Bouře a běs
Jennifer L. Armentrout
Zvěstovatel série
1. díl >
Seznamte se s Trinity Marrow, dívkou s děsivým tajemstvím, jejíž celoživotní úkryt se právě sesypal jako domeček z karet… Osmnáctileté Trinity se sice zhoršuje zrak a jednoho dne nejspíš oslepne nadobro, ale zato vidí duchy a zjevení a dokáže s nimi komunikovat. Její dar je důvodem, proč se už léta skrývá v osadě hlídané Strážci – měňavci, kteří chrání lidstvo před démony. Kdyby se démoni dozvěděli pravdu o jejích rodičích, pozřeli by ji, aby znásobili své schopnosti. Když dorazí Strážci z jiného klanu se zprávou, že cosi neznámého zabíjí démony i Strážce, Trinity se zhroutí celý svět. V neposlední řadě proto, že jeden z nově příchozích je ten nejotravnější a zároveň nejzajímavější člověk, jakého kdy potkala. Zayne má svá vlastní tajemství – ale jakmile démoni proniknou přes hradby a její tajemství vyjde najevo, nezbyde jim než začít spolupracovat. Aby Trinity zachránila svou rodinu a možná i celý svět, bude muset Zaynovi věřit. Oba je však strhne počínající válka nadpřirozených bytostí...... celý text
Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: 2024 , King CoolOriginální název:
Storm and Fury, 2019
![Zara22 Zara22](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/484414/m_zara22.jpg?v=1723189335)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Když já má radši Rotha, Zayne mi nikdy nepřirostl k srdci a tenhle příběh to bohužel nezměnil.
Ale je to čtivý, ve stylu J.L.A. Dobře přeložený, na rozdíl od Pádu zkázy a hněvu, a celé to pěkně odsýpá.
Dávám jednu hvězdu navíc za Rotha.
![Dela90 Dela90](https://www.databazeknih.cz/img/users/49_/49139/m_dela90-663279ca09f5e.jpg?v=1714584011)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
DOKONALÝ. Tohle bylo naprosto skvělý, ač byl příběh úplně jiný, ale vrátili jsme se k oblíbeným postavám. Myslím, že pokud Vám prozradím, že je tu Zayne, Roth, Layla a chvíli i Bambi, tak budete skákat radostí stejně jako já.
Naše ústřední dvojice je Zayne a Trinity. Zayna už všichni, kdo četli předešlou sérii Dark Elements znají. Ale kdo je záhadná Trinity? Vystupuje jako obyčejný člověk, ale žije se strážci, má bojový výcvik a nad její osobou drží ochranou ruku nejeden strážce. Trinity je výjimečná, protože je jediná svého druhu a všichni démoni by ji chtěli pro sebe. Navíc vládne opravdu obrovskou silou.
Mezi Zaynem i Trinity to od první chvíle jiskří, u jejich dialogů jsem se dost nasmála. To pouto a chemie mezi nimi, ach
Nechybí romantika, akce, napětí, tajemství, staří známí nebo kouzla.
Kdo unesl Mishu a je pravda, že je pořád mezi živými? Proč na ně neustále útočí ďasové, démoni? Trinity začne spolupracovat s pekelným princem, který zaseje zrnko pochybnosti. Miluje Zayne stále Laylu? Prostě je tady toho spousty.
Za mě to byla kniha, kterou jsem nechtěla dočíst, protože jsem se zamilovala a bude to má romantasy srdcovka.
Rozuzlení bylo naprosto šokující a já jsem hrozně moc natěšná na pokračování. Navíc má kniha nádhernou obálku.
![andrejci andrejci](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/159124/m_andrejci-jBj.jpg?v=1694594913)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
Já jsem byla moc zvědavá jaká ta série bude, protože minulou jsem si celkem dost oblíbila. A musím říct, že toto bylo hodně dobré.
Návrat do světa, který se mi moc líbil, ale s novou postavou, která za mě byla naprosto skvělá. Trinity jsem si hodně oblíbila. Především díky jejím komentářům. Co se týče staro-nových tak jsem se k nim ráda vrátila. I když Zayne byl někdy trošku na palici především jak se choval k Layle, ale i tak jejich kombinace byla skvělá. Doufám, že v dalším díle se dočkáme více nových postav.
Příběh byl na mě ze začátku trošku pomalejší, ale jak se to rozjelo tak to bylo skvělé a moc se mi to líbilo. Jsem zvědavá na další díl této série.
Pro mě sice bylo odpočinkovější čtení, ale jinak skvělé.
![JustVea JustVea](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/362707/m_justvea-BFm.jpg?v=1646083128)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tuto knihu jsem si koupila, aniž bych věděla proč. Slyšela jsem, že je skvělá, strašně se mi líbila obálka a sestra mě lákala na jiné knihy této autorky. Tak jsem si řekla, proč ne.
