Ztracené střípky
Tim Weaver
NEZNÁ SVÉ NEJTEMNĚJŠÍ TAJEMSTVÍ. ALE NĚKDO JINÝ ANO. A CHCE SE JÍ ZBAVIT… Rebeka Murphyová je od rozchodu s manželem na všechno sama a náročná práce v nemocnici a výchova dvou malých dcer si na ní začíná vybírat svou daň. Proto se Rebeka rozhodne na jeden den všeho nechat a doprovodit bratra Johnnyho na pracovní výlet na odlehlý ostrůvek sto šedesát dva kilometrů od pevniny. Jenže jeden den se protáhne na pět měsíců. Rebeka s Johnnym se hodinu po příjezdu na ostrov stanou oběťmi útoku. Po bratrovi se slehne zem a Rebeku nechá útočník na místě v domnění, že je mrtvá. Než se jí podaří dostat zpět do přístavu, je už pozdě… Sezóna skončila, poslední trajekt odplul a ostrov zůstal opuštěný. Na pět měsíců. Rebeka si záhy uvědomí, že bratrovo zmizení je pouze jedním z jejích mnoha problémů. Nemá loď, telefon ani na koho se obrátit, a návratem do civilizace její noční můra ani zdaleka nekončí. Někdo tam na ni totiž čeká – a ten někdo si nepřeje, aby se vrátila domů živá… _____ Samostatný krimi thriller od autora bestsellerové ságy s Davidem Rakerem.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , Mystery PressOriginální název:
Missing Pieces, 2021
Tak za mě příjemné odskočení od série s Davidem Rakerem. Krátké čtivé kapitoly a dvě dějové linie. Příběh zajímavý, trošku se mi zdál závěr knihy neskutečný za což ubírám jednu hvězdičku.
Svižné čtení, krátké kapitoly, děj v časové linii teď a předtím nevadí, napínavé, zajímavé téma přežití na opuštěném místě. A úžasný pejsek v hlavní roli. Aspoň pro mě.
Detektivky čtu občas, tuto jsem poslouchala jako audioknihu a pro mě překvapivě to bylo opravdu dobré. Velmi napínavý příběh, prolíná se tu přítomnost s minulostí a v určité části se potkají. Od autora je to moje první kniha a určitě ne poslední. Dobře popsané postavy, motivy postav, nebylo to moc předvídatelné, což je u detektivky dobře.
Napínavý příběh, krátké kapitoly, střídání současnosti a "předtím ". Detektivka přečtená jedním dechem.
Výborné čtení, lepší než série s Davidem Rakerem. Dobrý námět, dobře zpracovaný a i s celkem povedeným koncem. Doporučuji.
Rakerovský příběh bez Rakera? Bude to fungovat? Ano! Fungovalo to. Prožít příběh z pohledu té, po které se jindy pátrá celou knížku, mělo něco do sebe. S Rebekou jsem strávil pár nelehkých měsíců (ehm, dějově samozřejmě, kniha přečtena za víkend) a musím říct, že kniha jako celek fungovala skvěle. A cameo s Davidem bylo třešničkou na závěr.
Manžel mi řekl, že tam David bude a on se objeví až na konci. Takže poprvé bez Davida, ale šlo to. Příběh poznáváte očima ztraceného.
Autor si vytvoří poměrně jednoduchou zápletku, potom nasadí k tomu netradiční prostředí - kam přivede hlavní hrdinku, přidává k tomu zpětný pohled - jimž odhaluje souvislosti, přidá ještě jednu linii s vlezlým detektivem a vše až příliš dopodrobna popisuje, někdy v tom navozuje napětí a popisuje svým podrobným stylem. Natahuje knihu na maximální možnou míru a tak nevím, zda je to vše k prospěchu čtenáře! Očekávám, že se hodnocení budou lišit.
Úžasné, napínavé do poslední chvíle, prostě skvělé. Tim Weaver je můj oblíbený autor a přečetla jsem všechny knihy, které u nás vyšly, a opravdu je to mistr thrilleru. Z počátku mi chvíli trvalo, než jsem se do knihy začetla. Střídání minulosti a současnosti působilo trochu zmateně, ale pak najednou jsem knihu nemohla vůbec odložit. Moc se mi líbil závěr a jedno náhodné setkání, které doufám bude pokračovat třeba v další Weaverově knize.
Pro mě úplně nový autor, na kterého jsem slyšela samé superlativy, tak jsem byla hodně zvědavá. A musím říct, že první polovinu, skoro celých 250 stran jsem měla problém, abych knihu neodložila a dočetla a dalších 250 problém, že jsem ji skoro odložit nedokázala. Prostě, když se vše propojilo začalo to být super, jen to chtělo výdrž. Takže se na další autorovy knihy nakonec těším, jen doufám, že úvod do děje nebude příště tak zdlouhavý. 4*
(9/22)
(SPOILER) Mám knihy Tima Weavera ráda. I tato se mi moc líbila. A setkání Rebeky s Davidem na závěr slibuje další díl. Těším se moc.
Výborná kniha. Ta zima na ostrově, neskutečný zážitek. Věřím, že silná povaha přežije, a Rebeka byla silná. Jenom jsem podezírala někoho jiného...
(SPOILER)
Další kniha od Tima Weavera. Začátek, průběh děje, nápad a jeho pojetí naprosto špičkový. Říkala jsem si páni, to je na pět hvězd, další oblíbená kniha. Jenže pak následoval docela rychlý útlum téhle euforie. Už jsem opravdu chtěla zjistit, kdo, proč, jak a stále se do toho zamotávalo více postav, další věci... což už bylo u nějakých 500 stran na palici. Každopádně konec skvělý a ještě víc potěšující (až mě to zaskočilo) bylo, když se Bek setkala s Davidem, to bylo prostě kouzelné. A jsem zvědavá, co tam bude/nebude dál.
Úžasné scény, co se týče boje o přežití na Vraním ostrově, ale i těch dojemných, zejména na samém konci. David Raker to není, ale bylo to skvělé čtení.
boj o přežití thrillery rozvod krimi pohřešovaní matky a dcery zmizení lidí kriminální thrillery opuštěná místa opuštěný ostrovAutorovy další knížky
2016 | Není cesty zpět |
2018 | Hon na mrtvého |
2018 | Údolí mrtvých |
2018 | Ztracený |
2019 | Žena mého života |
Jako audioknihu jsem poslouchala na dovolené, další kniha oblíbeného autora, i když mě hrdinka místy svým chováním štvala, autor nezklamal, za rozvláčnější a lehce předvídatelné části dávám čtyři hvězdy.