Zrcadlový muž
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
Mladá dívka zmizí cestou ze školy. O pět let později se její tělo objeví na hřišti v centru Stockholmu. Díky bezpečnostním kamerám se Joonovi Linnovi podaří najít očitého svědka, jenže se ukáže, že jde o psychicky nemocného muže. Z toho, co viděl, si vůbec nic nepamatuje. Joona se proto spojí s hypnotizérem. Pomůže mu odhalit pravdu?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2020 , HostOriginální název:
Spegelmannen, 2020
Od Keplera mam precteny vsechny knihy. Avsak toto je prvni, kterou jsem musela odlozit, a to kvuli drastickym scenam, ve kterych se manzele posledni dobou vyzivaji, coz bylo znat uz v Lovci kraliku. Sekani noh mlade divce hned v uvodu knihy mne prijde jiz za hranici snesitelnosti.
Přečetla jsem všechny knihy v sérii Joona Linny .. a opět mě nezklamal .. perfektní čtení od první stránky do poslední. Doporučuji :-)
K přečtení této knihy jsem se rozhodla díky komentářům zde na databázi a tak děkuji všem, kteří mě navnadili :-)
Rozhodně napínavé čtení, únosce a vraha jsem začala tušit až hodně za polovinou, protože jsem myslela na někoho úplně jiného...posledních 70 stran už jsem otáčela rychlostí blesku, abych už si byla jistá, kdo, jak a proč :-)
Doporučuji! :-)
A jsou zase zpátky. Po Lazarovi konečně je to zase skvělé čtení, na které jsme od Keplerovcu zvyklí.pecka
jedním slovem, úžasné nechápu kam autoři chodí na takové příběhy kniha se nedala odložit manželé opět nezklamali
Tak tohle byla první keplerovka u které jsem necítil čtenářské nadšení.
Přišlo mi to celé zbytečně natahované, překombinované a nakonec i očekávatelné.
Minulý díl byl za mě neskutečně strhující, ale tohle pokračování mě tedy bohužel příliš nenadchlo..
(SPOILER)
Bohužel se mi zdá, že Keplerovci ztrácí dech. Musím se totiž přidat k nepříliš nadšeným čtenářům. Od této autorské dvojice mám přečtenou celou sérii s Joonem Linnou a myslím, že v nejlepším se už mělo dávno skončit.
Příběh je čtivý, to mu určitě nelze upřít, ale víc než s napětím a očekáváním věcí příštích (jak tomu bývalo zvykem u těchto thrillerů a na co čtenář nejvíc těší) se zde s měrou větší, než lze unést, setkáváme se zálibou v líčení drastických scén. Také se často pozastavíme nad nelogickým chováním a jednáním či naivitou a nevědomostí některých postav (opravdu by Pamela byla taková naivka, či návrat "mrtvé" dcery je také dost přitažený za vlasy...).
Jednoduše se mi zdá, že příběh se často dostal do fáze, kdy jako by nevěděla jedna ruka co má napsat, tak to musela dopsat ruka druhého z manželů...
Moc mě to mrzí, ale adieu Joono Linno!
Napínavé a čtivé, místy hodně brutální a těžko uvěřitelné včetně toho, kdo za tím vším stál. Zjistila jsem, že nedokážu pochopit jednání psychicky nemocných lidí obzvláště ne v thrillerech. Asi se mi lepší hodnotí jednání lidí v afektu, pod emocemi nebo díky nepříznivých okolností, takže nedokážu docenit hodnotu námětu.
(SPOILER)
Jako vždy je i tenhle nový Kepler opravdu čtivý. Pořád vás to nutí otáčet stránky. A vraha fakt neodhadnete, to opravdu oceňuji.
Ale to je tak celý... Vážně jsou u policie všichni blbý a jediný Joona přemýšlí?? Vážně se člen zásahovky nepodívá za dveře a tak zbytečně umře? Vážně se musí řezat nohy už na straně 20?
Ale co mi vadí nejvíc je asi to, že je tady čtenář taky úplně blbý... V kapitolách se mockrát opakuje to, co už jsme zjistili, je to vážně nutné, nebo bylo potřeba nahnat počet slov?....
Já mám toho týpka prostě ráda. Ať si říká kdo chce, co chce. Joona je frajer - pokud to bude někdy zfilmované doufám, že ho bude hrát nějaký hezký chlap ????
Děj jako vždy napínavý a četla jsem jedním dechem. Dokonce se mi to tentokrát ani nezdálo tak přehnané jako jindy. Už se těsim na další pokračování - v závěru je leccos nastíněno.
I když příběh nepravděpodobný a přitažený za vlasy, bavilo mě to a moc. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Těším se na další díly.
Jsem nadsena,nemam co vytknout.Konecne zase neco neodlozitelneho.Vse logicke,vysvetlene,tak to ma byt.Na to,kolik knih uz toto duo vydalo,jim teda rozhodne dech nedochazi.Pristihla jsem se,ze v nekterych momentech jsem se bala tak,ze mi rychleji busilo srdce a to je presne to,co chces! :)
Doporučuji, napínavé od začátku až do konce, jak jsme u tohoto autora zvyklí. A na konci překvapivé rozuzlení...:-)
Mám přečteny všechny Keplerovky, ale toto byla nejspíš má poslední. Musela jsem se doslova přemlouvat k dočtení. Už pro mě nejsou tak zajímavé a výjimečné, jako bývaly. Na můj vkus už dost drastické a přehnané. Sbírku už rozšiřovat nebudu a tři hvězdy dávám spíše jen z nostalgie.