A bože můj, bylo to úžasný. Hltala jsem každou stránku a neuvěřitelně mě rozčilovalo, když jsem onemocněla a neměla sílu pokračovat ve čtení. Ale konečně jsem dočetla první díl této série a... vyrazilo mi to dech. Když se zdálo, že všechno jde správným směrem, zbývalo ještě příliš mnoho stran, aby to všechno mohlo dopadnout dobře. A já nyní nutně potřebuju další díl. Nutně potřebuju vědět, jak to celé bude pokračovat. Jak to dopadne.
Děj postupoval pomaleji, ale neměla jsem pocit, že by se nic nedělo. Líbil se mi postup příběhu, který nám pomalu odkrývá nové skutečnosti a tím vytváří napětí. A ačkoliv jsem si Trin velmi oblíbila, ze Zayna jsem padla do kolen. Kdo by nechtěl jednoho Zayna doma, že?
![Ešína Ešína](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/243194/m_esina-s2p.jpg?v=1582828353)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Strašně dlouho mi trvalo knihu přelouskat až jsem myslela, že jí snad ani nedočtu. Myslela jsem, že mě nadchne více tedy. Jedna hvězdička je jen za Rotha. Ale ke konci mě to začlo bavit, tak si možná pokračování přečtu.
![Xima-85 Xima-85](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/288674/m_xima-85.jpg?v=1727964956)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak dočteno....... za mě naprostá spokojenost, ostatně skoro jako u všech ostatních sérií a knížek od J.L.A.
Určitě ale doporučuji přečíst nejdřív sérii Dark Elements. Knížka se odehrává půl roku po Layle a Rothovi a i když je to příběh o Zeynovi, tak se to částečně prolíná. Moc se těším na pokračování ;-)
![Tess_BooksNerd Tess_BooksNerd](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/420545/m_tereza0610-659d0bcc4e06a.jpg?v=1704790989)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Na tuto knihu jsem dlouho čekala. Předchůdce série Harbinger byla Dark Elements, a ta mě naprosto uchvátila. Takže tuto si nemohu nechat ujít. Ze začátku mě příběh moc nechytlo, ale to by nebyla Armentrout, aby se později nerozjela. Knihu mohu jen a jen doporučit.
Troufám si říct, že Zayne v této knize prošel pořádnou změnou v chování. Přišel mi, takový dospělejší. Zpočátku tam nebylo moc akce. Seznamovali jsme se s Trinity. Zjistili jsme, co je zač, jak se dostala do komunity strážců, proč ji chrání a také jsme poznali Mishu, jejího Ochránce, který sní byl spojen poutem. Setkáváme se také znovu s Dezem a Nicolaiem, kteří v sérii Dark Elements pomohli Rothovy zachránit Laylu. Celkově se mi kniha četla dobře, ale chyběl mi tam zpočátku takový ten Wow pocit. To se ale změnilo, jakmile Zayne řekl tu jednu jedinou větu. "Vím za kým jít, je to ta největší osina v mém zadku." Ihned jsem věděla o Kom mluví. Od té doby, co na scénu přišel Roth a Layla jsem se konečně pořádně začetla. Nedostali sice tolik prostoru, což mě osobně hrozně mrzí, přesto ale každá Rothova hláška rozdmýchala ten blažený pocit v mé knižní duši. V příběhu se dokonce setkáme s Bambi, což zahojilo mé zlomené srdce z předchozí série, kdy si ji odvedli čarodějové. V určitém momentě jsem si přála mít moc, vlézt do té knihy a Zayna profackovat. To jak se choval k Layle mě štvalo. Chápala jsem proč, přesto jsem na něj ale měla vztek. Ke konci knihy zjišťujeme, kdo zabíjí Strážce i Démony, kdo je vlastně Trinitin otec a taky, kam se poděl Misha. Celkově se mi kniha líbila. S tím jsem si ji ale kupovala. Armentrout je pro mě sázka na jistotu. Později se příběh rozjede, takže nechybí akce, vtipné scény ani romantika. Za mě vše, co má super kniha mít. Pocity se mi střídali jako na houpačce. Během chvíle jsem byla šťastná, hned na to frustrovaná, naštvaná, zklamaná. V jedné scéně se dostavil i ten toužebný efekt naprostého překvapení a zděšení, když nám Spisovatelka konečně prozradí, kdo stál za útokem na Trinn. Prostě super, úžasné skvělé. Už teď se těším na pokračování.
![florenc florenc](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Autorku mám ráda a tak jsem sáhla po její další knize. Kniha je opravdu pro YA, i když se četla dobře, tak mě příběh neoslovil.
