku to vypadalo nadějně, ale opravdu je to opět jako vyprávění, jak to vlastně v tom světě zločinu chodí :( Posledních pět, šest knih nestálo za nic. Ano, dobře se čte, ale zbytečných 400 stran, stačilo by 200. No, jak říkám.... Škoda. Třeba příště (ikdyž už teď jsem skeptická :o)

orinka3
20.08.2018 2 z 5

Člověk by až řekl, že čte návod, jak se stát počestným gangsterem. Nic proti čtivosti, ta tu je parádní, ale když se člověk zamyslí...matka notorička, chlapec své vysoké IQ věnuje zločinecké dráze, bez výčitek svědomí krutě upálí provinivšího se spolupracovníka. Miluje starší prostitutku, což mu ovšem nebrání v dalším sexu s jinými. Já nevím - ta adorace gangstera s vlastními morálními pravidly mi přijde docela nebezpečná. Když se knížka dostane do ruky popletenému pubescentovi, moc bych se nedivila, že konečně objeví pořádný vzor. V knize nevidím vůbec nic do protiváhy k jeho sociopatii, či co to má. Kniha autorce jistě vydělává, ale ten dopad?

Januli
13.08.2018 3 z 5

Čím více knih mám od autorky prectene, tím více mi přijdou dost stejné. Ale neurazí ani nenadchne.

Ishir
31.07.2018 5 z 5

Opet skvělá kniha. Vřele doporučuji.