Ztracené město
Alec Palmer (p)
Scott & Rogers série
1. díl >
Kameraman Denis Scott se společně s reportérkou Alyson účastní expedice doktorky Donovanové do Ztraceného města – dávného indiánského osídlení, skrytého na srázných úbočích horského masivu Sierra Nevada de Santa Marta v Kolumbii. Ihned po příletu na místo se začnou dít zvláštní věci: prudká bouře ruší signál satelitních telefonů, někteří členové týmu za záhadných okolností umírají, a navíc se zdá, že se v ruinách starodávného indiánského sídla potuluje něco prastarého a smrtelně nebezpečného. Je to červená a modrá, je to jaguár ničitel, bůh smrti z ledových plání – Gaulkuché. Expedice bude muset projít Ztraceným městem od jeho nejvyšších teras po nejhlubší jeskyně, aby odhalila odpovědi na otázky, které neustále víří kolem: Proč po nich jde místní guerilla? Kdo je Gaulkuché? A kdo postavil Ztracené město a čím ve skutečnosti je?... celý text
Dej zasadený do pralesa a okolia Sierry Nevady v Kolumbii, kde hlavní hrdinovia pátrajú v Stratenom meste po bájnom poklade, s cieľom odhaliť dávne tajomstvá indiánskych kmeňov.
Dobrodružný román plný historických zaujímavostí, mytických božstiev a bájí, doplnený o hromadu mafiánskych prestreliek a nevysvetliteľných úkazov, na ktoré celú knihu hľadáme vysvetlenia. Občas bolo úsmevné, ako hrdinov nijak zásadne nelimituje bolesť a bez problémov sa hádžu o zem so zlomenými rebrami, aby zachránili nejakú hystericky pištiacu krásavicu, ale asi to k tomu patrí.
Trochu som bojovala s veľkým počtom postáv a často som sa vďaka tomu strácala v deji. Oceňujem množstvo zvratov, akčnosť a rozmanitosť charakterov, bolo to príjemné spestrenie. Na záver to všetko do seba pekne zapadlo, dostala som odpovede na všetky svoje otázky a užila som si prostredie Južnej Ameriky.
Ďakujem @nakladatelstvi.nemeton za zaslanie e-knihy k recenzii.
Po trochu zmatenem zacatku, kdy mi prislo, ze je tam moc postav, jsem se do knihy zacetla a cteni si nakonec uzila. Autor to mel dobre promyslene, konec se mi libil a vse davalo smysl.
Bohuzel mi nesedlo, jak rychle se stridala jedna akce za druhou, paradoxne jsem to vubec nestihala zpracovat a ocenila bych, kdyby byla v knize vic budovana atmosfera.
Alec Palmer - Ztracené město
Pocet stran: 336
Vydavateľstvo: #nakladatelstvinemeton
Žáner: #dobrodružstvo #scifi
Velmi zaujimava dobrodružná kniha.
Akcia, sci-fi, drogovy kartel či putovanie po stratenom meste.
Chvilkami som mala pocit, že čítam Indiana Jonesa, chvilkami, že citam Stratených a dokonca i Jumanji.
Dej ma bavil bol rýchly a dobre čitateľný, vraždy a záhady sa mi velmi pacili a tak isto aj putovanie. A samozrejme aj mojim nervom dala kniha opäť zabrať
Chvíľku mi síce trvalo kým som sa zorientovala vo všetkých postavách a dejových linkách ale keď už sa človek začíta, nerobi to problém:)
Určite knihu odporucam pre dobrodružné duše.
Za knihu poskytnutú v ramci #spoluprace dakujem @nakladatelstvi.nemeton
#recenzieTerka #recenznivytisk #ekniha #skbookstagram #milujemeknihy2 #alecpalmer
Obsah:
Kameraman Denis se společně s reportérkou Alyson účastní expedice do oblasti dávného indiánského osídlení, skrytého na srázných úbočích horského masivu Sierra Nevada de Santa Marta v Kolumbii.
Hned po příletu na místo se začnou dít zvláštní věci: prudká bouře ruší signál satelitních telefonů, členové týmu se za záhadných okolností ztrácejí, jako by se v ruinách starodávného sídla potulovalo něco smrtelně nebezpečného a prastarého jako tento prostor sám.
Expedice bude muset projít Ztraceným městem od nejvýše položených míst po nejhlubší jeskyně, aby odhalila odpovědi na otázky, které neustále víří kolem.