![DreamerX9 DreamerX9](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/277507/m_dreamerx9.jpg?v=1734125891)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Kniha se četla hezky a svižně Ale jsem zvědavá na další díly. Líbil se mi ten originální nápad Také postavy byly promyšlené a svět nápaditý. Co se týče autorčina onemocnění o to víc člověk chápe Hlavní postavu a děj knihy. Věřím ale že onemocnění jí nezabrání v jejím velkém snu psát knihy
![KajinaH722 KajinaH722](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/269822/m_kajinah722-Cwv.jpg?v=1687006429)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tato série se mi líbí mnohem víc,než polibek bez duše. Nešlo se od knihy odtrhnout a moc mě bavil vztah Trinity a Zaye. Bylo tam velké sexuální napětí, akce, boj o přežití a překvapení na konci mě dostal, který jsem nečekala. O to víc mě zajímá,co nás čeká v dalším díle. Kdo četl předchozí sérii, tak vřele doporučuji.
![monika3332 monika3332](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/362804/m_monika3332-mma.jpg?v=1692740105)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Čtu a pořád si říkám, proč mi připadá že Čtu co už jsem četla, až na straně 114 mi to došli. A to jsem si myslela, že jsem vnímavá.
Potkat Zayna a ostatní bylo překvapivé.
Kniha se čte krásně a velmi mě překvapilo odhalení autorky.
Musí to být těžké a opravdu je mi to velmi líto.
Doufám že vám zrak vydrží ještě dlouhou dobu a budete moci i nám čtenářům zpříjemňovat chvíle klidu.
![EvelynAuryn EvelynAuryn](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/382501/m_evelynauryn.jpg?v=1730623102)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Dobré to bylo. Čtivé, napínavé. Trinity je hrdinka, kterou jsem od začátku měla vcelku ráda. Nebyla mi protivná, nebyla ufňukaná.
Potkat staré známé bylo fajn.
![Papimami Papimami](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/336959/m_papimami-K1E.jpg?v=1676578393)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Může to být špatné, když to psala J.L.A ?
Je to chytlavé po všech stránkách a navíc se tu potkáme se starými známými.
![petra1396 petra1396](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/344138/m_petra1396-4g7.jpg?v=1636804336)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jsem fanouškem Dark Elements a musím říci, že jsem se toho pokračování opravdu bála. Dost se stává, že další serie jsou jen natahováním a prodlužováním příběhu, aby se z toho dostaly další peníze .... ano určitě to tak je, vždy jde o peníze
Ale tato nová navazující serie za to stojí - příběh má hlavu a patu a přitom krásně vpluje osobitým příběhem naváže na první serii.
Za mě se mi první díl Bouře a Běs - líbil dokonce i víc než první serie....
Další budu očekávat s napětím a těším se jak se Zayne
a Trinity poperou se Zvěstovatelem - bude to epické
![kachnat kachnat](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kdo četl sérii Dark Elements, přijde si na své. tato série je s ní spojená. Příjemné čtení o démonech a strážcích. Poutavý příběh, milostná zápletka typu chci a nemůžu ho (ji) mít. Zhltla jsem jak malinu :-)
2021 | ![]() |
2015 | ![]() |
2014 | ![]() |
Dark Elements a Roth - to bola úplná láska a ja som vždy bola jednoznačne tím Roth. No potešilo ma, že aj Zayne dostáva svoju šancu na happyend.
Takže sa zoznamujeme s Trinity. Dievčaťom, ktoré od malička vyrastá medzi strážcami - chrličmi. Trinity má zvláštne schopnosti, o ktorých však takmer nikto nevie a jeden handicap, o ktorom prekvapivo tiež takmer nikto nevie. Asi vďaka jej zdravotnému obmedzeniu mi bola Trinity o chlp sympatickejšia, lebo inak bola... fuu trošku namyslená, sebecká a impulzívna (čo často hraničilo až s hlúposťou).
Čo mi určite chýbalo boli jednoznačne kapitoly z pohľadu Zaynea. Asi aj preto som akosi nedokázala uveriť ich začínajúcemu vzťahu s Trinity. Chýbali mi tam tie správne impulzy, vďaka ktorým by sa som im ten "vzťah" verila. Necítila som tam zo Zayneovej strany bohužiaľ takmer žiadnu chémiu. Trinity ním bola samozrejme nadšená od začiatku.
Prvá polovica knihy bola dosť nudná. Ja vlastne neviem čo sa tam dialo. V druhej polovici knihy sme sa konečne posunuli niekam vpred a to aj vďaka príchodu Rotha na scénu. A len kvôli nemu dávam v hodnotení o 1* navyše.
Okrem Rotha ma bavil Burák, ktorý si myslím, že v príbehu ešte zohrá svoju úlohu. A kto to je? Duch - trocha otravný, trocha šmírák, verný priateľ a veľmi vtipná osôbka v jednom.
Celkovo hodnotím prvý diel ako priemer a Rotha s Laylou u mňa určite neprekonal. Pokračovanie si však prečítať chcem. Tento svet a postavy ma bavia.
Hodnotenie: 3,5*