Zůstaň taková, jaká jsi
Věra Řeháčková
Gábina žila spokojeně, dokud se rodiče nerozvedli. Zničehonic má doma nevlastní sestru, seznamuje se s dalšími nevlastními sourozenci. Začíná se toulat. Neví totiž, kam patří. Když přichází na kloub tajemství v mámině minulosti, je hluboce otřesena. Oporu dosud nacházela v hudbě. Náplastí na rány osudu se jí stává bratrův kamarád.... celý text
Když se rodiče rozvedou, najednou se jejich dospívajícím dětem zhroutí jejich dosavadní jistoty rodinného života. Navíc když do jejich života vstoupí prarodiče o kterých do toho dne neměli ani páru, musí si Gabča s Arturem začít probojovávat svoji cestu. Zklamala mě matka zmíněných dětí, která pro svého nového partnera odsouvá své děti na druhou kolej a jejichž kořeny, z kterých pochází najednou začínají pučet. Naopak otec dětí se ukazuje ve svém charakteru jako milující, zodpovědný a tak nakonec příběh dobře dopadne.
Hezký příběh dvou sourozenců, kteří se musí vyrovnat s rozchodem rodičů a ztrátou rodinného zázemí. Srdce mi trnulo nad osudem malé Gabky. Nejen že strádala citově, ale Gábina trpěla na rozdíl od Artura i nedostatkem peněz. Konec byl velmi dojemný, kdy Gabča zjistila kdo je a kam vlastně patří, a že hudba je lék na její duši.
Kniha je plná křivd a pesimismu - "všechno špatně". V knize se nejspíše odráží nelehký život autorky.
2004 | Adam a Erik – kluci z hor |
2013 | Prožila jsem něco neuvěřitelného |
2011 | Dívka s cizí tváří |
2007 | Hon na kluky |
1995 | Jsi jednička, Zuzko |
Sourozenci Gábina a Artur žijí spokojený život. Rodiče se jim nečekaně rozvedou a jim se obrátí život naruby. Každý musí bydlet jinde, musí si zvykat na nové členy rodiny a do toho zjistí, že jim rodiče celou dobu lhali. Ještě, že mají svoji hudbu, hudba je lék na všechno.