Ztracené střípky
Tim Weaver
NEZNÁ SVÉ NEJTEMNĚJŠÍ TAJEMSTVÍ. ALE NĚKDO JINÝ ANO. A CHCE SE JÍ ZBAVIT… Rebeka Murphyová je od rozchodu s manželem na všechno sama a náročná práce v nemocnici a výchova dvou malých dcer si na ní začíná vybírat svou daň. Proto se Rebeka rozhodne na jeden den všeho nechat a doprovodit bratra Johnnyho na pracovní výlet na odlehlý ostrůvek sto šedesát dva kilometrů od pevniny. Jenže jeden den se protáhne na pět měsíců. Rebeka s Johnnym se hodinu po příjezdu na ostrov stanou oběťmi útoku. Po bratrovi se slehne zem a Rebeku nechá útočník na místě v domnění, že je mrtvá. Než se jí podaří dostat zpět do přístavu, je už pozdě… Sezóna skončila, poslední trajekt odplul a ostrov zůstal opuštěný. Na pět měsíců. Rebeka si záhy uvědomí, že bratrovo zmizení je pouze jedním z jejích mnoha problémů. Nemá loď, telefon ani na koho se obrátit, a návratem do civilizace její noční můra ani zdaleka nekončí. Někdo tam na ni totiž čeká – a ten někdo si nepřeje, aby se vrátila domů živá…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , Mystery PressOriginální název:
Missing Pieces, 2021
Tak moc jsem se na novou autorovu knihu těšila a teď jsem mírně v rozpacích... Nakonec do sebe vše zhruba zapadne, ale asi mám radši tu jeho obvyklou nenásilnou plynulost.. kraťoučké kapitoly, Rebeka dnes a předtím, Frank.. Ale napínavé je to velmi, také nelze moc domýšlet dopředu, tak to prostě musíte rychle dočíst :-) Ale je to dnes pět hvězd, protože nejde něco mezi a čtyři by zase bylo málo :-D
Zadne hluche misto, napinave od zacatku do konce. Trochu mi tam nesedel motiv a ani ten konec, bude pokracovani?
Skvělé. Napínavé od začátku do konce. A to setkání na konci velmi potěšilo. Tak uvidíme co z toho bude v další knize.
Nějak nemůžu hodnotit plným počtem. Bylo to čtivé, o tom žádná, bylo to zajímavé, o tom taky žádná, ale příliš dlouho zmatené a s dalšími přibývajicimi osobami... navíc mi po jednom uvedeném datu tak docela nesedí časový sled...
Naprostá lahůdka. Téma boje o přežití se prostě neomrzí, a když se ho ještě chopí můj oblíbený autor, jsou z toho 2 dny čtení, kdy jsem úplně odstřižena od reálného života.
Hlavní hrdinka mi přirostla k srdci, její příběh byl napínavý a uvěřitelný. Prostřihy do života předtím a gradace k současné situaci, za mě skvělé, alespoň tedy první dvě třetiny.
Pak se střípky začaly skládat, a ačkoli žádný nechyběl, úplně hladký obrázek z toho nebyl.
Potěšilo mě náhodné setkání na konci knihy.
Další díl prosím!
Když už si člověk myslí, že zná všechny fígle, jakými Tim Weaver „loví“ své fanoušky, překvapí ho samostatným thrillerem, který s postavou vyšetřovatele Davida Rakera nemá takřka nic společného. A to je přitom pouze první eso, které má spisovatel v rukávu.
Od první stránky udržují Ztracené střípky čtenáře v nejistotě, co vlastně sleduje, přičemž název románu přímo definuje jeho koncepci. Třebaže množství krátkých kapitol působí chaoticky, díky rafinovanému rozvržení rychle pochopíte záměr a bavíte se postupným odhalováním, co s čím a jak ve skutečnosti souvisí. Přičemž neodbytný pocit hrozby, číhající za každým rohem, roztáčí tempo vyprávění do stále vyšších otáček. A jak zaklapávají jednotlivé kousky mozaiky, člověk se neubrání obdivu nad skvěle zvládnutým řemeslem. Jistě, je v tom trochu cítit potřeba natáhnout děj na maximum, aby zákazník neměl pocit, že za své peníze dostal málo muziky, ale jinak se tahle kombinace moderní detektivky a survival dobrodružství povedla na jedničku.
boj o přežití thrillery rozvod krimi pohřešovaní matky a dcery zmizení lidí kriminální thrillery opuštěná místa opuštěný ostrov
2016 | Není cesty zpět |
2018 | Hon na mrtvého |
2018 | Údolí mrtvých |
2018 | Ztracený |
2019 | Žena mého života |
Tim Weaver nepise jen kvalitne vystavene thrillery. Pise pribehy plne lidskosti, odvahy a emoci, zabavne a napinave tak akorat, plne poctive stvorenych postav.. a prave jejich delka mi dava moznost procitit jejich konec. Umi skvele nakombinovat temata, pribehy, zde s nadechem survival. Vrele doporuceni :)