52 pater
Andy Griffiths
Ztřeštěný dům na stromě / Megadom na strome série
Vítejte v dalším pokračování dobrodružných příběhů Andyho a Terryho, kteří přistavěli dalších 13 pater. Přidali mimo jiné tříštírnu melounů, cvičebnu na žonglování s motorovou pilou, mrkvometač na raketový pohon, obří fén, který má takovou sílu, že vám prakticky odfoukne všechny vlasy z hlavy, závodní dráhu pro houpací koně, strašidelný dům, rozpomínací kabinu, která vám pomůže vzpomenout si na věci, které jste možná zapomněli, výcvikové středisko ninja šneků a mnoho dalších ztřeštěných vymožeností. Tak na co čekáte, pojďte dál! Andy a Terry jsou opět tady!... celý text
Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , PetrkovOriginální název:
The 52 - Storey Treehouse, 2014
Nových 13 pater přináší i nové dobrodružství. Tentokrát Andy a Terry zjistí, že zmizel jejich nakladatel a kamarádka JIll se píchla o mrkev a usnula jako Šípková (tedy Mrkvová) Růženka, přičemž probudit ji mlůže jen polibek od prince. A tak se vydávají za princem Bramborou... Krom legrace je tu i poučení - děti, jezte zeleninu, ať ji zlikvidujete dřív, než z vás udělá lidskou omáčku!
Syn by s hodnocením dolů nešel, nicméně za mě vede třetí díl a tento je o půl hvězdičky slabší.
Bylo to hodně moc vtipné, jako deník malého poseroutky. Nejvíc mi přišel vtipný princ Brambora a mrkvometač.
Opět výborná zábava, která pobaví určitě děti i dospělé! Nelze jinak než doporučit pro povzbuzení prima nálady.
Opět skvělé! I tento díl jsem opět četla na doporučení mé devítileté dcerky, které se moc líbila a přečetla ji na jeden zátah. Je to vskutku povedené dílko, které díky mnoha ilustracím určitě osloví i ne moc vyspělé čtenáře. Kniha je správně praštěná. Nápad s bydlením na stromě se spoustou vymožeností musí děti nadchnout. I já dospělák se těším na další díly.
Další díl ztřeštěné knihy plné jednoduchých ilustrací a tak akorát prokládané nějakým tím textem. Syn teď hodlá v páté třídě přečíst všechny díly série, které máme koupené. Zatím je nadšený z každého dílu. Tento se věnuje detektivní zápletce a ukazuje dětem zeleninu v trochu jiném světle.