Z nakladatelství @nakladatelstvi.nemeton jsem dostala možnost si přečíst tuto dobrodružnou knihu od českého spisovatele. Upřímně jsem do teď tento žánr knih nevyhledávala a vůbec nechápu proč, když naopak dobrodružné filmy naprosto miluji.
U této knížky jsem byla mile překvapená jak mi sedl děj a styl vyprávění. Je zde spoustu napětí a neočekávaných zvratů. Někdy byly až úsměvné šťastné náhody, které se hlavním postavám naskytly vždy, když šlo do tuhého. Příběh se odehrává z různých pohledů hlavních postav, kdy není těžké si najít své oblíbence. U mě na plné čáře vyhrával Denis s jeho neohroženou a loajální náturou.
Velkým plusem také v knize vidím, že i když se jedná o smýšlený příběh, má základy v reálných místech a historii. I když jsou, jak autor uvádí, přibarveny. Možná i právě to byl ten rozhodující ukazatel, proč se mi tak kniha líbila.
Jediné, co bych asi vytkla, tak úplný začátek, kde bylo až moc postav a událostí, že jsem měla problém se v tom zorientovat. Naštěstí se to poté změnilo a příběh do sebe krásně zapadal.
Knížka je součástí série Scott & Rogers a já mám určitě v plánu si přečísti další díly. Pokud máte rádi dobrodružné knihy s příměsí sci-fi určitě se na tvorbu od autora podívejte.
Mě se tento dobrodružný, trochu sci-fi a trochu mysteriózní román líbil . Děj měl spád I napětí. Jen místy to bylo hodně plné fantazie a zvratů.
Nádherná kniha, dobrodružná, akční, napínavá. Nedá člověku ani na chvíli vydechnout. Autor zajímavě skloubil dobrodružný žánr se sci-fi. I lokalita, v níž se kniha odehrává, je velice zajímavá. Osobně jsem si oblíbila zejména ženské hrdinky, ale i drsňák Jameson si ke mně našel cestičku. :) Jedná se o první díl série, těším se na další.
Čtivě napsáno, dobrodružně akční čtení, ale místy trochu přehnané děje, ale celkově vzato se to dalo.
Dobrý dobrodružný román. Jako bych opravdu koukal na nějaký akční film. Některé věci mi tam trochu nepasovali, ale co, dobře to odsejpalo a já se dobře bavil. Další knihy si nenechám ujít.
Kniha se mi líbila moc a to i přesto, že dobrodružné knihy nijak nevyhledávám. Nejspíš za to hodně může i místo, kde se příběh odehrává a historické vsuvky, které mě velmi zaujali. Celkově se mi kniha moc dobře četla, možná jen popisný začátek byl pro mě trošku zdlouhavější. V zásadě jsem si ale knihu užila a už se nemůžu dočkat, až se dostanu k dalšímu dílu.
bohužel mi vadil styl psaní...bylo to zajimeve, na me ale vše hrr hrr hned akce...souhlasim s komentem "bikerm".
Mně se kniha líbila, stejně jako Démoni pralesa, které jsem četla již dříve. Já české autory příliš nečtu, ale Aleca Palmera jsem si oblíbila, jeho styl psaní a náměty se mi velmi líbí.
Nebylo to zas tak úplně špatné čtení.Čtenář musí knihu vnímat jako nějaký film s Bruce Willisem a nehledat moc logiku.Neřešit šťastné náhody,které se vždy vyskytnou když jsou hrdinové v nesnázích,nepodivovat se nad nesmrtelností hlavních protagonistů,povznést se nad různé nesmysly,jež se v knize vyskytují.Však také autor vše v závěru knihy uvádí na správnou míru.Když se čtenář nad to vše povznese a moc nepřemýšlí,tak si přečte docela dynamicky se rozvíjející příběh s prvky sci-fi.
Jižní Amerika Kolumbie Amazonie sci-fi dobrodružné romány
2011 | Ztracené město |
2015 | Světlo pulsaru |
2008 | Démoni pralesa |
2014 | Srdce Sahary |
2016 | Kamenní strážci |
No napíšu jen to, že někteří hrdinové by v půlce knihy museli umřít na fyzické vyčerpání. Na konci příběhu by měli zlomené všechny kosti v těle a některé i vícekrát.